1. |
2. Dejavniki turističnega povpraševanja in ponudbe v alpski turistični destinacijiDrago Papler, 2020, published scientific conference contribution Keywords: turizem, turistične destinacije, turistično povpraševanje, turistična ponudba, mnenjska raziskava, statistična analiza, korelacijska analiza, regresijska analiza Published in ReVIS: 11.11.2021; Views: 1117; Downloads: 86 Full text (8,27 MB) This document has many files! More... |
3. |
4. |
5. |
6. |
7. |
8. |
9. Poslovni načrt za ustanovitev butične turistične agencijeNejc Jaklič, 2017, undergraduate thesis Abstract: Podjetniški tim je prepoznal priložnost na področju zelenega, trajnostnega in doživljajskega turizma ter se odločil idejo realizirati in zato ustanoviti turistično agencijo EM Tourism. Oblikovana sta bila dva produkta, ki ju bo agencija tržila kot edinstvena, saj bosta prilagojena željam posameznih strank. Agencija se v svojih strategijah, trženjski in marketinški, usmerja na tuje trge, medtem ko se bodo vse aktivnosti in doživetja izvajale v JV Sloveniji.
V diplomskem delu sem izdelal poslovni načrt za odprtje butične turistične agencije EM Tourism, ki bo služil kot vodnik pri uresničevanju prepoznane ideje. V poslovnem načrtu sem potrdil domnevo, da obstaja dovolj velik bazen kupcev, ki jih zanimajo naše storitve in da je takšna agencija potrebna, kar predstavlja prvi cilj. Drugi cilj je bil definirati potrebne korake, da bo poslovni načrt služil kot pomoč in vodilo k uresničevanju ideje. Poslovni načrt vsebuje vse potrebne elemente od preverjanja potenciala, definiranja ciljnih skupin do oblikovanja tržnih poti in finančnih projekcij. Skozi poslovni načrt sem prišel do ugotovitve, da je odprtje takšne turistične agencije smotrna odločitev. Keywords: butična turistična agencija, turizem, tuji trgi, poslovni načrt, prilagojena ponudba Published in ReVIS: 23.12.2017; Views: 5258; Downloads: 457 Full text (1,52 MB) |
10. Omejitve v prehrani sodobnih turistov - tržna niša ali konkurenčna prednost v ponudbi Thermane, d. d. : diplomska nalogaKlavdija Urajnik, 2017, undergraduate thesis Keywords: turizem, turistična ponudba, dostopni turizem, kulinarika, gostje, omejitve v prehrani, celiakija, intoleranca na mleko, intoleranca na gluten, intoleranca na jajca, diplomsko delo Published in ReVIS: 21.12.2017; Views: 2862; Downloads: 134 Full text (1,01 MB) |