Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 33
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
RAZVOJ ALTERNATIVNE MEDICINE V SLOVENIJI KOT PODJETNIŠKA PRILOŽNOST
Barbara Prebil, 2017

Abstract: Če človek ne bi okusil težjih in težkih trenutkov, ne bi znal ceniti sreče. V upanju po iskanju svoje sreče, ko nam uradna medicina ne pomaga več, se zatečemo k alternativni medicini. Alternativna medicina je mlada veja znanosti. Da se lahko zatečemo k njeni uporabi, moramo imeti določeno znanje in možnost izbire ponudnikov. Ponudniki alternativnih oblik morajo imeti znanje in ponujati kakovostne storitve, da lahko zadovoljijo svoje potrošnike. Namen raziskave je bil ugotoviti uporabnost alternativne medicine in zaupnost potrošnikov v alternativno medicino. Raziskovanja smo se lotili s pomočjo kvantitativnega raziskovalnega pristopa in metode deskripcije. Za pridobivanje podatkov smo uporabili računalniški program 1KA, ki omogoča internetno anketiranje. Raziskovanje smo zaključili z ugotovitvijo, da alternativna medicina v Sloveniji doživlja razcvet. K uporabi le-te se uporabniki zatečejo, kadar jim uradna medicina ne pomaga več. Ugotovljeno je bilo, da najpogosteje uporabljajo homeopatijo in zdravljenje z naravnimi zelišči ali naturopatijo. Zaupanje uporabnikov bi bilo povečano, če bi vsi izvajalci imeli formalno medicinsko izobraževanje. Zato smo mnenja, da je potrebna prenova zakona o zdravilstvu.
Found in: osebi
Keywords: alternativna medicina, uradna medicina, zdravilstvo
Published: 11.08.2017; Views: 3354; Downloads: 182
.pdf Fulltext (831,14 KB)

2.
Analiza prehranskih navad na Koprskem območju in vpliv na gostinsko ponudbo
Matjaž Marinič, 2018

Abstract: POVZETEK V diplomskem delu analiziramo prehrambne navade prebivalcev Kopra in okolice. Glavni predmet preučevanja so prehranjevalne navade na izbranem območju. Povod za raziskavo je med drugim tudi izražena skrb za bolj zdrav način prehranjevanja in posledično izboljšanje zdravstvenega stanja. Cilj dela je obrazložitev oz. eksplanacija stanja na področju prehrambnih navad v Kopru in zaledju. Eksplanatorni cilj odkriva vzročnost starosti kot dejavnika, ki vpliva na prehranjevalne navade prebivalcev izbranega območja. Pri izdelavi teoretičnega dela diplomskega dela smo si pomagali s slovensko in tujo strokovno literaturo o prehrani in prehrambnih navadah. Pojasnjeni so različni pojmi v povezavi s hranilnimi snovmi, s piramido zdrave prehrane pa so prikazana priporočena razmerja na dnevnem jedilniku. Za potrebe analize uporabimo anketni vprašalnik z enajstimi vprašanji zaprtega tipa. Anketiranci so naključni prebivalci mesta Koper in okolice, razdeljeni v tri starostne skupine. Postavimo si tri hipoteze. Tekom raziskave dve hipotezi ovržemo, eno pa potrdimo.
Found in: osebi
Keywords: hranilne snovi, Koper in okolica, piramida zdrave prehrane, prehrambne navade, statistična analiza
Published: 07.07.2018; Views: 2503; Downloads: 141
.pdf Fulltext (1,55 MB)

3.
Problematika zavržene hrane v povezavi s cilji trajnostnega razvoja
Maja Rot, 2023

Abstract: Predstavili smo problematiko zavržene hrane, kako se jo predela, stranske učinke na okolje in finančne posledice zavržene hrane. Omenili smo nove priložnosti na področju podjetništva ter predstavili štiri cilje trajnostnega razvoja s poudarkom na tematiki zavržene hrane. Cilj diplomskega dela je bil z metodo anketiranja potrditi ali ovreči hipoteze glede problematike zavržene hrane v Sloveniji. S pridobljenimi rezultati ne moremo potrditi, da je okolje, v katerem živimo, povezano s količino zavržene hrane, prav tako ne moremo potrditi, da višina dohodka vpliva na količino zavržene hrane. Pri zadnji hipotezi pa so naši rezultati pokazali, da starost posameznika ni povezana s količino zavržene hrane.
Found in: osebi
Keywords: Zavržena hrana, načrtovanje, podjetništvo, krožnost, trajnostni razvoj.
Published: 08.07.2023; Views: 141; Downloads: 21
.pdf Fulltext (724,75 KB)

4.
Razvoj alternativne medicine v Sloveniji kot podjetniška priložnost
Barbara Prebil, 2017

Found in: osebi
Keywords: alternativna medicina, uradna medicina, zdravilstvo, etika
Published: 21.09.2017; Views: 3285; Downloads: 135
URL Fulltext (0,00 KB)

5.
6.
7.
8.
9.
Analiza ponudbe življenjskih zavarovanj v Sloveniji
Brigitta Kralj, 2016

Found in: osebi
Keywords: življenjska zavarovanja, analiza, slovenski trg, finančna varnost
Published: 29.03.2018; Views: 2293; Downloads: 149
.pdf Fulltext (2,02 MB)

10.
Search done in 0 sec.
Back to top