Naslov: | Projekt ustanovitev društva za ohranjanje tradicije dolenjske kulinarike |
---|
Avtorji: | Šašek, Anja (Avtor) Rojko, Katarina (Mentor) Več o soavtorju... |
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FIŠ - Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu |
---|
Opis: | V teoretičnem delu sem predstavila pogoje, ki so potrebni za ustanovitev društva in prikazala, kaj je potrebno za uspešno pripravo elaborata za pričetek delovanja društva po postopkih projektnega managementa. V empiričnem delu sem z anketo in intervjujem preverila zastavljene hipoteze. Ugotovila sem, da je v nalogi predstavljen elaborat potrebno dodelati in da se mladim sicer zdi pomembno poznavanje ter ohranjanje dolenjskih tradicionalnih jedi, a niso vključeni v društva, niti nimajo interesa za vključevanje v novoustanovljeno društvo za ohranjanje dolenjske kulinarike. Največ znanja o dolenjskih tradicionalnih jedeh mladi pridobivajo doma od staršev in starih staršev, med najbolj prepoznavne dolenjske tradicionalne jedi pa uvrščajo štruklje. Tradicionalna dolenjska hrana se na jedilniku povprečne lokalne družine pojavi manj kot enkrat tedensko. |
---|
Ključne besede: | društvo, projektni management, elaborat, dolenjska kulinarika, tradicionalne jedi |
---|
Leto izida: | 2021 |
---|
Založnik: | [A. Šašek] |
---|
Izvor: | Novo mesto |
---|
UDK: | 005.8:641.56(497.4)(043.2) |
---|
COBISS_ID: | 73372419 |
---|
Opomba: | Na ov.: Diplomska naloga : visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje; |
---|
Število ogledov: | 1183 |
---|
Število prenosov: | 90 |
---|
Datoteke: | RAZ_Sasek_Anja_i2021.pdf (1,62 MB)
|
---|
| Metapodatki: | |
---|
Licenca: | Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |