Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Poslovna strategija za podjetje "Mizarstvo Jamnik, s. p."
Drenusha Barbatovci, 2017

Abstract: POVZETEK Diplomsko delo zajema poslovno strategijo podjetja »Mizarstvo Jamnik, s. p.«. Gre za družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno pred štirimi desetletji. Osnovna dejavnost podjetja je izdelava pohištva in notranje opreme po meri. Podjetje se po velikosti uvršča v segment mikropodjetij in se je v zadnjih letih osredotočilo predvsem na izdelavo opreme za hotele, parfumerije in razne poslovne prostore. Obravnavana tema se nanaša na manjše mizarsko podjetje, ki želi razširiti svoje poslovanje. Poslovno strategijo za rast podjetja bomo prenesli na slovensko poslovno okolje. Preverili bomo možnost diverzifikacije, saj je težnja po globalnem poslovanju vedno večja, domači prostor pa je lahko hitro premajhen. Rdeča nit v raziskovalnem delu bo težnja po rasti. S pomočjo uporabe najbolj razširjenih analiz bomo predstavila stanje v Sloveniji. Kar zadeva diverzifikacijo, bomo Mizarstvu Jamnik predstavili najboljšo možnost. Namen diplomskega dela je raziskati in analizirati čim večjo količino podatkov o stanju v Sloveniji, podjetju predstaviti možnost izvoza oziroma sodelovanja s tujino, vsaj z državami članicami Evropske unije. Cilj diplomskega dela je predstaviti smernice za podjetje, torej, kako lahko raste, kakšne so ključne konkurenčne prednosti, na katerih mora graditi in kje v primerjavi s sorodnimi podjetji zaostaja. Največ informacij bomo predstavili s pomočjo analiz konkurence, panoge, notranjega in zunanjega okolja. Informacije za analizo bomo v večini primerov pridobili na svetovnem spletu, kot ozadje pa bomo teoretično znanje podkrepili z literaturo s področja podjetništva in managementa.
Found in: osebi
Keywords: poslovna strategija, diverzifikacija, smernice podjetja, rast, analiza poslovanja, bilanca stanja
Published: 16.09.2017; Views: 2355; Downloads: 149
.pdf Fulltext (1,64 MB)

2.
Analiza možnosti vzpostavitve muzeja čokolade
Drenusha Barbatovci, 2020

Abstract: V magistrskem delu smo predstavili poslovno idejo odprtja muzeja čokolade v Ljubljani. Preučili bomo tako podjetniško priložnost kot tudi odnos do kulinarike v Sloveniji. Namen je predvsem na podlagi teoretičnega znanja in tudi skozi raziskovalne metode ugotoviti potencial zastavljene podjetniške priložnosti. Empirični del temelji na kvantitativni raziskavi, kjer smo s pomočjo vprašalnikov in intervjuja uspeli dobiti čisto sliko o tem, kako perspektivna je zastavljena podjetniška ideja. Vprašalnik je bil namenjen uporabnikom, medtem ko so bila vprašanja v intervjuju naslovljena na menedžerje. Preučili bomo trg, ki vsaj za enkrat ostaja omejen na domačega, in segment, ki ga ne želimo preveč omejevati. Storitev bo na voljo ljudem vseh starosti. Naše obiskovalce bomo razdelili na otroke in na odrasle obiskovalce turističnih in kulturnih namenov. Nadalje bomo otroke razvrstili na tiste, ki bi praznovali rojstni dan, in tiste, ki bi pri nas v sklopu šolskih obveznosti opravili kulturni dan. Skozi teoretični in empirični del magistrskega dela ugotavljamo, da je podjetniška ideja izvedljiva in, kar je najpomembnejše, dobičkonosna. Na podlagi dolgoletnih izkušenj menedžerjev, ki smo jih intervjuvali, pa ugotavljamo, da bo najverjetneje prišlo do realizacije tovrstne ideje, vprašanje je le, kdo bo dovolj hiter, saj čas ni zaveznik podjetnikov. Pripravili smo tudi finančne projekcije, in sicer na osnovi že obstoječega podjetja, ki bi z razširitvijo dejavnosti realiziralo začrtano idejo. V finančnih projekcijah smo upoštevali vpliv COVID-19 tako, da smo v strategiji in projekcijah upočasnili rast, natančnega vpliva pa ni mogoče določiti. Magistrsko delo sestoji iz teoretičnega raziskovanja in uporabe sekundarnih podatkov na področju kulture, kulinarike in podjetništva, iz poslovnega modela ter poslovnega načrta.
Found in: osebi
Keywords: Kultura, kulinarika, muzej, čokolada, raziskava, rast, novost.
Published: 06.10.2020; Views: 919; Downloads: 0
.pdf Fulltext (2,94 MB)

3.
Search done in 0 sec.
Back to top