Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Upravljanje s tveganji v podjetju DEM, d. o. o.
Aleksander Brunčko, 2016

Found in: ključnih besedah
Keywords: tveganje, upravljanje s tveganji, register tveganj, notranje kontrole
Published: 27.03.2018; Views: 3025; Downloads: 140
.pdf Fulltext (1,59 MB)

2.
Obvladovanje in vrednotenje informacijskih tehnologij v organizaciji z okvirjem COBIT
Peter Voglar, 2014

Abstract: Obvladovanje informacijskih tehnologij (v nadaljevanju IT) v organizaciji predstavlja odgovornost in zavezanost vodstva k sprejemanju odločitev za optimizacijo in nadzor rabe IT virov skozi načrtovanje, nadzor, implementacijo in vrednotenje, z namenom dosega zastavljenih ciljev in to s pomočjo določenih mehanizmov. Celovito obvladovanje IT zagotavlja, da IT predstavlja dodano vrednost organizacije, s čim niţjim tveganjem. Za razumevanje raziskave smo predstavili teoretično ozadje COBIT - ovega celovitega okvirja obvladovanja IT, ki vsebuje domene strateške uskladitve, ustvarjanja vrednosti, upravljanje tveganj, upravljanja virov in merjenje procesov. Na podlagi ocenjenih potreb organizacije smo izbrali osemnajst COBIT-ovih procesov, ki smo jih ocenili po zrelostnem modelu, na podlagi intervjujev. Za vsak proces smo izdelali grafični zrelostni model, ki kaţe trenutno stanje organizacije, povprečje v panogi in cilj organizacije (pomembnost procesa).
Found in: ključnih besedah
Keywords: obvladovanje IT, okvir COBIT, strateško načrtovanje, upravljanje virov, ustvarjanje vrednosti, upravljanje tveganj, merjenje procesov, arhitektura organizacije
Published: 20.08.2018; Views: 1585; Downloads: 100
.pdf Fulltext (1,92 MB)

3.
Informatizacija upravljanja zahtev pri razvoju medicinskega izdelka ali storitve
Matjaž Jordan, 2017

Abstract: Upravljanje zahtev je tekom razvoja novega izdelka zelo pomemben in hkrati tudi zelo zahteven proces. Brez uporabe le-tega je zelo težko doseči skladnost implementacije končnega produkta z vsemi zahtevami naročnika ali končnega uporabnika. Proces je še posebej pomemben pri razvoju medicinskih pripomočkov, saj je potrebno pri razvoju medicinskega pripomočka hkrati upoštevati tudi zahteve Direktive za medicinske pripomočke in za to področje namenjene ISO standarde, ki se s svojimi smernicami in zahtevami neposredno nanašajo tudi na proces upravljanja zahtev. Pri vzpostavitvi in na splošno boljšem vodenju procesa upravljanja zahtev velik korak predstavlja informatizacija procesa s pomočjo namenske programske opreme, ki pa pred samo informatizacijo še vedno zahteva, da je sam proces z vsemi aktivnostmi že vnaprej dobro poznan. V ta namen diplomska naloga predstavlja opis procesa upravljanja zahtev v povezavi z ISO standardi in Direktivo za medicinske pripomočke kot tudi pregled področja namenskih programskih rešitev, ki omenjeni proces informacijsko podpirajo.
Found in: ključnih besedah
Keywords: upravljanje zahtev, upravljanje tveganj, sledljivost, ISO 13485, ISO 14971
Published: 22.08.2018; Views: 1514; Downloads: 105
.pdf Fulltext (3,64 MB)

4.
Finančna interpretacija ocenjevanja tveganj upravljanja znanja
Simona Kos, 2018

Abstract: V magistrski nalogi je predstavljen pojem znanja. Opredeljene so vrste znanja in vloga znanja v sodobnih podjetjih. Podrobneje je predstavljeno upravljanje znanja, čemur sledi opis modelov upravljanja znanja. Podrobneje je predstavljen tudi proces upravljanja znanja. Namen magistrske naloge je predstaviti možnost evalvacije upravljanja tveganj pri upravljanju znanja s pomočjo preslikave numerične ocene v finančno. Podatke o tveganjih znanja in upravljanja znanja, s katerimi se v podjetjih soočajo, smo pridobili s pomočjo vprašalnika. Dobljene rezultate tveganja upravljanja znanja smo glede na čiste prihodke od prodaje posamezne organizacije finančno ovrednotili.
Found in: ključnih besedah
Keywords: znanje, upravljanje znanja, modeli upravljanja znanja, tveganja znanja, tveganja upravljanja znanja, finančna interpretacija ocenjevanja tveganj
Published: 24.08.2018; Views: 1983; Downloads: 115
.pdf Fulltext (3,38 MB)

5.
Ukrepi za zmanjševanje tveganj pri upravljanju znanja
Darko Jerković, 2018

Abstract: Magistrska naloga predstavlja znanje, grožnje in tveganja ter obravnava področje upravljanja znanja in upravljanja tveganj. Po obravnavi posameznih področjih sledi združitev obeh področij s predstavitvijo ukrepov za zmanjševanje tveganj pri upravljanju znanja. Namen magistrske naloge je preučiti, kakšna tveganja obstajajo na področju upravljanja znanja in predstaviti ukrepe, s katerimi se ta tveganja odpravljajo. V empiričnem delu naloge smo s pomočjo vprašalnikov identificirali tveganja v šestih različno velikih podjetjih in poskusili oceniti, s katerimi ukrepi bi uspeli tveganja zmanjšati.
Found in: ključnih besedah
Keywords: znanje, tveganje, obvladovanje tveganj, upravljanje znanja, zmanjševanje tveganj, izguba znanja
Published: 26.10.2018; Views: 2126; Downloads: 142
.pdf Fulltext (1,61 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top