Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Menedžment v kulturnih organizacijah : Kulturni dom Krško
Tinka Vukič, 2015, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi se osredotočamo na menedžment v kulturnih organizacijah, s posebnim poudarkom na javnem zavodu Kulturni dom Krško. V prvem delu naloge predstavljamo teoretično-pojmovna izhodišča, ki zadevajo raziskovalno področje kulture, menedžmenta in organizacij. Izhajamo iz predpostavke, da je za delovanje kulturnih organizacij, ki delujejo znotraj neprofitnega sektorja, nujno poznavanje in uporaba kulturnega in projektnega menedžmenta. V empiričnem delu preučujemo delovanje Kulturnega doma Krško, kot javnega zavoda, ki mora imeti jasno opredeljeno vizijo in dobro strategijo, s katero oblikuje politiko organizacije ter uspešno opravlja svoje poslanstvo. Izdatki za kulturo se radikalno zmanjšujejo na vseh ravneh, zato je v ekonomsko nestabilnih časih ogroženo financiranje vseh javnih zavodov, predvsem tistih, ki delujejo na področju kulture, zato je za uspešno opravljanje poslanstva pomembna trženjska usmerjenost. Zavodi so primorani pridobivati lastna sredstva za delovanje s profitnim marketingom. Pomemben del menedžmenta v kulturnih ustanovah je tudi upravljanje s človeškimi viri, ki predstavljajo ključen kapital za organizacijo, ki se v kulturnih organizacijah srečuje s številnimi izzivi in ovirami. Poleg tega se v magistrski nalogi ukvarjamo tudi z vplivom državne in občinske kulturne politike na delovanje javnih zavodov v Sloveniji. V empiričnem delu naloge so teoretično-pojmovna izhodišča konkretizirana s študijo primera, v smislu preučevanja delovanja javnega zavoda Kulturnega doma Krško.
Ključne besede: kulturni menedžment, projektni menedžment, kulturni marketing, javni zavodi, kulturni dom, magistrske naloge
Objavljeno v ReVIS: 27.07.2021; Ogledov: 1190; Prenosov: 46
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

3.
Medkulturne kompetence v projektnem menedžmentu : magistrska naloga
Marija Gale, 2015, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu povezano obravnavamo dva sodobna organizacijska in družbena koncepta: projektni menedžment in medkulturne kompetence. Prek kompleksnega raziskovalnega pristopa, ki vključuje kvalitativno in kvantitativno analiziranje pojavov in zakonitosti, izpostavljamo po eni strani ključne socio-kulturne dejavnike projektnega menedžmenta kot koncepcije upravljanja procesnih aktivnosti in virov projekta ter vodenja ljudi, angažiranih na projektih prek komunikacije, po drugi strani pa ključne elemente medkulturnih kompetenc, ki so pomembne za uspešno delovanje projektnih vodij in timov v globalnem poslovanju oziroma v medkulturnem okolju. Prek empirične študije smo s kvalitativno analizo delno strukturiranih intervjujev s projektnimi menedžerji, ki imajo relevantne izkušnje iz projektnega dela v mednarodnem okolju, in prek izvedene spletne anketne raziskave ugotovili, da se medkulturne kompetence projektnega menedžerja pozitivno povezujejo z uspešnostjo izvajanja projektov v medkulturnem in mednarodnem okolju ter da osebne vrednote in kompetence vodij in članov projektov zelo pomembno vplivajo na projektni menedžment. Ključni prispevek magistrske naloge je v izpostavitvi dejstva, da posedovanje in obvladovanje niza specifičnih zmožnosti za obvladovanje medkulturnega konflikta ter učinkovito komuniciranje med deležniki pozitivno vplivajo na uspešno izvedbo globalnega projekta.
Ključne besede: projekti, organizacijska projektna kultura, mednarodno okolje, medkulturno okolje, projektni menedžment, komunikacijski splet, kompetence, magistrske naloge
Objavljeno v ReVIS: 27.07.2021; Ogledov: 1209; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

4.
Projekt dobrodelna kuhinja : diplomska naloga
Mitja Šutar, 2020, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava dva aktualna socialna problema v slovenski družbi. Prvi problem je velika količina zavržene hrane, drugi pa revščina. Cilj diplomske naloge je bil zasnovati projekt »Dobrodelna kuhinja« in z njim omogočiti pripravo hrane za obubožane posameznike v Sloveniji iz zavrženih, a še uporabnih živil. Ob pripravi projekta smo prejeli veliko pozitivnih povratnih informacij, tudi hipoteze smo lahko potrdili: zgled nemške restavracije, ki pripravlja obroke iz zavrženih živil, bi lahko implementirali v dobrodelno kuhinjo v Sloveniji, dobrodelne organizacije bi bile pripravljene voditi projekt dobrodelne kuhinje, skladno s pripravljenim elaboratom, in trgovine bi bile pripravljene oddajati zaloge hrane s pretečenim rokom uporabe dobrodelni kuhinji. Vendar se v Novem mestu že izvaja podoben projekt, zato bi bilo smiselno izpeljati naš projekt le kot nadgradnjo obstoječega.
Ključne besede: projektni menedžment, zavržena hrana, dobrodelna kuhinja, dobrodelne organizacije, trgovske verige
Objavljeno v ReVIS: 31.05.2020; Ogledov: 2949; Prenosov: 171
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

Iskanje izvedeno v 0.34 sek.
Na vrh