Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
Analiza uporabe mediacije v osnovnih in srednjih šolah
Laura Goršič, 2019

Found in: osebi
Keywords: mediacija, šolska mediacija, vrstniška mediacija, konflikti
Published: 18.11.2019; Views: 1429; Downloads: 82
.pdf Fulltext (1,89 MB)

4.
5.
6.
Uporaba mediacije kot metode reševanja konfliktov v osnovnih šolah
Bojan Sabath, 2019

Found in: osebi
Keywords: mediacija, šolska mediacija, konflikti, mediator, osnovna šola, odnosi
Published: 20.02.2020; Views: 1441; Downloads: 84
.pdf Fulltext (1,42 MB)

7.
8.
Analiza organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih v izbrani banki
Barbara Purkart, 2021

Abstract: Sodobne razmere predstavljajo organizacijam nove izzive in priložnosti, kar vpliva na organizacijsko klimo. Pomembno je njeno poznavanje, zaznavanje sprememb in ukrepanje, da bo čim bolj ugodna. V magistrskem delu na primeru izbrane banke obravnavamo organizacijsko klimo in zadovoljstvo zaposlenih. V teoretičnem delu smo z metodo deskripcije predstavili aktualna izhodišča avtorjev in dimenzije klime. V empiričnem delu smo z anketo in intervjuji pridobili ključne ugotovitve, podali usmeritve za izboljšave. Sintetična analiza rezultatov je poglobila vpogled v dimenzije in dejavnike vpliva na zaznavanje organizacijske klime. Priporočila so uporabna za druge organizacije s podobnimi lastnostmi in so ali bodo imela izkušnje reorganizacije.
Found in: osebi
Keywords: organizacijska klima, zadovoljstvo zaposlenih, merjenje zadovoljstva zaposlenih, dimenzije organizacijske klime
Published: 13.11.2021; Views: 388; Downloads: 41
.pdf Fulltext (2,31 MB)

9.
Obratno mentorstvo kot most med generacijami : študija primera v dejavnosti športa
Sara Regina, 2022

Abstract: Mentorstvo je področje, ki se v poslovnem in zasebnem razvoju posameznikov in skupin uporablja in razvija že vrsto let. Obratno mentorstvo v poslovnem okolju – na delovnih mestih pa lahko pomeni tudi obliko sodelovanja, razvoja zaposlenih in premostitve medgeneracijskih razlik. S celovito obravnavo obratnega mentorstva pripomoremo k seznanitvi z njegovimi pozitivnimi koristmi, razumevanju smiselnosti in možnosti vpeljave v preučevano podjetje ter razpolagamo z implikacijami za različne organizacije. V uvodu pojasnimo značilnosti in trende na delovnem mestu, nato predstavimo tipologije mentorstev in coachinga ter se usmerimo v jedro naloge – obratno mentorstvo. To je paradoksalni odnos med običajno starejšim zaposlenim z več izkušnjami in mlajšim zaposlenim, ki prevzame vlogo mentorja s predajanjem sodobnih znanj in veščin. Kritični pregled literature zaključimo z dejavniki, priložnostmi in izzivi obratnega mentorstva ter prikazom pomenskega razvoja področja v preteklost. V raziskovalnem delu izvedemo študijo primera na osnovi triangulacije podatkov. V polstrukturiranih intervjujih, na podlagi študije opazovanega podjetja in validacijske fokusne skupine ugotavljamo prisotnost mentorstev v podjetju v športni panogi in možnosti za implementacijo obratnega mentorstva. Ključna spoznanja uporabimo za razvoj konceptualnega modela uvajanja obratnega mentorstva in oblikujemo predloge za druga podjetja.
Found in: osebi
Keywords: delo, generacije, mentorstvo, obratno mentorstvo, študija primera, model
Published: 13.06.2022; Views: 120; Downloads: 6
.pdf Fulltext (1,79 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top