Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Problematika zavržene hrane v povezavi s cilji trajnostnega razvoja
Maja Rot, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Predstavili smo problematiko zavržene hrane, kako se jo predela, stranske učinke na okolje in finančne posledice zavržene hrane. Omenili smo nove priložnosti na področju podjetništva ter predstavili štiri cilje trajnostnega razvoja s poudarkom na tematiki zavržene hrane. Cilj diplomskega dela je bil z metodo anketiranja potrditi ali ovreči hipoteze glede problematike zavržene hrane v Sloveniji. S pridobljenimi rezultati ne moremo potrditi, da je okolje, v katerem živimo, povezano s količino zavržene hrane, prav tako ne moremo potrditi, da višina dohodka vpliva na količino zavržene hrane. Pri zadnji hipotezi pa so naši rezultati pokazali, da starost posameznika ni povezana s količino zavržene hrane.
Keywords: Zavržena hrana, načrtovanje, podjetništvo, krožnost, trajnostni razvoj.
Published in ReVIS: 08.07.2023; Views: 447; Downloads: 40
.pdf Full text (724,75 KB)

2.
Prenova načrtovanja nabave hrane in priprave obrokov v dijaškem domu : diplomska naloga
Silva Kapš, 2017, undergraduate thesis

Keywords: nabava, javna naročila, šolska prehrana, jedilnik, HACCP, zavržena hrana, diplomske naloge
Published in ReVIS: 23.08.2021; Views: 906; Downloads: 0
This document has many files! More...

3.
Projekt dobrodelna kuhinja : diplomska naloga
Mitja Šutar, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava dva aktualna socialna problema v slovenski družbi. Prvi problem je velika količina zavržene hrane, drugi pa revščina. Cilj diplomske naloge je bil zasnovati projekt »Dobrodelna kuhinja« in z njim omogočiti pripravo hrane za obubožane posameznike v Sloveniji iz zavrženih, a še uporabnih živil. Ob pripravi projekta smo prejeli veliko pozitivnih povratnih informacij, tudi hipoteze smo lahko potrdili: zgled nemške restavracije, ki pripravlja obroke iz zavrženih živil, bi lahko implementirali v dobrodelno kuhinjo v Sloveniji, dobrodelne organizacije bi bile pripravljene voditi projekt dobrodelne kuhinje, skladno s pripravljenim elaboratom, in trgovine bi bile pripravljene oddajati zaloge hrane s pretečenim rokom uporabe dobrodelni kuhinji. Vendar se v Novem mestu že izvaja podoben projekt, zato bi bilo smiselno izpeljati naš projekt le kot nadgradnjo obstoječega.
Keywords: projektni menedžment, zavržena hrana, dobrodelna kuhinja, dobrodelne organizacije, trgovske verige
Published in ReVIS: 31.05.2020; Views: 2302; Downloads: 163
.pdf Full text (1,22 MB)

4.
Search done in 0.12 sec.
Back to top