Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Poslovni načrt za podjetje Tian Milunović s.p.
Mirko Simić, 2023, diplomsko delo

Opis: Poslovni načrt bo podjetju Tian Milunović, s. p., pomagal pri prehajanju iz obrtniške dejavnosti na dejavnost distribucije gradbenih materialov. Ob raziskavi trga smo ugotovili, da obstaja velik potencial za implementacijo epoksi smole iz Kitajske na slovenski trg, saj cene materiala pri trenutnih dobaviteljih močno presegajo nabavno ceno materiala iz Kitajske. Iz rezultatov anketnega vprašalnika lahko sklepamo, da je uvoz epoksi materiala iz Kitajske smiselna odločitev, saj je več kot 70 % oseb navedlo, da bi se odločilo za cenejšega dobavitelja epoksi smole.
Ključne besede: epoksi smola, gradbeništvo, vinil, talne obloge, uvoz, distribucija.
Objavljeno v ReVIS: 28.09.2023; Ogledov: 382; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

3.
4.
5.
Posebnost krize v gradbeništvu 2008-2011 in rešitve : magistrska naloga
Romana Turnšek, 2012, magistrsko delo

Ključne besede: kriza, gradbeništvo, investicije, zadolženost, represija
Objavljeno v ReVIS: 12.01.2021; Ogledov: 1013; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (760,49 KB)

6.
Financiranje projekta izgradnje stanovanj za trg
Martin Jamnik, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje postopek gradnje stanovanj z analizo ponudb in pripravo projektne dokumentacije. V prvem delu naloge so opisane faze gradnje in kako poteka gradnja stanovanjskih objektov. Razlika v gradnji je v namenu gradnje, in sicer ali je objekt, ki je predmet gradnje, namenjen prodaji na trgu ali drugi uporabi. Temu je pogojen tudi primer, obravnavan v tem zaključnem delu, saj gre za objekt, ki je namenjen prodaji na trgu. Gradbena dejavnost je v Sloveniji kompleksna, saj je treba pridobiti veliko soglasij, kar dodobra zapolni vsebino dokumentacije, ki je potrebna za uspešno pridobitev gradbenega dovoljenja, ki pozna več različnih oblik. V drugem delu je predstavljena metodologija analiziranja pridobljenih ponudb za omenjen projekt. Uporabljene metode so smiselne, vendar je zaradi razlik v ponudbah možno neposredno primerjati zgolj postavke, ki so si med seboj enake oziroma so si po sami metodološki definiciji enake. V tretjem delu je analiza ponudb in predstavitev poteka projekta s finančnimi načrti in gibanjem denarnega toka. Predstavljene so tudi predpostavke trajanja gradnje in predpostavke o prodaji dokončanih prostorov. Izkaže se, da je projekt ekonomsko upravičen in njegova rentabilnost pozitivna. Prav tako je denarni tok pozitiven tudi v primeru delne prodaje posameznih bivanjskih enot, vendar dolgoročno pri manjšem delu oziroma nepopolni prodaji vseh enot ni ekonomsko vzdržen.
Ključne besede: gradbeništvo, gradnja, posojilo, denarni tok, projektno vodenje
Objavljeno v ReVIS: 23.05.2019; Ogledov: 2325; Prenosov: 209
.pdf Celotno besedilo (1,25 MB)

7.
Skrb za zdravje in varnost pri delu pri gradnji stanovanjske hiše : diplomsko delo
Darko Raljić, 2018, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava izbrano tematiko skrbi za varno in zdravo delo delavcev na gradbiščih pri gradnji stanovanjske hiše. V uvodu sem predstavil opredelitev teme, namene in cilje diplomskega dela ter bralcem predstavil krajši pomen uporabe varovalne opreme in spoštovanja načel za varno delo. Na samem začetku sem predstavil krajši zgodovinski pregled varnosti in zdravja pri delu od daljnih začetkov do časov v nekdanji skupni državi. Nato se tema preseli na področje ocene tveganja oziroma izdelave izjave o varnosti z oceno tveganja, kjer sem predstavil pomen ustrezne ocene, ki je temelj za nadaljnje varno delo. Naslednje poglavje predstavlja varovanje zdravja pri sami gradnji stanovanjske hiše in se deli na tri podpoglavja. V tem delu so predstavljeni posredni dejavniki vpliva in zdravje, in sicer vpliv stresa in izčrpanosti na delavca ter vpliv vremenskih dejavnikov. Sledijo neposredni dejavniki, ki se delijo na pet podpoglavij, in sicer na delo v globini, z gradbenimi stroji, z električnimi vodniki, na hrup in vibracije ter na delo z nevarnimi snovmi. Teoretičnim pojasnilom v povezavi s praktičnimi izkušnjami sledi pravna podlaga varstva pri delu, kjer so predstavljene obveznosti delodajalcev in delavcev ter njihove pravice, nadzor in kazenske določbe. V sklepu diplomskega dela so opisane ugotovitve in potrditev ali zavrnitev zastavljene hipoteze.
Ključne besede: skrb za zdravje, gradnja, varnost, varovalna oprema, varstvo pri delu, gradbeništvo
Objavljeno v ReVIS: 03.04.2019; Ogledov: 2545; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (945,28 KB)

8.
Kartelno dogovarjanje na področju nepremičnin : magistrsko delo
Alojz Berginc, 2013, magistrsko delo

Ključne besede: konkurenca, monopol, oligopol, kartel, zakonodaja, dogovor, javni razpis, gradbeništvo, prekršek, raziskava, panoga
Objavljeno v ReVIS: 07.08.2018; Ogledov: 2310; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (4,88 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.33 sek.
Na vrh