Vpliv blagovne znamke na percepcijo okusa prehranskega izdelka
Začetki označevanja izdelkov segajo že daleč v preteklost, zato se danes z blagovnimi znamkami srečujemo na vsakem koraku. Omogočajo nam razlikovanje različnih izdelkov med seboj, ustvarjajo preference do posameznega izdelka, razvijajo našo zvestobo znamki ter spodbudijo tudi ponovne nakupe preferiranega izdelka. Potrošnik se ponavadi odloči za nakup tiste znamke, s katero ima najboljše izkušnje, pri tem pa so pomembni njeni kakovost, okus, ugled ter tudi njena vizualna privlačnost. Znamke, po katerih je povpraševanje veliko in je njihova prodaja dobra, se imenujejo močne oziroma ugledne znamke.
V diplomskem delu sem se najprej posvetila teoriji o blagovni znamki, ki je pomembna za lažje razumevanje izbrane teme, nato pa predstavila rezultate raziskave. Posebno pozornost sem namenila vplivu znamke na percepcijo okusa, natančneje vplivu kakovostnih elementov znamke na percepcijo kakovosti okusa izdelka. Osredotočila sem se na segment energijskih pijač. Na začetku sem raziskovala, kakšno stališče imajo ljudje do energijskih pijač in na kaj so pozorni pri njihovem nakupu, kasneje pa ugotavljala, ali blagovna znamka vpliva na percepcijo v raziskavo vključenih energijskih pijač, kar daje slutiti, da znamka vpliva na percepcijo tudi v drugih produktnih segmentih.
blagovna znamka
zvestoba znamki
močna znamka
energijska pijača
percepcija okusa
percepcija kakovosti
true
true
[M. M. Rizvić]
Ljubljana
Slovenski jezik
Neznan jezik
Diplomsko delo
2018-03-29 07:59:31
2018-03-29 07:59:32
2018-04-03 16:40:22
2018
339.138(043.3)
20039
513681538
596$$Manca_Manja_Rizvic_DIPLOMSKO_DELO.pdf
596$$Manca_Manja_Rizvic_DIPLOMSKO_DELO.pdf
Gea College