Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
Dejavniki uspeha prenosa lastništva v družinskih podjetjih
Dunja Koželj, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Družinska podjetja predstavljajo velik delež svetovnih poslovnih struktur. Po definiciji so edinstvena vrsta podjetij, v kateri sobivata dve različni družbeni vlogi, podjetnik in družinski član. Nasledstvo je eno najtežjih strateških vprašanj za upravljanje družinskega podjetja. Namen diplomskega dela je ugotoviti, kateri so dejavniki uspeha prenosa lastništva v družinskih podjetjih, kar bo v pomoč lastnikom družinskih podjetij, ki se odločajo za prepustitev poslov naslednikom. Kot dejavnike uspeha prenosa lastništva smo opredelili človeški kapital, motivacijo, odnos in socialni kapital, povprečne ocene vseh dejavnikov so relativno visoke, kar pomeni, da so vsi dejavniki za prenos lastništva po mnenju lastnikov podjetij, ki smo jih anketirali pomembni. Najpomembnejši pa je socialni kapital. V analizi raziskave smo zavrnili vse štiri zastavljene hipoteze, torej dejavnikov za prenos lastništva nismo povezali z demografskimi dejavniki.
Keywords: družinsko podjetje, družina, uspešnost, lastništvo, nasledstvo, demografski dejavniki.
Published in ReVIS: 13.06.2022; Views: 807; Downloads: 52
.pdf Full text (1,73 MB)

3.
Vpliv odnosov med družinskimi člani na sodelovanje v družinskem podjetju
Ana Krebs, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo v teoretičnem delu predstavili značilnosti družinskega podjetništva in pretehtali prednosti in slabosti te oblike podjetništva. Poglobili smo se v vez, ki jo imajo oz. nimajo nezaposleni družinski člani z družinskim podjetjem in raziskali, kako to vpliva na odnose. Poudarili smo tudi najpogostejše vzroke za konflikte in le-te povezali z rivalstvom med nasledniki in nasledstvom v podjetju. V okviru drugega dela diplomskega dela, ki je raziskovalne narave, smo izvedli intervjuje z ustanoviteljem družinskega podjetja, njegovim sinom in ustanoviteljevo partnerko, ki ni zaposlena v podjetju. Ugotovili smo, da se poslovno in družinsko življenje velikokrat križata oz. se prepletata in je velikokrat težko ohranjati razmejitve. Vendar to ne pomeni, da podjetje posluje slabo. Boljšo izvedbo in uspeh podjetja povezujemo z dobrimi odnosi, komunikacijo in jasno zastavljenimi nalogami, ki jih ima posameznik v podjetju. To velja tudi za naslednike, kjer vzgojo povezujemo s tem, kako se nasledniki obnašajo, sodelujejo in funkcionirajo kasneje na delovnem mestu. Za vrednote, kot so marljivost pri delu, vztrajnost, sodelovanje, je pomembno, da jih nasledniki ponotranjijo že v otroštvu, saj lahko s tem presežejo rivalstvo.
Keywords: družinsko podjetništvo, odnosi, rivalstvo, konflikti, nasledstvo, komunikacija, sodelovanje
Published in ReVIS: 07.09.2021; Views: 1192; Downloads: 78
.pdf Full text (1,14 MB)

4.
5.
6.
Nasledstvo v družinskih podjetjih - primer Klas Metal, d. o. o.
Nataša Kalan, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Tema diplomskega dela so nasledstva v družinskih podjetjih. S tem »problemom« se sreča večina družinskih podjetij. Tema se nam zdi zanimiva, ker tudi sami prihajamo iz družinskega podjetja, zato se bomo s tem morali srečati tudi sami. Cilj diplomskega dela je bil bolje spoznati nasledstva v družinskih podjetjih ter raziskati, kakšne so okoliščine, prepreke in dobre lastnosti pri prenosu družinskih podjetij na naslednike. Ena izmed hipotez je bila, da so prav konfliktni odnosi med nasledniki v družinskem podjetju največkrat glavni razlog za neuspešen prenos lastništva med generacijami. Druga hipoteza, ki smo jo postavili v diplomskem delu, pa je bila, da ustanovitelji podjetja po prenosu upravljanja in vodenja na naslednjo generacijo pogosto ostajajo vpeti v poslovanje družinskega podjetja in naslednikom ne pustijo prostih rok. Za raziskavo smo naredili sedem intervjujev. Ko smo zbrali vse odgovore, smo jih med seboj primerjali in analizirali. Rezultati raziskave so pokazali, da si možni prihodnji nasledniki želimo v podjetju delati skupaj ter ga skupaj voditi. Konflikte za zdaj rešujemo uspešno in močno upamo, da bo tako tudi v prihodnje. Kar se tiče prenosa nasledstva, bomo morali skupaj še veliko razmisliti in doreči, da bomo v prihodnosti speljali prenos, brez večjih zapletov in uspešno.
Keywords: družinsko podjetje, nasledstvo, prenos lastništva, nasledniki, konflikti, družinsko podjetništvo
Published in ReVIS: 09.07.2019; Views: 3343; Downloads: 207
.pdf Full text (1,02 MB)

