Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Namenska hrana gornike – dobra poslovna priložnost
Maja Dudanova, 2021

Opis: Prehrana v gorah je na videz nerešljiv problem. Gornik ne ve dobro, kaj bi od hrane in pijače v nekem določenem trenutku dal v svoj nahrbtnik. Ne ve, kako izbrati zdrava živila, jih uravnotežiti in hkrati prilagoditi naporom na turi, njenemu času trajanja, dnevno spreminjajočim se vremenskim razmeram. Zanimiv problem, ki smo ga zaznali že zdavnaj in o njem večkrat razmišljali, smo spremenili v naš podjetniški projekt, ker smo videli pravo rešitev. Začeli smo pri abecedi prehrane, to razširili z novimi spoznanji in obojemu dodali lastno izvirno zamisel v obliki namenskega obroka za gore. V drugem koraku smo raziskali vsa nejasna pota do tržne niše, v kateri smo z našim namenskim obrokom videli poslovno priložnost. Da bi presodili realnost njenega obstoja, smo opravili vrsto raziskav in primerjav, obširno anketo na nekaterih vhodih v doline Julijskih in Savinjskih Alp ter pretresli več vidikov, ki se nanašajo na pota izdelave, prevoza, denarnih sredstev, uporabne informacijske tehnologije, strategije obveščanja, oglaševanja, poteka prodaje, nevarnosti, ki pretijo poslu, možnosti širitve posla ter v prihodnosti zimske prodaje namenskih obrokov. Naši raziskovalni izsledki so pokazali, da bi bila zamisel uresničljiva, čeprav je pri vsakem poslu podobno kot v gorah vedno prisotno nekaj neizogibnega tveganja.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Gore, ljudje, hrana, prehrana, zdravo prehranjevanje, zdravo življenje, čas.
Objavljeno: 27.08.2021; Ogledov: 835; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (821,02 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh