Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Informatizacija poslovnih procesov v podjetju X
Jožica Glavan, 2009

Opis: V današnjem, čedalje bolj dinamičnem okolju so za preživetje vsakega podjetja nujne pravočasne in kvalitetne informacije, ki jih pridobimo z učinkovito informatizacijo poslovnih procesov. Najbolj uspešna so tista podjetja, ki se zavedajo, da se z informatizacijo ne spreminja ali posodablja samo informacijski sistem in druga informacijsko komunikacijska tehnologija, ampak da se spreminjajo tudi način razmišljanja, organizacija in način dela. Ker informatizacija vpliva na poslovanje celotnega podjetja, jo je potrebno skrbno načrtovati, upoštevati čim več dejavnikov, ki vplivajo na njen uspeh, in dejavno spremljati njeno izvajanje, če želimo, da bo uspešna in učinkovita, kar pomeni, da bo prinesla hitre in pravilne informacije, ki so lahko tudi pomembna konkurenčna prednost.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: informatizacija, poslovni procesi, informacijsko komunikacijska tehnologija, sistem ERP
Objavljeno: 08.08.2018; Ogledov: 3211; Prenosov: 0

2.
3.
Vpeljava in primerjava artikla v informacijska sistema Baan IV in Navision v procesu proizvodnje
Franci Popit, 2014

Opis: V magistrski nalogi bom najprej uvodoma predstavil informacijska sistema Baan IV in Navision ter sisteme za upravljanje. V informacijska sistema bom vpeljal artikel »kondenzator« in mu sledil v procesu proizvodnje po vseh šifrah signala. V tretjem poglavju bom predstavil razvoj informacijskega sistema in opisal sisteme ERP. Predstavil in opredelil bom tudi poslovni sistem in poslovni proces. V istem poglavju bom opisal tudi informacijska sistema Baan in Navision. V nadaljevanju bom predstavil proces planiranja razvojno raziskovalnih nalog od vhodnih podatkov preko planiranja in naročil do končne odpreme izdelkov kupcu. V petem, empiričnem delu bom predstavil podjetje, v katerem delam, predstavil proizvodne procese in postopke izdelave kondenzatorjev. Nato bom opisal artikel v obeh informacijskih sistemih, ju primerjal in analiziral. Na koncu magistrske naloge bom predstavil rezultate in podal zaključek.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: artikel, informacijski sistem, kondenzator, proces, proizvodnja, ERP sistemi
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 2218; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (2,73 MB)

4.
Analiza poslovnih procesov in zamenjava ERP sistema v podjetju Alumit
Miha Pahor, 2020

Opis: V diplomskem delu bomo najprej teoretično opredelili področje elektronskega poslovanja, natančneje področje ERP-sistemov. Skušali bomo celovito orisati, kako se ERP-sistemi uvrščajo v okvir elektronskega poslovanja, kako v teoriji poteka izbira ERP-sistema, kako je treba pristopiti k obravnavi poslovnih procesov in kako naj bi potekala implementacija. Teoretično podlago naštetih vidikov ERP-sistema bomo praktično preverili na primeru podjetja Alumit, d. o. o, ki je v času pisanja tega diplomskega dela v procesu izbiranja in implementacije novega ERP-sistema. Namen tega dela je bolje spoznati vse vidike tako zapletenega procesa, kot so menjava, implementacija in uporaba ERP-sistema, ter utemeljiti prednosti uporabe ERP-sistema v današnjem času. To lahko pomaga tako dotičnemu podjetju kot drugim podjetjem, ki se odločajo za uporabo ERP-sistema.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: ERP-sistem, poslovni procesi, procesne izboljšave, elektronsko poslovanje, implementacija ERP-sistemaa
Objavljeno: 06.11.2020; Ogledov: 1354; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (4,55 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh