Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Poslovni načrt epodjetje za popravilo mobilnih naprav
Hana Sušnik, 2023, diplomsko delo

Opis: Obravnavana tema diplomskega dela je poslovni načrt podjetja za popravilo mobilnih naprav. Podjetje se bo ukvarjalo s popravilom vseh blagovnih znamk mobilnih telefonov na trgu. Cilj diplomskega dela je oceniti, ali je ideja izvedljiva na slovenskem trgu popravil mobilnih naprav. Diplomsko delo zajema 10 poglavij, v katerih je opisana storitev podjetja, opravljena raziskava trga, analiza vseh potrebnih stroškov za zagon podjetja in finančna analiza za prva štiri leta poslovanja. Po opravljeni analizi ugotavljam, da bo za začetek poslovanja zadostovala investicija v višini 30.000 €.
Ključne besede: Ključne besede: poslovni načrt, mobilne naprave, rast podjetja, slovenski trg, analiza ankete, finančna analiza.
Objavljeno v ReVIS: 29.08.2023; Ogledov: 499; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

2.
Poslovni načrt računovodskega in svetovalnega servisa
Miha Vodopivec Đorđević, 2022, ni določena

Opis: Tema diplomskega dela je priprava poslovnega načrta. Gre za pripravo poslovnega načrta za podjetje, ki nudi računovodske in svetovalne storitve za manjša podjetja in za posameznike. Cilj diplomskega dela je oceniti uspešnost in smiselnost poslovne ideje s tem, da se izdela poslovni načrt. Diplomsko dela sestavlja 10 poglavij v katerih je opredeljena smiselnost poslovne ideje in uspešnost opravljene raziskave. Z opravljeno analizo poslovne ideje potrjujemo, da naložba v višini 70.000 EUR zadostuje za uspešno realizacijo ideje in za začetek tekočega poslovanja
Ključne besede: Ključne besede: poslovni načrt, računovodski servis, svetovani servis, analiza, anketa.
Objavljeno v ReVIS: 01.10.2022; Ogledov: 651; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

3.
Poslovni načrt za ustanovitev novega podjetja Nora torta, d. o. o.
Vesna Zorman, 2017, diplomsko delo

Opis: Če človek z zaupanjem sledi svojim sanjam in se trudi živeti, tako kot si je zamislil, bo doživel uspeh, ki si ga ni mogel prej niti predstavljati (Henry David Thoreau). Veselje do peke slaščic in kulinaričnega ustvarjanja želim združiti v posel, zato sem se odločila ustanoviti podjetje z imenom Nora Torta, d. o. o. Želela bi zgraditi blagovno znamko unikatnih tort z dekoracijo po naročilu, uvrstiti podjetje na lestvico pomembnih inovatorjev oziroma proizvajalcev drugačnih sladkih proizvodov in postati pomemben generator izobraževanja s področja slaščičarstva ter pekarstva v Sloveniji. Ustvariti želim inovativno, fleksibilno, rastoče in v vseh pogledih uspešno podjetje. V diplomskem delu, ki je poslovni načrt, sem predstavila svoje izdelke oz. storitev, vrednost za uporabnika, preučila potencialni trg, predvidela obseg prodaje, potrebna finančna sredstva in pričakovani donos vloženih sredstev. V zaključku diplomske naloge sem pripravila finančno projekcijo poslovanja podjetja za štiri leta in izračunala pričakovani dobiček podjetja. V prvih štirih letih poslovanja predvidevam, da bom do leta 2021, povečala prodajo za vsaj dvakrat v primerjavi s prvim letom. Prav tako predvidevam, da se bodo cene izdelkov povišale za 6 % v primerjavi s prvim letom poslovanja. Na podlagi finančnih predpostavk in projekcij predvidevam, da bo podjetje že v prvem letu beležilo dobiček, le-ta pa se bo skozi leta delovanja še povečal. Ob koncu četrtega leta bo podjetje ustvarilo dobiček v višini 76.915,06 EUR. Podjetje doseže točko preloma že v prvem letu poslovanja. Izračunala sem, da mora podjetje delati s 48,88 %, zmogljivostjo proizvodnje oz. mora ustvariti 37.089,76 EUR prometa, da pokrije vse stroške, doseže točko preloma in začne ustvarjati dobiček. Poslovni načrt je pokazal, da je poslovna ideja odlična in da jo je smiselno realizirati.
Ključne besede: Ključne besede: poslovni načrt, novo podjetje, torte, marketing, tržne strategije, finančne projekcije.
Objavljeno v ReVIS: 23.12.2017; Ogledov: 4206; Prenosov: 339
.pdf Celotno besedilo (3,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh