Repository of colleges and higher education institutions

Show document
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Title:Strategije ohranjanja konkurenčnosti v tržnem segmentu restavracij
Authors:ID Potokar, Žiga (Author)
ID Vadnjal, Jaka (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf 7147$$PotokarZ_3OTP_NOVO_NOVO.pdf (1,32 MB)
MD5: 3BCCB51186072A0E0738DBAEC3ECD3E0
 
Language:Slovenian
Work type:Bachelor thesis/paper
Organization:GeaCol - GEA College - Faculty of Entrepreneurship
Abstract:Pomen diplomskega dela se kaže v predstavitvi pomena razvoja strategij gostinskih storitev restavracije v funkciji doseganja konkurenčnih prednosti in določenega pozicioniranja. Poleg tega je bilo izjemno pomembno dokazati, da je strategija restavracij ključnega pomena za uspeh v času krize, kakršni smo bili priča zaradi epidemije koronavirusne bolezni covid-19. V prvem delu so predstavljene teoretične podlage v zvezi s to raziskavo, sledijo bolj svojevrstne ugotovitve v zvezi z določenimi strategijami restavracij v času kriznih razmer. V zadnjem delu diplomskega dela so predstavljeni primeri treh uspešnih zgodb iz tujine. Ti primeri tuje prakse so pomagali pri določanju smernic in idej za morebitno novonastalo restavracijo v Sloveniji, ki bi bila drugačna od ostalih in bi bila specializirana za goste višje plačilne sposobnosti.
Keywords:strategija, restavracija, trendi restavracij, kriza, tuja praksa
Year of publishing:2024
PID:20.500.12556/ReVIS-10841 New window
Publication date in ReVIS:02.10.2024
Views:33
Downloads:0
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Copy citation
  
Share:Bookmark and Share


Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Back