Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Večparameterska primerjalna analiza implementacij podatkovnih skladišč za potrebe migracije podatkovne baze v MS Accessu v podatkovno skladišče
Nataša Klenovšek, 2014

Abstract: V uvodnem delu raziskave smo predstavili in opredelili pojem podatkovnega skladišča ter preučili šest podatkovnih baz, ki se najpogosteje uporabljajo za namene podatkovnega skladiščenja: MySQL, PostgreSQL, MongoDB, MS SQL, Oracle in DB2. Izvorno podatkovno bazo v MS Accessu smo migrirali v podatkovna skladišča v prej naštetih bazah. Preučili smo kriterije, ki vplivajo na izbor podatkovnega skladišča za manjše podjetje ter na podlagi tega izoblikovali drevo kriterijev. S pomočjo sistema za podporo odločanju DEXi smo naredili večparametrsko primerjalno analizo obravnavnih podatkovnih skladišč, ter opravili dodatne analize v orodju VREDANA. Analizo najbolje ocenjenega podatkovnega skladišča smo razdelali še s pomočjo SWOT analize. Ugotovili smo, da MySQL najbolje zadovoljuje postavljene kriterije, saj je prejel najvišjo oceno. Sledijo mu v vrstnem redu po oceni PostgreSQL, DB2, MongoDB, MS SQL in Oracle.
Found in: ključnih besedah
Keywords: podatkovno skladišče, večparameterska odločitvena analiza, MySQL, PostgreSQL, MongoDB, MS SQL, Oracle, DB2
Published: 20.08.2018; Views: 1823; Downloads: 108
.pdf Fulltext (4,22 MB)

3.
Razvoj mobilne aplikacije "Oglasna deska" za operacijski sistem Android
Klemen Demšar, 2016

Abstract: V diplomski nalogi bo predstavljena izdelava mobilne aplikacije za operacijski sistem Android, ki opravlja nalogo oglasne deske. Na strežniku je shranjena podatkovna zbirka, do katere ima mobilna aplikacija dostop preko povezave JDBC. Predvideni uporabniki mobilne aplikacije so študentje, profesorji in referat na visokih šolah. Omenjeni uporabniki lahko koristijo mobilno aplikacijo za objavo in pregled obvestil. Mobilna aplikacija uporabnikom pomaga pri shranjevanju podatkov, prebiranju podatkov iz podatkovne zbirke ter njihovem urejanju. Mobilna aplikacija rešuje problem obveščanja s strani referata in profesorjev o izvedbi predavanj ali izpitov in drugih dogodkov. V diplomski nalogi bodo predstavljeni programski jezik Java, operacijski sistem Android, postopek izdelave mobilne aplikacije in njeno testiranje. Testiranje izdelane mobilne aplikacije je potekalo na emulatorju pametnega mobilnega telefona.
Found in: ključnih besedah
Keywords: mobilna aplikacija, operacijski sistem, Android, podatkovna zbirka, Java, MySQL
Published: 21.08.2018; Views: 2223; Downloads: 111
.pdf Fulltext (1,85 MB)

4.
Aplikacija za sledljivost v obratu Ca-Fosfati
Matjaž Kovač, 2018

Abstract: V diplomski nalogi predstavljam izdelavo spletne aplikacije za sledljivost v obratu kalcijevih fosfatov v podjetju TKI Hrastnik, d. d. Za razvoj spletne aplikacije sem se odločil, da bi pripomogel k boljši, hitrejši in natančnejši sledljivosti v procesu proizvodnje. Spletna aplikacija je narejena s pomočjo sodobnih tehnologij, ki smo jih spoznavali med študijem na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu. Spletna aplikacija ima uporabniški vmesnik, ki je narejen s pomočjo bootstrapa, v ozadju pa aplikacijo poganja programski jezik PHP, ki sodeluje s podatkovno bazo MySQL. Uporabnik spletne aplikacije je poslovodja obrata kalcijevih fosfatov, ki lahko do nje dostopa preko stacionarnega računalnika, prenosnega računalnika, tabličnega računalnika ali mobilnega telefona. Vse naprave morajo biti v svetovni splet povezane preko žičnega ali brezžičnega interneta v podjetju TKI Hrastnik, d. d., saj je v aplikaciji narejena IP-blokada, ki dovoljuje dostop le z IP-ja tega podjetja.
Found in: ključnih besedah
Keywords: sledljivost, spletna aplikacija, HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL
Published: 15.01.2019; Views: 1888; Downloads: 0

5.
Razvoj spletne aplikacije za nadzor sistemov knjiženja terjatev
Matej Makovec, 2019

Abstract: V vsakodnevnem poslovanju podjetij ali institucij, ki imajo opravka s kompleksnejšim informacijskimi sistemi, sta čas in napor, porabljena za nadzor ter vzdrževanje teh raznovrstnih, a ponavadi soodvisnih sistemov in obdelavo podatkov, bistvenega pomena. Zaradi tega sem v podjetju, kjer sem zaposlen, razvil spletno rešitev, ki omogoča nadzorovanje takšnih kompleksnih informacijskih sistemov. Ta večslojna rešitev je tudi predmet diplomske naloge, v kateri bomo poskušali predstaviti njeno strukturo in razvoj ter odgovori na zastavljena ključna raziskovalna vprašanja, ki bodo predstavljena v nadaljevanju naloge.
Found in: ključnih besedah
Keywords: informacijski sistem, nadzor informacijskega sistema, razvoj spletne aplikacije, spletni strežnik, WAMP, MySQL, PHP, C, PowerShell
Published: 14.08.2019; Views: 2213; Downloads: 154
.pdf Fulltext (3,46 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top