Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 23
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Nomotehnična metodologija
Damjana Kmetič, 2015

Abstract: Pravna država skozi zakonodajo omogoca pravno varnost, zato je pomembno, da so pravni akti strokovno pravilno pripravljeni z jasnimi pravicami in dolžnostmi. Pravni akti pa so lahko strokovno izdelani le ob upoštevanju pravil nomotehnike. Aktualna zakonodaja se nenehno spreminja in dopolnjuje zaradi doseganja dolocenih ciljev zakonodajne oblasti, zato je pri njeni pripravi treba dosledno upoštevati metode nomotehnike, nacela pravnega pisanja ter strukturo in nacine izražanja. Prvi del magistrskega dela poleg metodologije in hipotez predstavlja tudi zgodovino, pojem, namen in cilj nomotehnike. Vsa obravnavana podrocja so pomembna za proucevanje zastavljenega problema. S pomocjo nomotehnicne metodologije oblikujemo besedila pravnih aktov. V tem delu podrobneje proucimo nomotehnicne metode in jih natancno analiziramo. Sledi podrobna predstavitev nacel pravnega pisanja, strukture in nacinov izražanja v predpisih. Izsledki obravnavane tematike so nam v pomoc pri verifikaciji hipotez in ugotavljanju najpogostejših napak v predpisih lokalnih samouprav. Drugi del magistrskega dela obsega empiricno raziskavo, ki je sestavljena iz analize dveh locenih anketnih vprašalnikov, ki so jih izpolnjevali zaposleni v lokalnih samoupravah, in analize Odloka o organizaciji in delovnem podrocju obcinske uprave razlicnih lokalnih samouprav. V zakljucku verificiramo zastavljene hipoteze in podamo sklepne ugotovitve raziskave.
Found in: ključnih besedah
Keywords: nomotehnika, pravni akti, nomotehnična metoda, struktura predpisa
Published: 24.08.2017; Views: 2039; Downloads: 105
.pdf Fulltext (858,87 KB)

2.
3.
4.
Razvoj metode za izvedbo forenzičnih aktivnosti na mobilnem operacijskem sistemu Firefox OS
Nino Vranešič, 2016

Abstract: Mobilni telefon je postal nepogrešljiv pripomoček v informacijski družbi. Razvoj novih pametnih mobilnih telefonov in mobilnih operacijskih sistemov je ustvaril nove priložnosti za izvedbo kriminalnega dejanja. Mobilni telefon lahko namreč predstavlja dragocen izvor dokazov za izvedbo digitalne forenzične preiskave. V magistrski nalogi smo razvili novo forenzično metodo za zajem in analizo podatkov iz Firefox OS mobilne naprave. Tekom raziskave smo razvili tudi ustrezna orodja, ki skupaj z novo metodo predstavljajo skupek za izvedbo forenzične analize. Metodo smo aplicirali na različnih verzijah operacijskega sistema Firefox OS in prikazali njeno uporabo v praksi.
Found in: ključnih besedah
Keywords: mobilna forenzika, digitalna forenzika, Firefox OS, forenzična metoda
Published: 22.08.2018; Views: 1940; Downloads: 99
.pdf Fulltext (5,05 MB)

5.
6.
7.
Obvladovanje tveganj pri načrtovanju proizvodnega procesa z metodo FMEA
Suzana Ritoša, 2015

Found in: ključnih besedah
Keywords: proizvodni proces, metoda PFMEA, obvladovanje tveganj, Kern d. o. o.
Published: 16.05.2019; Views: 1653; Downloads: 99
.pdf Fulltext (2,20 MB)

8.
Izdelava primerjalne analize časov montaže z metodo Very easy WORK-FACTOR
Jurij Trnovec, 2018

Found in: ključnih besedah
Keywords: metoda REFA, metoda WORK-FACTOR, analiza, ergonomija, norme, normiranje
Published: 16.05.2019; Views: 1676; Downloads: 149
.pdf Fulltext (3,94 MB)

9.
Pristranskost zaradi uporabe skupne metode v študijah digitalne pismenosti
Nina Meglič, 2019

Abstract: V raziskovanju družbe in vedenja je zbiranje podatkov o več konstruktih iz enega samega vira zelo pogosto. Za uresničitev cilja raziskovanja potrebujemo podatke, ki morajo biti veljavni in zanesljivi, drugače lahko dobimo nepravilne, netočne in celo pristranske rezultate. Cilj magistrske naloge je bil raziskati vpliv pristranskosti zaradi skupne metode v študijah digitalne pismenosti. Predstavili in praktično smo uporabili analitične metode, ki so nam v pomoč pri preverjanju prisotnosti skupne metode variance ter posledično pristranskosti zaradi uporabe skupne metode. V podatkih, ki smo jih pridobili s strani Evropske komisije na temo uporabe IKT-ja v izobraževanju, se nahaja pristranskost v skupni metodi variance. Menimo, da bi bilo treba pri proučevanju digitalne pismenosti uporabiti vsaj dva merska instrumenta, obstoječo samoocenjevanje s pomočjo anketnega vprašalnika, ki bi mu morali dodati še dejanski test uporabe IKT-ja.
Found in: ključnih besedah
Keywords: harmanov test enega faktorja, pristranskost, skupna metoda variance, skupna metoda zbiranja podatkov, študija digitalne pismenosti, veljavnost, zanesljivost
Published: 13.11.2019; Views: 1485; Downloads: 124
.pdf Fulltext (1,28 MB)

10.
Psihologija konj
Sandra Balanč, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: konji, psihologija konj, konjeva govorica telesa, vedenjske motnje, TT metoda
Published: 17.03.2020; Views: 1068; Downloads: 108
.pdf Fulltext (3,06 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top