Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Razvoj spletne aplikacije za upravljanje kuharskih receptov in jedilnikov : diplomska naloga
Tadej Šteharnik, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Zdrava, okusna in polnovredna varovalna prehrana je ključna za čim boljše počutje in varovanje zdravja stanovalcev v domovih za starejše. V delovni proces od sestavljanja jedi do kuhanja so vključeni različni profili zaposlenih. Problem se pojavi pri hitri in učinkoviti izmenjavi informacij. Cilj diplomske naloge je, predstaviti problem in izdelati spletno aplikacijo mojahrana.si, katere namen je načrtovanje jedilnika ter sestavljanje in vodenje kuharskih receptov. Aplikacija bo skrajšala postopek sestavljanja in popravljanja receptov, jedilnikov ter omogočila lažji način komunikacije med zaposlenimi.
Keywords: jedilniki, kuharski recepti, spletna aplikacija, hranilna vrednost, ASP.NET, MVC
Published in ReVIS: 15.07.2022; Views: 933; Downloads: 55
.pdf Full text (4,35 MB)

2.
Razvoj spletne trgovine Voleska : diplomska naloga
Tomaž Jakša, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Živimo v časih, v katerih morajo skoraj vsa podjetja imeti tudi svojo spletno trgovino oz. spletno stran, saj se vedno več nakupov opravlja v okviru spletnih trgovin. Na voljo je veliko različnih platform, ki malim in velikim podjetjem omogočajo enostavno ali bolj kompleksno postavitev novih spletnih strani oz. integracijo že obstoječih. Odločitev, katero platformo izbrati, ni enostavna. Na voljo imamo drage platforme, ki omogočajo veliko funkcionalnosti in se prilagajajo rasti podjetja, ter platforme, ki so cenovno ugodne, vendar pomanjkljive na področju personalizacije, funkcionalnosti ter skalabilnosti. Zato smo sami izdelali spletno trgovino, ki je popolnoma prilagojena zahtevam stranke. V diplomski nalogi smo opisali 5 priljubljenih platform za izdelovanje spletnih trgovin ter njihove prednosti in slabosti. Zatem smo opisali uporabljena orodja in tehnologije za razvoj spletne aplikacije. Opisali smo tudi postopek razvoja spletne trgovine, kar obsega analizo zahtev (opis funkcionalnosti aplikacije), načrtovanje aplikacije ter na koncu predstavitev delovanja aplikacije.
Keywords: e-trgovina, ASP.NET Core MVC, C, Visual Studio, podatkovna baza
Published in ReVIS: 17.03.2022; Views: 1342; Downloads: 107
.pdf Full text (5,80 MB)

3.
Razvoj spletne ter mobilne aplikacije za digitalno zbiranje rastlin : Diplomska naloga
Jaka Zupančič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Tehnologija nam omogoča delo od doma, nakupovanje preko spleta in druženje s prijatelji preko družbenih omrežij. Opaziti je mogoče trend, ki kaže na to, da bomo čedalje več vsakodnevnih aktivnosti lahko opravljali od doma. Ker pa je prekomerna izolacija lahko škodljiva, je cilj te diplomske naloge izdelati program, ki bo spodbujal uporabnikovo aktivnost izven doma. Izdelali bomo aplikacijo eHerbarium, ki bo predstavljala herbarij v moderni, digitalni obliki. Uporabniki bodo lahko poskusili dokončati svoj herbarij z lokalnimi cvetlicami in se pri tem hkrati seznanili z njimi. V teoretičnem delu diplomske naloge bo izvedena primerjava naše rešitve z že obstoječimi. Predstavljen bo tudi načrt aplikacije skupaj z vsemi uporabljenimi tehnologijami ter orodji, ki so bila uporabljena pri izdelovanju aplikacij. V praktičnem delu bodo predstavljene posamezne komponente aplikacij, njihovo delovanje ter predstavitev delovanja aplikacij.
Keywords: spletna aplikacija, mobilna aplikacija, Web API, Xamarin, ASP .Net Core, C# (C Sharp), herbarij
Published in ReVIS: 26.10.2020; Views: 2250; Downloads: 219
.pdf Full text (2,66 MB)

