Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Inovativni poslovni model in uvedba novega produkta na področju turizma
Klemen Skok, 2017

Abstract: Podjetja za lastno rast in rast posla nenehno potrebujejo nove produkte, da ostanejo zanimiva na trgu. Nekatera to dosežejo s širjenjem ponudbe, nekatera podjetja pa se odločajo za diverzifikacijo svojih produktov. Obravnavano podjetje želi svojo ponudbo razširiti na povsem nov koncept zasnove nastanitvenih enot s trendovskim značajem. Celotno diplomsko delo temelji na poslovnem modelu, kateri nam pomaga razčleniti in natančno določiti vse parametre vključene v ta model in nas vodi skozi devet gradnikov, kateri so opisani in opredeljeni v delu. Namen diplomske naloge je celovit in obširen pregled inovativnega poslovnega modela obravnavane specifične turistične dejavnosti. Z diplomsko nalogo, natančneje anketo, smo dokazili, da so potrošniki in stranke veseli novitet v turizmu. Turizem je ena izmed tistih panog naše države, ki zelo hitro raste. Poleg tega smo tudi dokazali, da smo finančno zmožni obravnavano investicijo v turistični dejavnosti amortizirati v roku petih let. Po pretečenem obdobju bo podjetje najverjetneje poslovalo z dobičkom. Diplomska naloga je še en dokaz več, da se inovativnost v podjetništvu obrestuje.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Poslovni model, inovativnost, čebelarstvo, turizem, ideja, podjetništvo
Published: 16.09.2017; Views: 3338; Downloads: 229
.pdf Fulltext (1,85 MB)

2.
Inovativni poslovni modeli in uvedba novega produkta na področju turizma
Klemen Skok, 2017

Found in: ključnih besedah
Keywords: poslovni modeli, inovativnost, čebelarstvo, turizem, ideje, podjetništvo
Published: 21.09.2017; Views: 2392; Downloads: 124
URL Fulltext (0,00 KB)

3.
Proučitev možnosti prevzema čebelnjaka in razvoj apiterapije
Špela Golob, 2019

Found in: ključnih besedah
Keywords: apiterapija, čebelarstvo, evropska sredstva, mladi prevzemniki kmetije
Published: 19.03.2020; Views: 1590; Downloads: 104
.pdf Fulltext (2,54 MB)

4.
Analiza sporočanja števila čebeljih družin
Anita Traven, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: kranjska čebela, čebelarstvo, register podatkov čebeljih družin, registrska oznaka čebelnjaka
Published: 08.04.2020; Views: 1682; Downloads: 67
.pdf Fulltext (1,04 MB)

5.
Analiza vplivnih dejavnikov pri nakupu čebeljih izdelkov
Klavdija Zupančič, 2021

Found in: ključnih besedah
Keywords: potrošniki, vedenje, management znanja, čebelarstvo
Published: 18.10.2021; Views: 769; Downloads: 80
.pdf Fulltext (902,06 KB)

6.
Od vzreje matic in pridelave medu do čebelarskega turizma
2022

Found in: ključnih besedah
Keywords: intervjuji, čebelarstvo, pridelava medu, čebelarski turizem
Published: 05.07.2023; Views: 204; Downloads: 14
.pdf Fulltext (543,41 KB)

7.
Čebelarstvo kot del slovenske identitete?
Ester Nives Škvorc, 2023

Abstract: Čebele igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju človeške populacije pri življenju. Pereče vprašanje, ki se glasi, je: ali se Slovenci lahko z razlogom ponašamo s čebelarstvom kot delom naše identitete? Magistrska naloga je sestavljena iz teoretičnega in empiričnega dela. V teoretičnem delu smo na kratko opisali pojma identiteta in nacionalna identiteta ter predstavili čebele nasploh, zgodovino čebel na slovenskem ozemlju, panjske končnice, Antona Janšo, Kranjsko sivko, Čebelarsko zvezo Slovenije, Svetovni dan čebel, slovenski zajtrk, Čebelarski muzej v Radovljici, apiturizem in čebelarstvo v Sloveniji na Unescovem seznamu nesnovne kulturne dediščine. Tukaj smo dodali še razne zanimivosti o čebelah. Pri empiričnem delu smo za raziskovanje uporabili intervju in anketni vprašalnik. Pri raziskovanju smo se osredotočili na zgodovino čebelarjenja na slovenskem ozemlju ter s tem povezane dejavnike, ki čebelarstvo opredeljujejo kot slovensko identiteto. Najprej smo izpeljali tri pilotne intervjuje s tremi čebelarji in na podlagi njihovih odgovorov sestavili in opravili anketni vprašalnik, ki je ključni dejavnik raziskovanja. K interpretaciji anket smo dodali še nekaj najbolj relevantnih stališč iz intervjujev, saj se nam je zdelo, da bi to obogatilo rezultate in bi odgovori iz intervjujev opisno prikazali, zakaj so določeni kvalitativni rezultati takšni, kot so. V sklepu smo povzeli pridobljene rezultate in interpretacije, ki so podprli tri zastavljene hipoteze. Z razčlenitvijo slovenske čebelarske zgodovine in odgovori na intervjuje ter analizo anketnega vprašalnika smo ugotovili, da je Anton Janša imel največji vpliv na celotno slovensko in svetovno čebelarjenje. Svetovno znana je tudi Kranjska sivka, kot druga najpogostejša pasma na svetu. Slovenija se ponaša še z izumom Svetovnega dneva čebel in Tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Found in: ključnih besedah
Keywords: identiteta, čebelarstvo med Slovenci, Anton Janša, Kranjska sivka, Svetovni dan čebel, Tradicionalni slovenski zajtrk, apiturizem
Published: 26.09.2023; Views: 105; Downloads: 3
.pdf Fulltext (1,64 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top