Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 91
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Supervizija - pomoč strokovnjaku na delovnem mestu
Lejla Žmavec, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: supervizija, delovno okolje, stres
Published: 19.02.2016; Views: 4028; Downloads: 206
.pdf Fulltext (600,61 KB)

2.
Proučevanje anksioznosti pri zaposlenih v zdravstveni negi
Urban Bole, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: anksioznost, stres, zdravstvena nega
Published: 19.02.2016; Views: 5362; Downloads: 228
.pdf Fulltext (760,92 KB)

3.
4.
Stres na delovnem mestu medicinske sestre
Viorela Memič, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: stres na delovnem mestu, medicinska sestra, izgorevanje, supervizija
Published: 19.02.2016; Views: 5550; Downloads: 335
.pdf Fulltext (548,24 KB)

5.
Vloga medicinske sestre pri obvladovanju stresa pri hospitaliziranih mladostnikih
Špela Tomažin, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: mladostništvo, hospitalizacija, stres, pravice, komunikacija, medicinska sestra
Published: 19.02.2016; Views: 4907; Downloads: 197
.pdf Fulltext (511,04 KB)

6.
Pojavnost in preprečevanje poklicne izgorelosti pri učiteljih v OŠ
Alenka Sorec, 2012

Found in: ključnih besedah
Keywords: kakovost šole, stres
Published: 17.01.2017; Views: 3818; Downloads: 0

7.
Prisotnost stresa pri fizioterapevtih v različnih delovnih okoljih
Rok Kladnik, 2016

Abstract: Teoretična izhodišča: Stres je naraven odziv telesa na dogodke in spremembe, na katere se moramo navaditi oz. prilagoditi. Dejavniki stresa so prisotni povsod, tudi na delovnem mestu in vplivajo na vsakega posameznika drugače. Na nekaterih delovnih mestih, mednje spadajo tudi poklici v zdravstvu, pa so zaposleni lahko še posebej izpostavljeni stresu. Metoda: V raziskavi smo ugotavljali prisotnost stresa pri fizioterapevtih v različnih delovnih okoljih. Kot raziskovalni instrument smo uporabili anketni vprašalnik. V raziskavo smo zajeli večino fizioterapevtov celjske regije zaposlenih v bolnišnici, zdravstvenem domu, zdravilišču in fizioterapevte zaposlene v lastnem podjetju. Rezultati: Ugotovili smo, da je 83 % anketirancev na delovnem mestu izpostavljenih stresu. Pri 45 % vprašanih dela v slabih delovnih pogojih in 60 % anketirancev nima ustrezne svetlobe. Ugotovili smo tudi, da 19 % fizioterapevtov dela v neustrezno prezračevanem prostoru. 37 % anketiranih je mnenja, da stres na delovnem mestu slabo vpliva na družino in partnerske odnose. Približno 50 % fizioterapevtov premaguje stres z redno telesno aktivnostjo. Razprava: Z našim raziskovalnim delom smo potrdili, da je stres prisoten tudi na delovnem mestu fizioterapevtov zaposlenih v javnem zdravstvu in v zdraviliščih. Presenetljivo fizioterapevti zasebniki menijo, da na delovnem mestu niso izpostavljeni stresu. Skrb za preprečevanje stresa pa je odgovornost vsakega posameznika zase, kakor tudi ustanove, kjer je zaposlen.
Found in: ključnih besedah
Keywords: delovno okolje, stres, fizioterapevti, diplomske naloge
Published: 25.04.2017; Views: 9169; Downloads: 1771
.pdf Fulltext (1,27 MB)