4.
Razvoj spletne aplikacije o problemu hanojskih stolpov : diplomska naloga
Jan Turk, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Problem hanojskih stolpov je zanimiva matematična uganka. Za reševanje osnovnega problema hanojskih stolpov na spletu obstajajo številne aplikacije. Primanjkujejo pa aplikacije, ki bi omogočale reševanje težavnejših različic problema. Poleg osnovnega pregleda problema hanojskih stolpov so v diplomski nalogi predstavljene pomanjkljivosti obstoječih aplikacij, ki omogočajo reševanje težavnejših problemov. V nadaljevanju pa so opisane tehnologije, ki so bile uporabljene pri izdelavi spletne aplikacije, in postopek izdelave aplikacije, ki omogoča reševanje raznovrstnih variacij problema hanojskih stolpov. Spletna aplikacija vsebuje tudi funkcionalnost registracije in prijave, kar omogoča shranjevanje in pregled doseženih rezultatov.
Keywords: hanojski stolpi, JavaScript, ASP.Net Core, SVG, spletna aplikacija
Published in ReVIS: 11.10.2019; Views: 3397; Downloads: 205
.pdf Full text (1,97 MB)

5.
Spletna aplikacija za upravljanje z recepti : diplomska naloga
Jure Grandovec, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je razvoj spletne aplikacije za upravljanje z recepti. V prvem delu diplomske naloge primerjamo različne spletne strani, katerih glavna tema so recepti. Pri teh spletnih straneh raziščemo njihove dobre in slabe lastnosti ter prav tako uporabnost določenih funkcionalnosti. Na podlagi te raziskave smo se odločili za glavne funkcionalnosti spletne aplikacije v razvoju. V diplomski nalogi predstavimo orodja in tehnologije, uporabljene za razvoj spletne aplikacije. Podrobno opišemo tudi postopek razvoja, načrtovanja in delovanja aplikacije. Ob koncu naštejemo še dodatne funkcionalnosti in razširitve, ki jih nameravamo spletni aplikaciji dodati v primeru nadaljnjega razvoja.
Keywords: spletna aplikacija, razvoj spletne aplikacije, orodja, Visual Studio IDE, ASP.NET Core, C, MVC, Entity Framework, .NET Identity, Razor
Published in ReVIS: 04.10.2019; Views: 3804; Downloads: 279
.pdf Full text (4,20 MB)

6.
Razvoj spletne aplikacije za učenje računanja s Sorobanom : diplomska naloga
Aleksander Krücken, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V zadnjih letih so se v Sloveniji razširili tečaji in delavnice osnovnih matematičnih računskih operacij s pomočjo japonskega mehanskega računala soroban. Žal je na spletu na voljo zelo malo spletnih aplikacij za soroban, v slovenskem jeziku pa celo nobene namizne, spletne ali mobilne. Zato sem izdelal spletno aplikacijo z odzivno zasnovo, ki deluje tudi na mobilnih telefonih in tablicah. V diplomski nalogi sem predstavil abak, njegovo zgodovino in razvoj ter postopke izvajanja osnovnih matematičnih operacij na sorobanu. Opisal sem uporabljene tehnologije, in sicer platformo .NET ter programski jezik C#. Podrobneje sem predstavil razvoj omenjene spletne aplikacije. S pomočjo aplikacije uporabnik spozna soroban in postopke izvajanja osnovnih računskih operacij ter vadi in s tem izboljša svoje računske sposobnosti. Posvetil sem se tudi procesom namestitve, prilagoditve in izdaje spletne aplikacije na Microsoftovem produkcijskem okolju v oblaku Azure.
Keywords: abak, soroban, računanje, spletna aplikacija, ASP.NET, C, SVG
Published in ReVIS: 19.06.2019; Views: 3492; Downloads: 217
.pdf Full text (2,94 MB)

7.
Razvoj spletne aplikacije za spremljanje prevozov v podjetju : magistrska naloga
David Kralj, 2018, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga predstavlja razvoj aplikacije za spremljanje prevozov v podjetju. To je spletna aplikacija, ki je namenjena podjetju Transport Bruna d.o.o. Cilj spletne aplikacije je vozniku olajšati beleženje prevozov in obenem podjetju nuditi sproten nadzor nad prevozi in stroški, ki zadevajo prevoze ter njihova vozila. V nalogi so opisana uporabljena razvojna orodja in tehnologije za razvoj spletnih aplikacij, kot tudi sama predstavitev in delovanje spletne aplikacije. Rezultat je izdelana spletna aplikacija, ki omogoča beleženje prevozov, strank in stroškov.
Keywords: spletna aplikacija, MVC, ASP.NET, prevozi, podatkovna baza
Published in ReVIS: 30.11.2018; Views: 4230; Downloads: 206
.pdf Full text (2,74 MB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top