1. |
2. Poslovni načrt GP Boneja, d. o. o., družba za gradbeništvo, trgovino in inženiringJernej Božič, 2012 Found in: ključnih besedah Keywords: analiza trga, raziskava trga, strategije trženja, razvoj storitve, poslovni načrt, panoga gradbeništvo, recesija Published: 14.06.2018; Views: 2665; Downloads: 171 Fulltext (667,62 KB) |
3. Kartelno dogovarjanje na področju nepremičninAlojz Berginc, 2013 Found in: ključnih besedah Keywords: konkurenca, monopol, oligopol, kartel, zakonodaja, dogovor, javni razpis, gradbeništvo, prekršek, raziskava, panoga Published: 07.08.2018; Views: 2182; Downloads: 129 Fulltext (4,88 MB) |
4. Hotelska rešitev v oblaku za majhne hotele in pridobivanje konkurenčne prednostiMartin Kunej, 2012 Abstract: V diplomski nalogi proučujem vpeljavo in vpliv internetne tehnologije računalništva v oblaku na poslovanje majhnih hotelov, ki se danes soočajo s številnimi izzivi na globalnem trgu. Osredotočam se na hotelsko programsko opremo v oblaku kot novo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo (v nadaljevanju IKT) v hotelski panogi, ki kaže, posebej pri majhnih hotelih, številne pridobitve in priložnosti za izboljšanje poslovanja in pridobivanja konkurenčne prednosti. Nakazana je potreba po vpeljavi IKT-ja v majhen hotel, pri tem osvetlim številne dejavnike, ki na vpeljavo oziroma sprejemanje IKT-ja vplivajo bodisi pospeševalno bodisi zaviralno. Nenazadnje predstavljam predlog hotelske programske opreme v oblaku za upravljanje manjšega nastanitvenega obrata Hotelinco, na podlagi česar ugotavljam uporabne lastnosti programske opreme v oblaku za majhen hotel. Found in: ključnih besedah Keywords: računalništvo v oblaku, hotelska panoga, majhni hoteli, programska oprema, storitev, hotelski informacijski sistem, Hotelinco, konkurenčna prednost Published: 10.08.2018; Views: 2703; Downloads: 155 Fulltext (1,01 MB) |
5. |
6. Dejavniki uspešnosti restavracij z Michelinovo zvezdicoŠpela Kratochwill, 2021 Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni dejavniki uspešnosti v restavracijah v Sloveniji. Obravnavane restavracije so restavracije, ki so bile nagrajene z Michelinovo zvezdico ali Michelinovim krožnikom. Dejavnike uspešnosti in kriterije Michelinovega vodiča smo analizirali s pomočjo intervjujev vodij naštetih restavracij.
Namen diplomskega dela je predstaviti specifično smer gostinske dejavnosti ter vodenje restavracij z Michelinovo zvezdico z vidika dejavnikov uspešnosti. Cilji diplomskega dela so raziskati, katere so bistvene značilnosti uspešnosti poslovanja restavracij z Michelinovo zvezdico z vidika uspešnosti, na osnovi pridobljenih primarnih in sekundarnih podatkov pa opredeliti kriterije za doseg nivoja Michelinovega vodiča in s tem pridobitev nagrade Michelinove zvezdice ter raziskati, analizirati in predstaviti primer organizacij oziroma restavracij Hiša Franko, Restavracija Dam, JB restavracija, AS in Cubo ter jih med seboj primerjati. Found in: ključnih besedah Keywords: Dejavniki uspešnosti, kriteriji ocenjevanja, Michelinova zvezdica, Michelinov vodič, restavracija, gostinska panoga. Published: 21.08.2021; Views: 870; Downloads: 181 Fulltext (1,47 MB) |