Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Kadrovanje v izbranih lokalnih skupnostih
Petra Okorn, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava kadrovanje v organih lokalnih skupnosti ter primerja proces in postopke kadrovanja v treh izbranih slovenskih občinah. Na doseganje zastavljenih ciljev organizacije pomembno vpliva ustrezna in pravilna izbira kadrov, ki morajo delovati strokovno, neodvisno in zakonito. Zbiranje podatkov je potekalo z intervjujem s tremi kadrovniki na obravnavanih občinah. Z njim smo pridobili osnovne informacije glede pridobivanja kadrov, kako poteka njihov izbor in katere metode pri tem uporabljajo. Uporabili smo tudi anonimni anketni vprašalnik, do katerega so zaposleni na obravnavanih občinah dostopali v elektronski obliki. Z vprašalnikom smo raziskali načine in metode, s katerimi so bili zaposleni izbrani in kako so izbirni postopki potekali, poleg tega smo podatke primerjali med izbranimi občinami.
Ključne besede: kadrovanje, načrtovanje kadrov, pridobivanje kadrov, izbor kadrov, kadri, zaposleni, uslužbenec, lokalna skupnost.
Objavljeno v ReVIS: 13.06.2022; Ogledov: 824; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (1,30 MB)

3.
Upravljanje z zaposlenimi po principu managementa znanja v podjetju X : magistrska naloga
Klemen Erjavec, 2021, magistrsko delo

Ključne besede: management znanja, kadrovanje, znanje, upravljanje, motiviranje
Objavljeno v ReVIS: 18.10.2021; Ogledov: 1143; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (922,87 KB)

4.
Vloga operativnega menedžmenta v povezavi z devolucijo kadrovske funkcije : študija primera izbora kadra v multinacionalnem okolju s področja medicine
Alma Sinanović, 2017, magistrsko delo

Opis: V današnjem svetu hitrega razvoja in močne konkurence moramo imeti načrt, kako bomo kljubovali konkurenčnemu boju na trgu. Ključnega pomena za organizacijo je kvalificiran in ustrezen kader. Da bi uresničili kakovost in bili konkurenčni na trgu, se moramo pripraviti na boj in ustrezno »oborožiti« z pravimi ljudmi. Organizacije vse bolj postavljajo v ospredje človeka. V dobi razvoja so v ospredju zadovoljstvo, uspeh in napredek. Ugotovili smo, da je samo uspešen in zadovoljen kader dober kader. Ključni uspeh podjetja je pridobiti prave ljudi in jih navsezadnje tudi obdržati. Operativni management je najštevilčnejši v organizaciji. Na njem so veliko breme in ključne naloge pri opravljanju delovnega procesa. Operativni management mora poznati delo, naloge, funkcije delovnega mesta, da bi lahko uspešno sodeloval pri pravilnemu izboru in selekciji kadrovske funkcije. Kadrovanje ni samo izbira in zaposlitev, je tudi izobraževanje, karierno svetovanje, premeščanje, odpuščanje itd. Enako tudi management ni samo vodenje, je tudi motiviranje, planiranje, organiziranje, svetovanje, ocenjevanje itd. Raziskava v nalogi temelji na študiji primera vloge operativnega managementa v povezavi z devolucijo kadrovske funkcije. Uporabili smo kvalitativno metodo raziskave, in sicer dva strukturirana intervjuja z osebama, ki sta visoko izobraženi na področju kadrovske dejavnosti. Tretji intervju z osebo z dolgoletnimi izkušnjami iz vodenja v zasebnem in javnem sektorju in izobrazbo doktorat iz znanosti. Raziskava je omogočila vpogled v kadrovsko dejavnost in njeno devolucijo, kako jo izvajajo v organizaciji in ali jo izvajajo v celoti. Prav tako smo raziskali sodelovanje managementa pri izboru kadra in vpletenost kadrovske dejavnosti v strateške odločitve managementa. Ugotovitve smo opisali z odgovori na raziskovalna vprašanja. Potrdile so domneve o nujnem skupnem sodelovanju kadrovske dejavnosti z managementom.
Ključne besede: menedžment, kadrovanje, operativni menedžment, izbira kadra, organizacije, magistrske naloge
Objavljeno v ReVIS: 07.06.2021; Ogledov: 999; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

5.
6.
Kadrovanje v podjetju X : zaključno delo
Martina Senica, 2012, diplomsko delo

Ključne besede: človeški viri, kadrovanje, načrtovanje, izbiranje zaposlenih, trg nepremičnin
Objavljeno v ReVIS: 20.01.2021; Ogledov: 2004; Prenosov: 176
.pdf Celotno besedilo (1,44 MB)

7.
Kadrovanje v podjetju - študija primera : zaključno delo
Amra Topić, 2013, diplomsko delo

Ključne besede: kadrovanje, proces kadrovanja, obstoječi načini kadrovanja
Objavljeno v ReVIS: 20.01.2021; Ogledov: 1051; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (942,71 KB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.47 sek.
Na vrh