7.
Vprašanje nasledstva SFRJ : sporazum o vprašanjih nasledstva - 15 let pozneje
Valentina Šegula, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Razpad nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije (v nadaljevanju SFRJ) je bil buren proces, ki je odprl številna nasledstvena vprašanja. Arbitražna komisija mednarodne konference o bivši Jugoslaviji je v svojih 15 mnenjih razjasnila številna nasledstvena vprašanja in opredelila pojem državne lastnine SFRJ. Dunajski konvenciji iz leta 1978 in 1983 sta poleg arbitražne komisije predstavljali podlago za nadaljnja nasledstvena pogajanja držav naslednic. Države naslednice so po skoraj desetih letih pogajanj podpisale sporazum o vprašanjih nasledstva. Poglavitni razlog za podaljšana pogajanja je bilo vztrajanje Zvezne republike Jugoslavije (v nadaljevanju ZRJ) na stališču, da je edina nosilka kontinuitete po nekdanji SFRJ. Po demokratičnih spremembah v vodstvu ZRJ in padcu Miloševićevega režima je bilo možno zaključiti postopek nasledstvenih pogajanj. Sporazum je edina multilateralna pogodba, ki so jo države naslednice podpisale kot enakovredni subjekti mednarodnega prava. Sestavlja ga sedem prilog, ki obravnavajo premično in nepremično premoženje, diplomatska in konzularna predstavništva, državne arhive, pokojnine, druge pravice, pravne koristi in finančne obveznosti, zasebno premoženje in pridobljene pravice ter finančna sredstva in obveznosti. Eno najpomembnejših nerešenih vprašanj je vprašanje starih deviznih vlog varčevalcev. Po številnih zamujenih priložnostih za razrešitev tega vprašanje je bilo vprašanje časa, kdaj se bodo varčevalci obrnili na Evropsko sodišče za človekove pravice (v nadaljevanju ESČP). ESČP je v pilotni sodbi na primeru Ališić odločilo v prid varčevalcem. Odločilo je, da sta Slovenija in Srbija odgovorni za kršitev Protokola št. 1. Slovenija je pokazala pripravljenost spoštovati sodbo in slovenski državni zbor je sprejel Zakon o poplačilu neizplačanih starih deviznih vlog. Kljub temu da pomeni sporazum o vprašanjih nasledstva ogromen dosežek, ostajajo številna nasledstvena vprašanja neurejena. Slovenija se bo tako soočala s pravično razdelitvijo jamstva za stare devizne vloge varčevalcev, z dokončanjem delitve diplomatskih in konzularnih predstavništev,kulturne dediščine, arhivov ter njihovo digitalizacijo ter z delitvijo finančnih sredstev v bankah z mešanim kapitalom.
Keywords: nasledstvo držav, sukcesija držav, mednarodno pravo, mednarodna arbitraža, hranilne vloge, SFRJ, Jugoslavija, diplomske naloge, bolonjski program
Published in ReVIS: 17.08.2018; Views: 2988; Downloads: 205
.pdf Full text (372,34 KB)

8.
Odnosi in nasledstvo v družinskih podjetjih : zaključno delo
Damjana Zabukovnik, 2017, undergraduate thesis

Keywords: družinsko podjetje, odnos oče - sin, konflikti, nasledstvo, podjetja
Published in ReVIS: 11.04.2018; Views: 2845; Downloads: 187
.pdf Full text (665,85 KB)

9.
Family business succession : diploma work
France Viler, 2015, undergraduate thesis

Keywords: družinsko podjetje, management, nasledstvo
Published in ReVIS: 07.04.2018; Views: 2981; Downloads: 133
.pdf Full text (339,50 KB)

10.
Search done in 0.82 sec.
Back to top