Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 50
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
Sistemsko obvladovanje varnosti in zdravja v gospodarski družbi
Peter Jančič, 2011

Found in: ključnih besedah
Keywords: varnost in zdravje pri delu, ocena tveganja, nezgode pri delu, ekonomika vlaganja
Published: 21.09.2017; Views: 2848; Downloads: 121
.pdf Fulltext (1,13 MB)

2.
Problematika izvajanja zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma v bančnem sektorju
Andraž Trtnik, 2017

Abstract: Učinkovito preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma za Republiko Slovenijo iz leta v leto predstavljata večji izziv. Ustrezno izvajanje zakonskih določil je ključno za uspešen boj proti tovrstnim dejanjem. Vpliv Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma na bančno poslovanje je zelo velik. V letih izvajanja je vpliv zakona na bančno poslovanje naraščal, saj so zakonske zahteve strmo naraščale, hkrati pa je naraščala tudi njegova učinkovitost. Z anketnim vprašalnikom smo preverjali neposreden vpliv zakona na bančne delavce in na stranke predvsem z vidika obsega zahtevanih podatkov. V diplomskem delu sta predstavljena tudi finančni vpliv izvajanja zakonskih določil in vpliv izvajanja zakona na prodajne aktivnosti, ki jih banka izvaja.
Found in: ključnih besedah
Keywords: ZPPDFT-1, pranje denarja, financiranje terorizma, pregled stranke, analiza tveganja, tajnost podatkov, operativno tveganje
Published: 21.11.2017; Views: 3075; Downloads: 156
.pdf Fulltext (2,21 MB)

3.
Znanje študentov o simptomih in dejavnikih za akutni koronarni sindrom
Lucija Madjar, 2017

Found in: ključnih besedah
Keywords: koronarni sindrom, medicinska sestra, dejavniki tveganja, znanje, študentje
Published: 15.01.2018; Views: 2983; Downloads: 134
.pdf Fulltext (684,40 KB)

4.
5.
Internacionalizacija in obvladovanje tveganj pri malih storitvenih podjetjih
Davor Kopilović, 2016

Found in: ključnih besedah
Keywords: internacionalizacija, storitve, mala podjetja, tveganja, masažni salon, Hrvaška
Published: 29.03.2018; Views: 2054; Downloads: 146
.pdf Fulltext (1,01 MB)

6.
Pojav in vpliv prihosocialnih tveganj pri delu podjetnikov
Marko Arzenšek, 2016

Found in: ključnih besedah
Keywords: podjetništvo, podjetniki, psihosocialna tveganja, stres, izgorevanje
Published: 27.03.2018; Views: 2145; Downloads: 168
.pdf Fulltext (2,82 MB)

7.
Varčevanje v vzajemnih skladih
Viktor Božak, 2018

Found in: ključnih besedah
Keywords: vzajemni skladi, varčevanje, pokojninsko varčevanje, tveganja, stroški, diplomsko delo
Published: 16.04.2018; Views: 2510; Downloads: 223
.pdf Fulltext (644,02 KB)

8.
Načrt rasti podjetja Agrosaat, d.o.o.
Žan Osredkar, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: podjetniška rast, marketing, raziskava trga, SWOT analiza, kritična tveganja, finančna analiza
Published: 29.05.2018; Views: 2111; Downloads: 119
.pdf Fulltext (804,92 KB)

9.
Vloga korporativne varnosti v procesu združevanja dveh bank
Barbara Dobovičnik Černec, 2018

Abstract: Slovenski bančni prostor je močno občutil in še vedno doživlja spremembe, ki jih je s seboj prinesla gospodarska in finančna kriza. Te spremembe se kažejo v pojavu globalizacije, povezovanju finančnih družb, razvoju novih finančnih instrumentov, naraščajoči odvisnosti od informacijske tehnologije ter nastanku in porastu tveganj. Vse to ima močan vpliv na dejavnost bank. In če je središče našega razmišljanja usmerjeno na področje korporativnega upravljanja in korporativne varnosti, je treba poudariti, kako pomembno je biti pripravljen na dinamične spremembe v okolju in krepiti naše zavedanje o celovitem obvladovanju tveganj, ki jih to okolje prinaša. Osnova za razmišljanje o korporativni varnosti v postopkih združevanja bank izhaja iz v slovenskem prostoru znanih združevanj na področju bančništva in na podatkih, s katerimi sem lahko razpolagala na temelju javno dostopnih virov na eni strani, pa tudi z vpogledom v dokumente, ki so mi bili posojeni za potrebe te naloge, seveda s poudarkom, da teh dokumentov – zaradi bančnih skrivnosti – ne morem uporabiti kot vire in da imena bank ne razkrivam, tudi zato, ker so specifike pri združevanju posameznih bank precej različne, bančna sfera pa dodatno regulirana in je zato še bolj občutljiva za navajanje v znanstveno-raziskovalnih delih. V nalogi je tako podan pogled na združevanje bank v slovenskem prostoru z usmerjenostjo v zagotavljanje korporativne varnosti, ki ima močan vpliv na konkurenčno prednost in učinkovitost poslovanja banke. Temelj postavitve ustreznega nivoja korporativne varnosti so vsekakor zakonodaja in ostala regulativa, vpeljava in učinkovito izvajanje metodologije ocenjevanja in obvladovanja tveganj, ocenjevanje ustreznega notranjega kapitala ter postavitev ustreznega poslovnega modela za namen združevanja bank. Celota pravnih, organizacijskih, zakonodajnih, tehničnih in kadrovskih sklopov je izražena v zadnjem delu naloge v poglavju združevanja, s poudarkom na virih, modelu, mejnikih, ciljih in realiziranih učinkih oz. sinergijah. Empirični del predstavlja analizo anketnega vprašalnika in preverjanje postavljenih hipotez s korelacijsko analizo. V zaključku predlagam nekaj ukrepov za vsestransko obogatitev integriranega varovanja združene banke.
Found in: ključnih besedah
Keywords: banka, združevanje, poslovanje, procesi, tveganja, korporativna varnost, zakonodaja, metodologije, modeli, analize, učinkovitost.
Published: 23.05.2018; Views: 3393; Downloads: 151
.pdf Fulltext (1,93 MB)

10.
Zasebnost in varstvo osebnih podatkov zaposlenih v policiji
Valentin Kuhar, 2012

Abstract: Varovanje osebnih podatkov je eno pomembnejših področij varovanja zasebnosti. V času hitrega razvoja informacijskih tehnologij, ki omogočajo zbiranje, obdelovanje vseh vrst osebnih podatkov je pomembno zagotoviti izvajanje pravil, ki določajo obdelavo osebnih podatkov, pridobljenih iz različnih zbirk. Odnos med delavcem in delodajalcem na področju varovanja osebnih podatkov mora biti vzajemen in mora podpirati izvajanje ukrepov, ki zagotavljajo ustrezen nivo zasebnosti zaposlenih. Informacijski sistem policije je po obsegu velik. Preteţni del podatkov predstavljajo osebni podatki, med katerimi so tudi osebni podatki zaposlenih. Odgovornost Policije pri varovanju osebnih podatkov je velika, zato je bilo potrebno sprejeti ustrezna pravila in varnostno tehnične ukrepe, ki zagotavljajo ustrezen nivo varnosti varovanih podatkov.
Found in: ključnih besedah
Keywords: osebni podatki, obdelava, varovanje, zasebnosti, tveganja, policija
Published: 08.08.2018; Views: 2631; Downloads: 126
.pdf Fulltext (980,35 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top