8.
ORGANIZACIJSKA KLIMA IN IZGORELOST ZAPOSLENIH V ZAVAROVALNIŠTVU
Lea Petrič, 2017

Abstract: Organizacijska klima močno vpliva na motivacijo in vedenje zaposlenih. Lahko bi rekli, da je trajna in nastaja preko interakcije med zaposlenimi oz. člani organizacije. Sama organizacijska klima se oblikuje na podlagi dejanskih dogodkov in povratno vpliva na interpretacijo dogodkov ter vedenje zaposlenih. Vedno se nanaša na odnose med zaposlenimi od vodstva navzdol ter tudi na odnos organizacije do zunanjega okolja. Izgorelost je pojem, s katerim označujemo fizično in psihično bolezensko stanje posameznika kot posledico nesposobnosti reagiranja na vplive in zahteve okolja. Zavarovalnica je institucija, ki pokrije nastalo finančno škodo v gospodarstvu in pri ljudeh zaradi rušilnega delovanja naravnih sil ali nesreč. V diplomski nalogi sem raziskovala vpliv organizacijske klime na izgorelost v zavarovalnicah v Sloveniji. Za to sem uporabila anketni vprašalnik, na podlagi katerega sem preverjala postavljene hipoteze. Ugotovila sem, da organizacijska klima pripomore k izgorelosti in da imajo zavarovalnice svoje vzvode za preprečitev tega pojava.
Found in: ključnih besedah
Keywords: organizacijska klima, odnosi med zaposlenimi, stres, izgorelost, zavarovalništvo
Published: 10.08.2017; Views: 3598; Downloads: 223
.pdf Fulltext (1,68 MB)

9.
Stres kot motivator in demotivator na delovnem mestu
Veronika Veber, 2017

Abstract: Način današnjega življenja je vse hitrejši in vse pogosteje se srečujemo s stresom. Z njim se soočamo tako v zasebnem življenju kot tudi na delovnem mestu. Tudi podjetja so v vse večjem stresu, saj se konkurenca zelo hitro spreminja in razvija – kot pravi pregovor: »Kar ne bomo naredili mi, bo naredil nekdo drug.« To je tudi razlog, da podjetja vse bolj pritiskajo na svoje zaposlene in s tem povzročajo stres. Bolj kot smo pod stresom, težje in manj kakovostno opravljamo svoje delo. Stres na delovnem mestu je vse bolj razširjen in predstavlja za organizacijo velik problem. V diplomski nalogi sem se osredotočila na raziskovanje stresa kot motivatorja in demotivatorja na delovnem mestu. V svojem raziskovanju sem za izdelavo diplomske naloge uporabila različne metode, na podlagi katerih sem ovrednotila postavljeno hipotezo. V teoretičnem delu sem uporabila pregled literature z izbranega področja, v empiričnem delu pa sem izvedla anketiranje zaposlenih in intervjuje s posamezniki na različnih funkcijah v organizacijah. Kot glavni dejavniki, ki vplivajo, da stres na zaposlene deluje kot motivator, so se izkazali: dobro vzdušje v podjetju in dobri odnosi med zaposlenimi, dobri delovni pogoji, pohvala nadrejenega in nagrajevanje na delovnem mestu, sprotno informiranje o delu, raznoliko delo, dobro stoječe podjetje in podjetje na dobrem glasu ter karierni razvoj. Kot dejavniki, ki na stres vplivajo kot demotivatorji na delovnem mestu, pa so se izkazali: slabo vzdušje v podjetju in slabi odnosi med zaposlenimi, slaba plača, slabi delovni pogoji, monotono delo, slabo informiranje o delu, podjetje na slabem glasu, kritika nadrejenih in novice o zmanjševanju kadra
Found in: ključnih besedah
Keywords: stres, stres na delovnem mestu, motivator, demotivator, zaposleni.
Published: 09.09.2017; Views: 4382; Downloads: 251
.pdf Fulltext (2,51 MB)

10.
Organizacijska klima in izgorelost zaposlenih v zavarovalništvu
Lea Petrič, 2017

Found in: ključnih besedah
Keywords: organizacijska klima, odnosi med zaposlenimi, stres, izgorelost, zavarovalništvo
Published: 21.09.2017; Views: 3153; Downloads: 128
URL Fulltext (0,00 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top