Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Dejavniki uspešnosti restavracij z Michelinovo zvezdico
Špela Kratochwill, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljeni dejavniki uspešnosti v restavracijah v Sloveniji. Obravnavane restavracije so restavracije, ki so bile nagrajene z Michelinovo zvezdico ali Michelinovim krožnikom. Dejavnike uspešnosti in kriterije Michelinovega vodiča smo analizirali s pomočjo intervjujev vodij naštetih restavracij. Namen diplomskega dela je predstaviti specifično smer gostinske dejavnosti ter vodenje restavracij z Michelinovo zvezdico z vidika dejavnikov uspešnosti. Cilji diplomskega dela so raziskati, katere so bistvene značilnosti uspešnosti poslovanja restavracij z Michelinovo zvezdico z vidika uspešnosti, na osnovi pridobljenih primarnih in sekundarnih podatkov pa opredeliti kriterije za doseg nivoja Michelinovega vodiča in s tem pridobitev nagrade Michelinove zvezdice ter raziskati, analizirati in predstaviti primer organizacij oziroma restavracij Hiša Franko, Restavracija Dam, JB restavracija, AS in Cubo ter jih med seboj primerjati.
Ključne besede: Dejavniki uspešnosti, kriteriji ocenjevanja, Michelinova zvezdica, Michelinov vodič, restavracija, gostinska panoga.
Objavljeno v ReVIS: 21.08.2021; Ogledov: 933; Prenosov: 187
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

2.
3.
Hotelska rešitev v oblaku za majhne hotele in pridobivanje konkurenčne prednosti : primer aplikacije hotelinco
Martin Kunej, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi proučujem vpeljavo in vpliv internetne tehnologije računalništva v oblaku na poslovanje majhnih hotelov, ki se danes soočajo s številnimi izzivi na globalnem trgu. Osredotočam se na hotelsko programsko opremo v oblaku kot novo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo (v nadaljevanju IKT) v hotelski panogi, ki kaže, posebej pri majhnih hotelih, številne pridobitve in priložnosti za izboljšanje poslovanja in pridobivanja konkurenčne prednosti. Nakazana je potreba po vpeljavi IKT-ja v majhen hotel, pri tem osvetlim številne dejavnike, ki na vpeljavo oziroma sprejemanje IKT-ja vplivajo bodisi pospeševalno bodisi zaviralno. Nenazadnje predstavljam predlog hotelske programske opreme v oblaku za upravljanje manjšega nastanitvenega obrata Hotelinco, na podlagi česar ugotavljam uporabne lastnosti programske opreme v oblaku za majhen hotel.
Ključne besede: računalništvo v oblaku, hotelska panoga, majhni hoteli, programska oprema, storitev, hotelski informacijski sistem, Hotelinco, konkurenčna prednost
Objavljeno v ReVIS: 10.08.2018; Ogledov: 2822; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

4.
Kartelno dogovarjanje na področju nepremičnin : magistrsko delo
Alojz Berginc, 2013, magistrsko delo

Ključne besede: konkurenca, monopol, oligopol, kartel, zakonodaja, dogovor, javni razpis, gradbeništvo, prekršek, raziskava, panoga
Objavljeno v ReVIS: 07.08.2018; Ogledov: 2289; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (4,88 MB)

5.
6.
Vpliv cen na prodajo osebnih vozil blagovne znamke BMW v Sloveniji : diplomsko delo
Žiga Mirtič, 2013, diplomsko delo

Ključne besede: avtomobilska panoga, blagovna znamka, trženjski splet, analiza cen
Objavljeno v ReVIS: 29.05.2018; Ogledov: 2450; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (1,15 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh