Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
POSLOVNI NAČRT ZA PODJETJE AGRODRONE, D. O. O.
Martin Dumanić, 2024, ni določena

Opis: Diplomsko delo predstavlja podroben poslovni načrt za ustanovitev in razvoj podjetja na področju kmetijskih dronov, ki cilja na inovativne storitve za kmetije za izboljšanje upravljanja pridelave. Poudarek je na nabavi dronov, izobraževanju kmetov in implementaciji inovativnih pristopov v kmetijsko prakso. Načrt vključuje analizo trga, konkurence, marketinške strategije, načrt financiranja ter terminski načrt od ustanovitve podjetja do uvedbe na trgu. S predpostavkami in finančnimi projekcijami prikazuje potencial uspeha na trgu kmetijskih dronov. Raziskava kaže, da je zanimanje za uporabo dronov v kmetijstvu obetavno, a se šele razvija, pri čemer večina kmetov še ni preizkusila njihove uporabe. To potrjuje tezo, da uporaba dronov v kmetijstvu ponuja velik potencial za izboljšanje proizvodnje in poslovnih priložnosti v Sloveniji
Ključne besede: kmetijski droni, precizno kmetovanje, mladi kmeti, starejši kmeti poslovni načrt, ustanovitev podjetja, konkurenčna analiza, analiza tveganja.
Objavljeno v ReVIS: 07.06.2024; Ogledov: 134; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

2.
Modifikacija analize tveganja v povezavi s pravico potrošnika do varne hrane v gostinskih obratih : doktorska disertacija
Mateja Čebular, 2024, doktorska disertacija

Opis: Modifikacija analize tveganja v gostinskih obratih se navezuje na potrebo po spremembah zakonskih predpisov, ki bi odpravila nejasnosti in poenotila razumevanje predpisov na področju varnosti živil v gostinstvu. Področje vzorčenja živil, ki ga ureja Uredba Komisije (ES) št. 1441/2007 o spremembi Uredbe Komisije (ES) št. 2073/2005 o mikrobioloških merilih za živila, namreč ne vključuje mikrobioloških kriterijev za večino gotovih jedi. Povod raziskave je pravica potrošnika do varne hrane. Glavni cilj je predstaviti analizo mikrobioloških dejavnikov tveganja in pomembnost izdelave ocene tveganja v gostinskih obratih. Letna spremljanja alimentarnih obolenj v EU nakazujejo pomembnost posodobitve predpisov na področju vzorčenja živil v gostinskih obratih. Opravili smo pregled literature, zakonskih predpisov in predhodnih raziskav na področju vzorčenja živil v gostinstvu. Analizirali smo podatke o številu vzorčenj gotovih jedi v posameznih evropskih državah ter incidenco nalezljivih bolezni, povezanih s hrano. Kampilobakterioza ostaja v EU že od leta 2005 najpogostejša nalezljiva bolezen, ki se prenaša s hrano. Z laboratorijsko preiskavo vzorčenja živil in površin v 30 gostinskih obratih v Sloveniji smo ugotovili, da mikrobiološka varnost živil v gostinstvu ni zagotovljena in preverjena z laboratorijsko diagnostiko. Ugotavljamo, da je uradni monitoring spremljanja povzročiteljev zoonoz usmerjen predvsem na vzorčenje v proizvodnji in maloprodaji, ne pa v gostinstvu. Vsebina predpisov glede vzorčenja živil in površin ter usposabljanja zaposlenih v gostinstvu kaže na nejasnost in nedoslednost izvajanja slednjih v praksi.
Ključne besede: analiza tveganja, varna hrana, vzorčenje živil, gostinski obrati, zakonodaja, zoonoze
Objavljeno v ReVIS: 16.04.2024; Ogledov: 233; Prenosov: 17
.pdf Celotno besedilo (7,03 MB)

