Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Problematika odpadne hrane na primeru kruha v Pomurju
Ana Marija Žnidarič, 2017

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: odpadna hrana, izgube hrane, zavržena hrana, vplivi na okolje, lakota, kruh
Objavljeno: 09.04.2020; Ogledov: 2223; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)

2.
Projekt dobrodelna kuhinja
Mitja Šutar, 2020

Opis: Diplomska naloga obravnava dva aktualna socialna problema v slovenski družbi. Prvi problem je velika količina zavržene hrane, drugi pa revščina. Cilj diplomske naloge je bil zasnovati projekt »Dobrodelna kuhinja« in z njim omogočiti pripravo hrane za obubožane posameznike v Sloveniji iz zavrženih, a še uporabnih živil. Ob pripravi projekta smo prejeli veliko pozitivnih povratnih informacij, tudi hipoteze smo lahko potrdili: zgled nemške restavracije, ki pripravlja obroke iz zavrženih živil, bi lahko implementirali v dobrodelno kuhinjo v Sloveniji, dobrodelne organizacije bi bile pripravljene voditi projekt dobrodelne kuhinje, skladno s pripravljenim elaboratom, in trgovine bi bile pripravljene oddajati zaloge hrane s pretečenim rokom uporabe dobrodelni kuhinji. Vendar se v Novem mestu že izvaja podoben projekt, zato bi bilo smiselno izpeljati naš projekt le kot nadgradnjo obstoječega.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: projektni menedžment, zavržena hrana, dobrodelna kuhinja, dobrodelne organizacije, trgovske verige
Objavljeno: 31.05.2020; Ogledov: 2166; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

3.
Prenova načrtovanja nabave hrane in priprave obrokov v dijaškem domu
Silva Kapš, 2017

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nabava, javna naročila, šolska prehrana, jedilnik, HACCP, zavržena hrana, diplomske naloge
Objavljeno: 23.08.2021; Ogledov: 791; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

4.
Problematika zavržene hrane v povezavi s cilji trajnostnega razvoja
Maja Rot, 2023

Opis: Predstavili smo problematiko zavržene hrane, kako se jo predela, stranske učinke na okolje in finančne posledice zavržene hrane. Omenili smo nove priložnosti na področju podjetništva ter predstavili štiri cilje trajnostnega razvoja s poudarkom na tematiki zavržene hrane. Cilj diplomskega dela je bil z metodo anketiranja potrditi ali ovreči hipoteze glede problematike zavržene hrane v Sloveniji. S pridobljenimi rezultati ne moremo potrditi, da je okolje, v katerem živimo, povezano s količino zavržene hrane, prav tako ne moremo potrditi, da višina dohodka vpliva na količino zavržene hrane. Pri zadnji hipotezi pa so naši rezultati pokazali, da starost posameznika ni povezana s količino zavržene hrane.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Zavržena hrana, načrtovanje, podjetništvo, krožnost, trajnostni razvoj.
Objavljeno: 08.07.2023; Ogledov: 331; Prenosov: 32
.pdf Celotno besedilo (724,75 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh