Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Analiza poslovanja podjetja Savatech, d. o. o.
Valentina Bitenc, 2018

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena analiza poslovanja podjetja Savatech, d. o. o., v letih 2015, 2016 in 2017. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2002 in se ukvarja s proizvodnjo gumeno tehničnih izdelkov in pnevmatik. Podatki, potrebni za analizo, so bili pridobljeni iz javno dostopnih objavljenih letnih poročil podjetja. Namen analize je ugotoviti pozitivne in negativne učinke v poslovanju podjetja. To smo dosegli z opravljeno navpično in vodoravno analizo bilance stanja in izkaza poslovnega izida ter izračunom računovodskih kazalnikov. Na podlagi rezultatov smo ocenili uspešnost podjetja in podjetje presodili kot kupca, dobavitelja in naložbo.
Found in: ključnih besedah
Keywords: analiza poslovanja, bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, navpična in vodoravna analiza, računovodski kazalniki.
Published: 26.09.2018; Views: 4127; Downloads: 545
.pdf Fulltext (881,93 KB)

3.
Analiza in primerjava poslovanja dveh slovenskih trgovin z gradbenim materialom
Elvir Topalović, 2022

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena analiza poslovanja podjetij Kalcer d. o. o. in Obnova trgovina d. o. o., ki se ukvarjata s prodajo gradbenega materiala. Podatki potrebni za analizo so pridobljeni iz javno dostopno objavljenih letnih poročil. Namen je narediti analizo poslovanja za podjetji Kalcer d. o. o. in Obnova trgovina d. o. o. za obdobje treh let in ugotoviti, katero podjetje je poslovalo bolje. To smo naredili z opravljeno navpično in vodoravno analizo računovodskih izkazov ter izračunom računovodskih kazalnikov. Na podlagi analize smo določili, katero podjetje je bilo bolj uspešno, in ga ocenili kot dobavitelja, kupca in potencialno naložbo.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Analiza poslovanja, bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, navpična in vodoravna analiza, računovodski kazalniki.
Published: 26.08.2022; Views: 351; Downloads: 42
.pdf Fulltext (1,14 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top