3.
Študija izvedljivosti investicije v nakup in prenovo stanovanjskega objekta družbe VPS Svetovanje doo
Ana Milović, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo z naslovom Študija izvedljivosti investicije v nakup in prenovo stanovanjskega objekta družbe VPS svetovanje, d. o. o., predstavlja študijo izvedljivosti v podjetju, ustanovljenem leta 2008, za katero smo preverili, ali je sposobno samo izvesti celotno investicijo, ali se podjetju bolj splača prodaja celotnega objekta, v katerem bo 11 stanovanj, in ali naj podjetje odda stanovanja v najem. Naredili smo finančno analizo podjetja in ugotovili, da je podjetje sposobno, da nima težav z likvidnostjo in da redno ustvarja dobiček. Na podlagi trenutnih cen na trgu smo dokazali, da se trenutno bolj splača prodaja stanovanj, saj bi s tem tudi ustvarili takojšen dobiček.
Ključne besede: nepremičnine, tveganja in omejitve, finančna analiza, stanje cen na trgu, dobiček, oddaja stanovanj v najem, prodaja stanovanj
Objavljeno v ReVIS: 14.09.2023; Ogledov: 546; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (2,01 MB)

4.
Ocena vrednosti za potrebe prodaje izbranega tehnološkega podjetja
Jože Weingartner, 2023, magistrsko delo

Opis: POVZETEK Ocene vrednosti podjetij izvajamo za različne namene, pri katerih moramo upoštevati pravne in strokovne podlage, da bi nepristransko, pravično in pošteno ocenili vrednost podjetja. Da pa bi prišli do korektnih rezultatov, morajo ocenjevalci dobiti transparentne podatke in informacije, ki jih uporabijo pri nadaljnjem delu. Metode, ki jih uporabljamo za oceno vrednosti podjetja, so na donosu zasnovan način, način tržnih primerjav in na sredstvih zasnovan način, vsaka od njih pa ima svoje prednosti in slabosti glede na namen in status ocenjevanega podjetja. Razlogi in nameni za ocenjevanje vrednosti podjetij so nakup ali prodaja, ocena stvarnih vložkov, preoblikovanje podjetja, izstop družbenika, računovodsko poročanje, sanacije, likvidacije, stečaji, potrebe bank itd. V našem primeru bomo izdelali oceno vrednosti malega tehnološkega podjetja za namen prodaje.
Ključne besede: ocena vrednosti, metode vrednotenja, finančna analiza, sedanja vrednost, prihodnja vrednost, diskontna stopnja, koeficienti, dejavniki tveganja, poštena vrednost podjetja.
Objavljeno v ReVIS: 13.07.2023; Ogledov: 435; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (1,79 MB)

5.
Načrt rasti podjetja Agrosaat, d.o.o. : diplomsko delo
Žan Osredkar, 2014, diplomsko delo

Ključne besede: podjetniška rast, marketing, raziskava trga, SWOT analiza, kritična tveganja, finančna analiza
Objavljeno v ReVIS: 29.05.2018; Ogledov: 2519; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (804,92 KB)

6.
Problematika izvajanja zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma v bančnem sektorju
Andraž Trtnik, 2017, diplomsko delo

Opis: Učinkovito preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma za Republiko Slovenijo iz leta v leto predstavljata večji izziv. Ustrezno izvajanje zakonskih določil je ključno za uspešen boj proti tovrstnim dejanjem. Vpliv Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma na bančno poslovanje je zelo velik. V letih izvajanja je vpliv zakona na bančno poslovanje naraščal, saj so zakonske zahteve strmo naraščale, hkrati pa je naraščala tudi njegova učinkovitost. Z anketnim vprašalnikom smo preverjali neposreden vpliv zakona na bančne delavce in na stranke predvsem z vidika obsega zahtevanih podatkov. V diplomskem delu sta predstavljena tudi finančni vpliv izvajanja zakonskih določil in vpliv izvajanja zakona na prodajne aktivnosti, ki jih banka izvaja.
Ključne besede: ZPPDFT-1, pranje denarja, financiranje terorizma, pregled stranke, analiza tveganja, tajnost podatkov, operativno tveganje
Objavljeno v ReVIS: 21.11.2017; Ogledov: 3605; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (2,21 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh