Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 24
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Analiza poslovanja podjetja MBS list, d. o. o., in primerjava s konkurenco
Jakob Žužek, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega analizo poslovanja podjetja MBS List, d. o. o., v poslovnih letih 2020, 2021 in 2022 ter primerjavo poslovanja s konkurenčnimi podjetji. Družba se ukvarja s proizvodnjo izdelkov iz lesa in v zadnjih letih precej vlaga v proizvodnjo. V prvem delu je z navpično in vodoravno analizo bilance stanja in poslovnega izida ter z izračunom izbranih računovodskih izkazov opravljena analiza poslovanja podjetja. V drugem delu diplomskega dela pa je s pomočjo izbranih kazalnikov opravljena primerjava izbranega podjetja s konkurenco. Z interpretacijo analize in izračunov je na koncu diplomskega dela opisan finančni položaj podjetja MBS List, d. o. o., narejena je primerjava s konkurenčnimi podjetji in podani so nasveti vodstvu podjetja.
Ključne besede: analiza poslovanja, računovodski izkazi, kazalniki, podjetje, konkurenca.
Objavljeno v ReVIS: 19.09.2023; Ogledov: 434; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (838,48 KB)

3.
Analiza poslovanja podjetja Eurolux d. o. o.
Tim Pirc, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je analizirano podjetje Eurolux d. o. o., ki je bilo ustanovljeno leta 1997 ter se ukvarja z elektroinštalacijami in inženiringom. V diplomskem delu obravnavamo uspešnost poslovanja podjetja, poleg tega se njegova uspešnost primerja z uspešnostjo konkurenčnega podjetja Elcom d. o. o. Za podjetje Elcom d. o. o. opravimo analizo poslovanja v obdobju od leta 2018 do leta 2020. Ker je podjetje srednje veliko, mora oddajati revidentirana letna poročila, ki so javno dostopna šele septembra/oktobra v naslednjem letu, kar pomeni, da za leto 2021 poročila še niso javno dostopna. S tem bo opravljena raziskava, kakšen pomen ima za rast gospodarsko stanje v Sloveniji (BDP).
Ključne besede: analiza poslovanja, elektroinštalacije, inženiring, gradbeni sektor, BDP, gospodarsko stanje, makroekonomija, mikroekonomija, računovodski kazalniki, rast podjetja.
Objavljeno v ReVIS: 10.11.2022; Ogledov: 793; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (2,46 MB)

4.
5.
Analiza in primerjava poslovanja dveh slovenskih trgovin z gradbenim materialom
Elvir Topalović, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena analiza poslovanja podjetij Kalcer d. o. o. in Obnova trgovina d. o. o., ki se ukvarjata s prodajo gradbenega materiala. Podatki potrebni za analizo so pridobljeni iz javno dostopno objavljenih letnih poročil. Namen je narediti analizo poslovanja za podjetji Kalcer d. o. o. in Obnova trgovina d. o. o. za obdobje treh let in ugotoviti, katero podjetje je poslovalo bolje. To smo naredili z opravljeno navpično in vodoravno analizo računovodskih izkazov ter izračunom računovodskih kazalnikov. Na podlagi analize smo določili, katero podjetje je bilo bolj uspešno, in ga ocenili kot dobavitelja, kupca in potencialno naložbo.
Ključne besede: Analiza poslovanja, bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, navpična in vodoravna analiza, računovodski kazalniki.
Objavljeno v ReVIS: 26.08.2022; Ogledov: 610; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

6.
7.
8.
9.
Primerjava poslovanja podjetij v panogi proizvodnja in prodaja tiskanih vezij
Iztok Gornik, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bom analiziral računovodske izkaze štirih podjetij, ki delujejo v isti panogi in so si med seboj konkurenčna (izjemi sta podjetji Elgoline d.o.o. in Intectiv d.o.o., ki imata skupne lastnike). Vsa izbrana podjetja so v Sloveniji edina resna podjetja, katerih glavna poslovna dejavnost je proizvodnja tiskanih vezij. Namen analize je spoznati značilnosti bilance stanja in izkaza poslovnega izida izbranih podjetij ter preučiti njihov celotni finančni položaj in poslovanje. Iz tega izhaja bistveni cilj mojega dela: ugotoviti, katero izmed izbranih podjetij posluje najbolje, in izluščiti vzroke uspešnosti/neuspešnosti njihovega poslovanja. Kot instrument zbiranja podatkov so uporabljene bilance stanj in izkazi poslovnih izidov, izdelani po slovenskih računovodskih standardih. Iz dostopnih podatkov bom analiziral izkaze in bilance, kar bo temelj nadaljnjemu izračunavanju in interpretiranju glavnih finančnih kazalnikov.
Ključne besede: računovodski izkaz, proizvodnja tiskanih vezij, bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, poslovanje, finančni kazalniki
Objavljeno v ReVIS: 23.02.2019; Ogledov: 2903; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (611,60 KB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh