Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Geolokacija EXIF slikovnega formata kot grožnja zasebnosti
Luka Medved, 2015

Opis: Današnja digitalna fotografija vključno z mobilnimi telefoni, ki ravno tako vsebujejo fotoaparate, je cenovno dostopna širši množici. Telefoni, ki so čedalje hitrejši in pametnejši, vsebujejo veliko aplikacij in tehnologij, s katerimi si lahko olajšamo življenje oz. si ga brez njih težko predstavljamo. Med tehnologijami je tudi globalna pozicijska naprava, bolje poznana pod kratico GPS. Z njegovo pomočjo lahko ugotovimo, kje na planetu se nahajamo, kar so proizvajalci današnjih mobilnih telefonov učinkovito kombinirali s fotoaparatom. Tako je prišlo do geolociranja – postopka, pri kateremu se koordinatni podatki zapišejo v fotografijo oz. v njen EXIF format med njenim zajemom. Da razumemo geolociranje, je potrebno preučiti format EXIF, ki je osnova za zapis geolokacijskih podatkov. Preučena je bila literatura, ki je na voljo predvsem na spletu, saj gre pri geolociranju za relativno mlado tehnologijo, ki bazira na starejših tehnologijah, torej EXIF formatu in GPS sistemu. Spoznali smo, da nekatere spletne strani takšne občutljive podatke očistijo same, nekatere ne, zato je v diplomski nalogi opisanih tudi nekaj orodij, s katerimi si lahko tovrstne podatke očistimo sami in si tako zagotovimo našo varnost na spletu.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: digitalna fotografija, mobilni telefoni, EXIF format, geolociranje, GPS sistemi, zasebnost
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 2041; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

2.
Življenjski ciklus mobilnih aparatov
Denis Janc, 2014

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: mobilni aparati, življenski ciklus izdelkov, potrošniki, trženjske strategije, pametni telefoni
Objavljeno: 15.05.2019; Ogledov: 1619; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

3.
Raziskava vpliva uporabe mobilnih telefonov na neposredno komuniciranje in medosebne odnose
Maja Blatnik, 2017

Opis: V zadnjih letih se je tempo življenja za mnoge posameznike močno spremenil. Ob obilici obveznosti mnogokrat zgubljamo stike z našo bližnjo okolico in socialnim omrežjem. Ob pojavu mobilnih telefonov in hitrem razvoju le teh smo glede ohranjanja stikov pridobili mnoge prednosti. Uporaba mobilnih telefonov, nam je ob hitrem tempu življenja ki ga živimo, prinesla mnogo lažje usklajevanje tako poslovnih kot tudi zasebnih obveznosti. Z leti uporabe so se pri mnogih posameznikih pojavile tudi manj prijetne posledice, ki se jih večina niti ne zaveda. Sam proces komuniciranja se je v zadnjih dveh desetletjih močno spremenil. Mnogo posameznikov, kljub temu, da imajo možnost vzpostaviti komunikacijo v živo, uporabljajo za komuniciranje s svojo okolico predvsem svoje mobilne telefone. Posledično pa je tudi sam komunikacijski prosec postal plitkejši, medosebni odnosi pa manj pristni. Nove oblike komuniciranja pa so se zaradi uporabe mobilnih telefonov pričele pojavljati tudi na javnih mestih. Mnogo posameznikov zaradi uporabe mobilnih telefonov in predvsem zaradi pregledovanja svojega mobilnega telefona na javnih mestih izgublja možnost vzpostavljanja komunikacije z svojo okolico. Kljub temu, da je porast mobilnih telefonov na trgu prisotna dobri dve desetletji so negativne posledice že vidne in opravičeno se lahko sprašujemo kakšne razsežnosti posledic prinaša prihodnost. Je prihod mobilnih telefonov prinesel novo komunikacijsko revolucijo? Kako se bo pot komuniciranja nadaljevala?
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: mobilni telefoni, komunikacija, medosebni odnosi, posledice, magistrske naloge
Objavljeno: 26.07.2021; Ogledov: 387; Prenosov: 0

4.
Kriza smisla slovenskih mladostnikov in zasvojenost z mobilnim telefonom
Katarina Štamulak, 2017

Opis: Diplomska naloga obravnava krizo smisla slovenskih mladostnikov in z njo povezano zasvojenost z mobilnim telefonom. Teoretični del temelji na logoterapevtskem modelu, katerega utemeljitelj je avstrijski psihiater in psihoterapevt Viktor Frankl. Glavno motivacijsko gonilo po Franklovem modelu je volja do smisla, ta pa je določen z vrednotami. V današnji družbi izginja pomen tradicionalnih vrednot, zato se vedno več ljudi sooča s krizo smisla. Osredotočili smo se na krizo smisla slovenskih mladostnikov in jo povezali z zasvojenostjo z mobilnim telefonom, saj zasvojenost v logoterapiji predstavlja enega od treh simptomov krize smisla. V nadaljevanju teoretičnega dela smo predstavili zasvojenost in poseben poudarek namenili njenim nekemičnim oblikam, med katere uvrščamo tudi zasvojenost z mobilnim telefonom. V empiričnem delu diplomske naloge smo izvedli kvantitativno raziskavo in preverili hipotezo, da obstaja povezava med krizo smisla in zasvojenostjo z mobilnim telefonom. V raziskavi je sodelovalo 457 slovenskih mladostnikov, od katerih smo pridobili rezultate o stopnji življenjskega smisla in zasvojenosti z mobilnim telefonom. Za razsiskavo smo uporabili anketo, ki je vsebovala PIL test in Test zasvojenosti z mobilnim telefonom, do katere so udeleženci dostopali preko spletne strani 1ka. Rezultati so pokazali, da doživljanje nižje ravni življenjskega smisla korelira z višjo stopnjo zasvojenosti z mobilnim telefonom, in da so ženske v povprečju bolj zasvojene z mobilnim telefonom kot moški.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: kriza smisla, mobilni telefoni, logoterapija, zasvojenost, mladostnik, magistrske naloge
Objavljeno: 28.07.2021; Ogledov: 385; Prenosov: 11
URL Celotno besedilo (0,00 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh