Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Potenciali in ovire socialnega podjetništva na Dolenjskem
Katja Hace, 2017

Abstract: Diplomska naloga se osredotoča na potenciale in ovire dolenjske regije na področju socialnega podjetništva. V prvem delu diplomske naloge so predstavljeni pojmi socialna ekonomija, socialno podjetništvo in socialno podjetje. Sledi predstavitev zakonske opredelitve socialnega podjetništva v Sloveniji ter trenutnega stanja v Sloveniji in na Dolenjskem. V nadaljevanju so predstavljeni rezultati kvalitativne analize, kjer je bilo s pomočjo intervjujev s socialnimi podjetniki in lokalno institucijo ugotovljeno, da ima dolenjska regija velik potencial, ki ga je mogoče bolje izkoristiti ob večji pomoči lokalne skupnosti in države. Vse prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti Dolenjske pa so predstavljene na koncu diplomske naloge, v SWOT-analizi.
Found in: ključnih besedah
Keywords: socialno podjetništvo, socialna podjetja, lokalna skupnost, Dolenjska, potenciali in ovire, SWOT analiza
Published: 22.08.2018; Views: 2883; Downloads: 208
.pdf Fulltext (1,21 MB)

2.
3.
Projekt ustanovitev društva za ohranjanje tradicije dolenjske kulinarike
Anja Šašek, 2021

Abstract: V teoretičnem delu sem predstavila pogoje, ki so potrebni za ustanovitev društva in prikazala, kaj je potrebno za uspešno pripravo elaborata za pričetek delovanja društva po postopkih projektnega managementa. V empiričnem delu sem z anketo in intervjujem preverila zastavljene hipoteze. Ugotovila sem, da je v nalogi predstavljen elaborat potrebno dodelati in da se mladim sicer zdi pomembno poznavanje ter ohranjanje dolenjskih tradicionalnih jedi, a niso vključeni v društva, niti nimajo interesa za vključevanje v novoustanovljeno društvo za ohranjanje dolenjske kulinarike. Največ znanja o dolenjskih tradicionalnih jedeh mladi pridobivajo doma od staršev in starih staršev, med najbolj prepoznavne dolenjske tradicionalne jedi pa uvrščajo štruklje. Tradicionalna dolenjska hrana se na jedilniku povprečne lokalne družine pojavi manj kot enkrat tedensko.
Found in: ključnih besedah
Keywords: društvo, projektni management, elaborat, dolenjska kulinarika, tradicionalne jedi
Published: 18.08.2021; Views: 1123; Downloads: 89
.pdf Fulltext (1,62 MB)

4.
Vpliv dejavnika organiziranosti idej na inovacijsko kulturo
Rajko Vidic, 2016

Found in: ključnih besedah
Keywords: anketa, dolenjska regija, inovacijska kultura, organiziranost idej, podjeta
Published: 19.08.2021; Views: 729; Downloads: 92
.pdf Fulltext (1,05 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top