Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
NAČRTOVANJE RASTI PODJETJA MESARSTVO OBLAK D.O.O.
Nace Oblak, 2017

Abstract: Diplomsko delo opisuje delovanje družinskega podjetja mesnopredelovalne industrije Mesarstvo Oblak d.o.o., ustanovljenega leta 1985 v Žireh. V njem je opisano zlasti poslovanje podjetja po prevzemu Janeza Oblaka ml., ki je podjetje popeljal iz obrtniške dejavnosti v dobro rastoče podjetje. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo in prodajo svežega mesa in mesnih izdelkov. Z načrtovanjem rasti in generično rastjo si obetajo rast in širjenje na območju celotne Slovenije ter tudi na tujih trgih. Prav tako imajo dobre možnosti rasti zaradi diverzifikacije novega izdelka v letu 2016. Podjetje vsa leta beleži rast – ne glede na gospodarske razmere. Občutno rast beleži vse od leta 2010, vrhunec pa v tekočem letu 2015 z 9.000.000 EUR prihodka. Poslovanje podjetja je usmerjeno v oskrbo javnih zavodov in ustanov, trgovskih verig, fizičnih oseb ter grosističnih podjetij. Finančne analize in računovodske projekcije potrjujejo uspešnost generične rasti podjetja. Konkurenčna moč je v mesnopredelovalni panogi zelo velika, saj so vanjo vključena majhna in velika podjetja s to dejavnostjo. Z analizo podjetje dokazuje, da posluje zelo uspešno in da lahko rast pričakuje tudi v prihodnosti. V štirih letih se je namreč prebilo med štiri najmočnejša podjetja v panogi.
Found in: ključnih besedah
Keywords: meso, mesni izdelki, generična rast, družinsko podjetje, uspešna nadaljnja rast
Published: 11.08.2017; Views: 3251; Downloads: 148
.pdf Fulltext (1,44 MB)

2.
Transportno hlajenje v podjetju Hočevar Agro, d. o. o.
Žiga Kočar, 2018

Found in: ključnih besedah
Keywords: meso, mesni izdelki, transportno hlajenje, temperatur, hladilna komora, hlajenje mesa
Published: 15.05.2019; Views: 1851; Downloads: 103
.pdf Fulltext (1,73 MB)

3.
Strategija trženja mesa škotskega goveda
Barbara Skok, 2011

Found in: ključnih besedah
Keywords: škotsko višavsko govedo, strategija trženja, meso, ekološka reja mesa, kakovost
Published: 06.04.2020; Views: 1648; Downloads: 79
.pdf Fulltext (869,18 KB)

4.
Poslovni načrt trženja piščančjega mesa pašne vzreje v skladu s trendom "sheconomy"
Rok Malalan, 2022

Abstract: Diplomsko delo je poslovni načrt trženja vrhunsko kakovostnega ekopiščanca proste reje s proučitvijo možnosti, da tržnega avatarja predstavlja ciljni kupec novega globalnega tržnega trenda »SHEconomy«. Proučevani podjem predstavlja s podjetniškega vidika zanimivo tržno nišo. Omogoča ustrezno dobičkonosnost in predstavlja tudi visok družbeni prispevek z vidika ponudbe zdravega, kakovostnega in naravi prijaznega ekoizdelka (Zelena Evropa). Vrednost finančne investicije za zagon je 40.000 EUR, upoštevajoč, da nosilec podjema že poseduje ustrezno zemljišče in prostore, ki jih zahteva podjem za učinkovito poslovanje. Ta oportunitetni strošek se ne upošteva. Investitor je nosilec podjema. Povprečna triletna donosnost na kapital je 25-odstotna.
Found in: ključnih besedah
Keywords: poslovni načrt, podjem, trženje, ekopiščanec, pašna vzreja, piščančje meso, tržni avatar, SHEconomy, ekokupec
Published: 23.09.2022; Views: 134; Downloads: 11
.pdf Fulltext (1,15 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top