Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Pregled varnostnih mehanizmov in groženj varnosti operacijskega sistema Windows in brezžičnih omrežij
Benjamin Rebernik, 2012

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen pregled varnostnih mehanizmov in groženj varnosti v najpopularnejšem operacijskem sistemu Microsoft Windows. Z razmahom interneta in brezžičnih omrežij se je povečala nevarnost »okužbe« z zlonamernimi programi. Opredeljeni so preventivni ukrepi za zaščito pred varnostnimi grožnjami, podani so tudi postopki za nepooblaščeni dostop do uporabniških računov ter demonstracija vdora v varovano brezţično omrežje, šifrirano s standardom WEP.
Found in: ključnih besedah
Keywords: varnostni mehanizem, Windows, grožnje varnosti, brezžična omrežja
Published: 08.08.2018; Views: 2062; Downloads: 116
.pdf Fulltext (2,16 MB)

2.
Analiza varnosti brezžičnih omrežij
David Kralj, 2015

Abstract: Brezžična omrežja so skozi leta z vse večjim razvojem mobilnih naprav postopoma izpodrinila žična omrežja in jih v veliki meri tudi nadomestila. Ker delujejo s pomočjo radijskih valov, je njihova uporaba zelo enostavna. Zaradi vse širše uporabe brezžičnih omrežij se pojavi vprašanje o varnosti njihove uporabe. Uporabniki se moramo zavedati, da je varnost eden izmed pomembnih faktorjev pri uporabi interneta. Zaradi nizke ravni varnosti lahko pride do različnih zlorab in kraj identitete. Zlorabe se dogajajo predvsem pri tistih brezžičnih omrežjih, ki niso primerno zaščitena. Za dobro zaščito pred napadalci je potrebno dobro poznavanje varnostnih vidikov in protokolov. Te varnostne vidike, protokole in grožnje sem preučil s pomočjo literature in jih opisal v diplomski nalogi. Poleg pregleda literature sem izvedel tudi podrobno analizo vrst zaščit brezžičnih omrežij v širši okolici Novega mesta. Obenem sem izvedel tudi primerjavo pridobljenih podatkov z analizo, ki sem jo izvedel leta 2011 in podatki za Ljubljano 2013. S tem sem pridobil podatke, ki so prikazali, kakšna je osveščenost uporabnikov v Novem mestu o varnosti brezžičnih omrežij ter kateri protokoli so najpogostejši.
Found in: ključnih besedah
Keywords: WiFi, brezžična omrežja, varnostni protokoli, varnostne grožnje, avtentikacija, analiza uporabe varnostnih protokolov
Published: 21.08.2018; Views: 2534; Downloads: 118
.pdf Fulltext (1,49 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top