Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Večparameterska primerjalna analiza implementacij podatkovnih skladišč za potrebe migracije podatkovne baze v MS Accessu v podatkovno skladišče
Nataša Klenovšek, 2014

Abstract: V uvodnem delu raziskave smo predstavili in opredelili pojem podatkovnega skladišča ter preučili šest podatkovnih baz, ki se najpogosteje uporabljajo za namene podatkovnega skladiščenja: MySQL, PostgreSQL, MongoDB, MS SQL, Oracle in DB2. Izvorno podatkovno bazo v MS Accessu smo migrirali v podatkovna skladišča v prej naštetih bazah. Preučili smo kriterije, ki vplivajo na izbor podatkovnega skladišča za manjše podjetje ter na podlagi tega izoblikovali drevo kriterijev. S pomočjo sistema za podporo odločanju DEXi smo naredili večparametrsko primerjalno analizo obravnavnih podatkovnih skladišč, ter opravili dodatne analize v orodju VREDANA. Analizo najbolje ocenjenega podatkovnega skladišča smo razdelali še s pomočjo SWOT analize. Ugotovili smo, da MySQL najbolje zadovoljuje postavljene kriterije, saj je prejel najvišjo oceno. Sledijo mu v vrstnem redu po oceni PostgreSQL, DB2, MongoDB, MS SQL in Oracle.
Found in: ključnih besedah
Keywords: podatkovno skladišče, večparameterska odločitvena analiza, MySQL, PostgreSQL, MongoDB, MS SQL, Oracle, DB2
Published: 20.08.2018; Views: 2347; Downloads: 126
.pdf Fulltext (4,22 MB)

3.
Spletna aplikacija za iskanje dogodkov po Sloveniji
Jure Delak, 2016

Abstract: Dogodki se v tem modernem času intenzivno oglašujejo po spletu, zato sem sklenil poiskati spletno stran, ki bi ponujala večje število dogodkov oziroma več kategorij dogodkov, a sem bil nad ugotovitvijo, da primerne spletne strani ni, razočaran. Našel sem nekaj manjših in večjih spletnih strani, ki oglašujejo dogodke, vendar imajo zelo majhno število zbranih dogodkov ali pa jih imajo več, a samo za določene kategorije. Zato sem se odločil, da bom poskušal to težavo rešiti z izdelavo spletne strani, na kateri naj bi bili zbrani vsi dogodki iz Slovenije. Spletna stran bo z uporabo Googlovih zemljevidov prikazovala dogodke, ki bodo na zemljevidu označeni z markerji. Dogodki bodo ločeni po kategorijah, vsako kategorijo pa bo zaradi lažje razpoznavnosti označeval drugačen marker. Vsak, ki bi želel objaviti dogodek, se bo moral registrirati, vpisati podatke o dogodku, in že ga bo lahko objavil.
Found in: ključnih besedah
Keywords: HTML, CSS, JavaScript, JQuery, SQL, AJAX, Jquery, programski jeziki, najdi dogodek, spletna stran, spletno oglaševanje, oblikovanje spletne strani, varnost
Published: 22.08.2018; Views: 2715; Downloads: 146
.pdf Fulltext (1,28 MB)

4.
5.
Razvoj prototipnega sistema za celovito upravljanje kmetijskih objektov na osnovi interneta stvari
Igor Čarman, 2020

Abstract: V magistrski nalogi smo razvili in izdelali prototip za celovito upravljanje objektov na kmetiji s pomočjo interneta stvari. To smo storili s pomočjo miniračunalnika, ki vsebuje operacijski sistem Linux. Miniračunalnik je dovolj zmogljiv, da lahko na njem izdelamo rešitve za različna področja interneta stvari z lastnim oblakom. Strojna oprema temelji na miniračunalniku Raspberry 4 in pa RF 8.44 MHz brezžični povezavi temperaturnih senzorjev in stikal, ki komunicirajo med seboj preko protokola RS-232. Opravili smo študijo primera, ki obravnava bistvene značilnosti tako privatnega kot javnega oblaka, njune prednosti in omejitve. Naredili smo spletni portal, ki uporablja označevalni jezik HTML5. Ta omogoča vektorske izrise, ki so temelj za prikaz različnih gradbenih objektov. Portal je podprt z relacijsko bazo SQL, kar omogoča, da je celotna aplikacija prilagodljiva za različno velike objekte, kot npr. industrijske hale, stanovanjske hiše in podobno. Povezovalni jezik med HTLM5, CSS in bazo SQL je programski jezik Python.
Found in: ključnih besedah
Keywords: internet stvari, Python, SQL, spletna aplikacija, HTML5
Published: 07.09.2020; Views: 1613; Downloads: 123
.pdf Fulltext (1,95 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top