Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VPLIV OGLAŠEVANJA PREKO DRUŽBENIH OMREŽIJ NA PRODAJO V PODJETJU THE N
Matic Lisac, 2017

Abstract: V diplomskem delu sem raziskoval vpliv oglaševanja preko družbenih omrežij na prodajo v podjetju The N, ki so v raziskavi želeli ostati anonimni. Diplomsko delo sestavljata dva dela, in sicer teoretični in empirični del. V teoretičnem izhodišču predstavljam oglaševanje kot integralni del komunikacijskega spleta, prav tako predstavljam pomen marketinškega komuniciranja v družbenih omrežjih. Raziskavo o učinkovitosti oglaševanja v družbenih omrežjih v podjetju The N sem raziskoval s pomočjo kvantitativne metode dela, in sicer sem uporabil anketne vprašalnike ter kvalitativno metodo intervju. Rezultati anketnih vprašalnikov so pokazali, da je od 226 sledilcev Facebook spletne strani izbranega podjetja kar 63,3% tistih, pri katerih je oglas o izdelku izbranega podjetja preko družbenega medija Facebook vsaj enkrat vplival na nakupno dejanje, kar pomeni, da je prodajna učinkovitost oglasa visoka. S pomočjo intervjuja sem ugotovil, da se podjetje The N oglašuje preko družbenih medijev, kjer se lahko s potrošniki povežejo in kjer prepoznajo njihove želje. Prav tako sem ugotovil, da je družbeni medij tisto orodje, s pomočjo katerega lahko vzpostaviš medosebni odnos ter zaupanje. Poleg tega pa sem spoznal, da je pomemben del v procesu oglaševanja tudi pred testiranje, s pomočjo katerega podjetje potrdi najbolj učinkovito metodo oz. kanal za oglaševanje svojega izdelka.
Found in: ključnih besedah
Keywords: digitalni marketing, marketinško komuniciranje, oglaševanje, družbena omrežja, prodaja
Published: 11.08.2017; Views: 2426; Downloads: 153
.pdf Fulltext (419,55 KB)

2.
3.
4.
Strateško pozicioniranje aplikacije PNV smailer
Aleš Benko, 2013

Found in: ključnih besedah
Keywords: digitalni marketing, internetni marketing, e-mail marketing, mobilniški marketing
Published: 08.05.2018; Views: 1360; Downloads: 90
.pdf Fulltext (476,53 KB)

5.
Marketinško komuniciranje v podjetju Adria Airways d. o. o.
Ivana Božić, 2019

Abstract: V teoretičnem delu naloge smo na kratko predstavili pojme marketinškega komuniciranja, digitalnega, spletnega in elektronskega marketinga. Predstavili smo tudi enega izmed najbolj razširjenih spletnih orodij za razpošiljanje e-pošte marketinških kampanj naročnikom, MailChimp. Nadaljevali smo s krajšo predstavitvijo družabnih omrežij, predvsem pa izpostavili tista, kjer se oglašuje izbrano podjetje. Za praktični del naloge smo izbrali podjetje Adria Airways, ga predstavili in se osredotočili na marketing v podjetju ter iz delno dostopnih podatkov naredili krajšo analizo e-pošte marketinških kampanj, s katero smo prišli do delnih rezultatov za potrditev hipoteze.
Found in: ključnih besedah
Keywords: marketinško komuniciranje, digitalni marketing, spletni marketing, e-mail marketing, Mailchimp, Adria Airways.
Published: 13.02.2020; Views: 1181; Downloads: 75
.pdf Fulltext (2,57 MB)

6.
Uvedba digitalnega marketinga
Hana Brecl, 2020

Found in: ključnih besedah
Keywords: digitalni marketing, SEO optimizacija, družbena omrežja, Google marketing, e-mail marketing
Published: 02.11.2020; Views: 474; Downloads: 42
.pdf Fulltext (2,80 MB)

7.
Digitalno preoblikovanje poslovanja kmetije
Irena Labohar, 2021

Found in: ključnih besedah
Keywords: digitalizacija, elektronsko poslovanje, digitalni marketing, kmetije, poslovno obveščanje, magistrsko delo
Published: 01.07.2021; Views: 180; Downloads: 20
.pdf Fulltext (2,47 MB)

8.
Načrtovanje rasti podjetja AdStar, digitalna agencija, d. o. o.
Zoran Dulić, 2021

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Načrtovanje rasti podjetja AdStar, d. o. o., smo na primeru podjetja AdStar, d. o. o., ki je digitalna agencija, prikazali različne koncepte in orodja analize poslovanja podjetja in njegove uspešnosti, opisali koncepte rasti in razvoja podjetja, strateškega managementa in strateškega načrtovanja, prav tako pa smo prikazali tudi izbrano strategije rasti. Na podlagi aktualnih podatkov poslovanja in bilanc stanja ter poslovnega izida smo prikazali kazalnike uspešnosti in učinkovitosti poslovanja podjetja, naredili pa smo tudi projekcije bodoče rasti. V diplomskem delu smo prikazali, da je podjetje zelo uspešno, saj posluje na zelo obetavnem trgu in opravlja storitve, ki se v danes vedno bolj uporabljajo. Digitalni marketing je namreč zelo obetavna dejavnost, saj se je oglaševanje s tradicionalnih oblik premaknilo na splet, v veliki meri se je spremenil tudi način oglaševanja. Uspešna podjetja so ta premik izkoristila in ga obrnila v svoj prid, med njimi je tudi podjetje AdStar, ki je opazilo prednosti digitalnega oglaševanja, kar se vidi tudi iz njihovega poslovanja.
Found in: ključnih besedah
Keywords: rast podjetja, projekcije bodoče rasti, digitalni marketing, digitalna agencija, AdStar, d. o. o.
Published: 10.10.2021; Views: 50; Downloads: 3
.pdf Fulltext (1,82 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top