Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Izpis gradiva
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Naslov:Urejenost slovenskih zavetišč za živali ter ostalih držav članic EU in problem neurejenosti zavetišč v Bosni : magistrsko delo
Avtorji:ID Škrbec Zorzenone, Maša (Avtor)
ID Mavčič, Arne (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf RAZ_Skrbec_Zorzenone_Masa_i2020.pdf (1022,12 KB)
MD5: 2AAFD83D1E192D31AAAD67AED93D7252
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:EVRO-PF - Nova Univerza - Evropska pravna fakulteta
Opis:Kot že naslov pove, se bomo v magistrskem delu posvečali predvsem pisanju in raziskovanju delovanja zavetišč za živali pri nas, po Evropi ter v Bosni. Zanimalo nas bo, kako so urejena zavetišča v Sloveniji v primerjavi z urejenostjo zavetišč drugje po Evropi ter s kakšnimi težavami se na področju zavetišč ter uličnih psov spopadajo v Bosni. Kot veliki zagovorniki pravic živali smo se odločili, da se nekoliko bolj posvetimo tej temi ter pravicam živali in posledično na to temo napišemo tudi magistrsko delo. V svojem delu bomo opisali tudi, kako poteka delo v zavetišču za zapuščene živali, saj se bomo prostovoljno prijavili v izbrano slovensko zavetišče. Opisali bomo tudi pravice živali ter kako so le-te zajete v Zakonu o zaščiti živali, ki ga bomo podrobno razčlenili. Opisali bomo še državne in druge organe, ki se v Sloveniji borijo za pravice živali in proti mučiteljem. Tudi na evropskem področju bomo predstavili, kako se borijo za pravice živali in kako uspešni so v praksi. O Bosni pa se bomo predvsem posvetili problematiki, ki jo tamkajšnji psi in mačke doživljajo zaradi neurejenih razmer z zavetišči in tudi neurejenih aktov, ki bi zagovarjali pravice živali.
Ključne besede:pravice, živali, zavetišče, mučenje, kazni, Evropska unija, Bosna, BiH, prostovoljstvo, EU
Kraj izida:Ljubljana
Kraj izvedbe:Ljubljana
Založnik:[M. Škrbec Zorzenone]
Leto izida:2020
Leto izvedbe:2020
Št. strani:116 str.
PID:20.500.12556/ReVIS-7026 Novo okno
UDK:34:59(043.2)
COBISS.SI-ID:34029059 Novo okno
Opomba:Pravo 2. stopnja; Nasl. z nasl. zaslona; Opis vira z dne 25. 10. 2020;
Datum objave v ReVIS:11.12.2020
Število ogledov:1690
Število prenosov:184
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
  
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Opis:As the title says, in my master I will focus primarily on writing and researching the functioning of animal shelters in Slovenia, Europe and Bosnia. I would be interested in how the shelters in Slovenia are arranged in comparison to the arrangement of shelters elsewhere in Europe, and what problems they encounter in the field of shelters and street dogs in Bosnia. Since I am a great advocate of animal rights, I have decided to devote a bit more to this topic and to animal rights, and consequently to writing a master's thesis on this topic. In my work I will also describe how the work in the shelter for abandoned animals takes place, as I will apply as a volunteer to the selected Slovenian shelter. I will also describe animal rights, and how are they covered by the Animal Protection Act, which I will describe detail by detail. Beside that I will also describe the organisations and other that are fighting for animal rights and against torturers in Slovenia. In the European field, I will also show how they are fighting for animal rights and how they are successful in practice. On Bosnia, however, I will focus primarily on the problems experienced by local dogs and cats, due to the unsettled situation with shelters and also disordered acts that would defend the rights of animals.


Nazaj