Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Načrtovanje rasti podjetja Yaskawa Ristro d.o.o.
Matej Peterlin, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: rast podjetja, načrtovanje, poslovni načrt, robotske tehnologije, globalni trg, korupcija, finančni načrt
Published: 29.05.2018; Views: 2106; Downloads: 127
.pdf Fulltext (299,15 KB)

2.
Poslovni načrt za zagon podjetja Obnova Huš
Gregor Huš, 2013

Found in: ključnih besedah
Keywords: poslovni načrt, podjetniška ideja, slikopleskarske storitve, analiza trga, trženjski splet, finančni načrt
Published: 08.05.2018; Views: 2331; Downloads: 143
.pdf Fulltext (959,10 KB)

3.
4.
5.
6.
Poslovni načrt ustanovitve podjetja - gostinski lokal
Aleksandra Špela Lukas, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: poslovni načrt, gostinska dejavnost, konkurenca, ciljna skupina, finančni načrt
Published: 11.12.2020; Views: 1829; Downloads: 239
.pdf Fulltext (636,20 KB)

7.
Poslovni načrt podjetja Beast Brewery d. o. o.
Luka Rogelj, 2021

Abstract: V diplomskem delo smo proučevali poslovni načrt za vzpostavitev mikropivovarne v Sloveniji. Gre za mlado zagonsko podjetje, ki bi na slovenska tla prineslo inovativne pristope proizvodnje, prodaje in distribucije piva. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega dela, lastnih raziskav trga, financ, konkurence, dobaviteljev, pridobivanja in ohranjanja kupcev, razvoja in proizvodnje, tržne strategije, razvojnih možnosti, skratka vsega, kar uspešen poslovni načrt potrebuje za realizacijo v današnje poslovnem svetu. Raziskavo trga smo naredili s pomočjo ankete, ki je poslovnemu načrtu doprinesla pomembne podatke o smiselnosti ustanovitve podjetja. Analizirali smo konkurenčna podjetja, pregledali prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti v tej panogi. Na koncu pa smo izdelali finančni načrt in finančne projekcije za naslednje štiri leta. Namen diplomskega dela je bil ugotoviti, ali je tako podjetje smiselno odpreti. Na podlagi opravljenih raziskav smo dobili vpogled v tržišče panoge mikro pivovarjev. Po našem mnenju, glede na zbrane podatke, obstajata trg in potencial za poslovno idejo, zato menimo, da je investicija v podjetje smiselna.
Found in: ključnih besedah
Keywords: poslovni načrt, mikropivovarna, zagonsko podjetje, raziskava trga, finančni načrt
Published: 03.03.2021; Views: 1222; Downloads: 106
.pdf Fulltext (1,04 MB)

8.
Poslovni načrt za proizvodnjo suhega ledu podjetja Ferročrtalič d. o. o.
Marko Levstek, 2021

Abstract: V diplomskem delu smo proučevali poslovni načrt za vzpostavitev proizvodnjega centra za suhi led v Sloveniji. Podjetje je na trgu prisotno več kot 55 let, deluje na področju napredne obdelave površin, kamor spada tudi čiščenje s suhim ledom. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega dela, lastne raziskave trga, konkurence, financ, dobaviteljev, tržne strategije, torej z vsem, kar poslovni načrt potrebuje, da je verodostojen. Namen diplomskega dela je bil ugotoviti, ali se podjetju splača vložiti v proizvodni center za suhi led, kar bi za podjetje pomenilo diverzifikacijo poslovanja. Skozi projekcije poslovnih izkazov smo prikazali, da je investicija v proizvodni center upravičena.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Poslovni načrt, suhi led, rast z diverzifikacijo, finančni načrt, proizvodnja.
Published: 25.08.2021; Views: 746; Downloads: 83
.pdf Fulltext (634,86 KB)

9.
Poslovni načrt za ustanovitev podjetja Lululemon sport d.o.o.
Sara Sobočan, 2021

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili poslovni načrt za podjetje Lululemon sport d. o. o. Podjetje bo tržilo izdelke kanadske športne blagovne znamke Lululemon Athletica Inc. in se tako ukvarjalo s trgovino na drobno. Predstavili smo blagovno znamko in naredili tržno raziskavo, tako smo ocenili, ali je slovenski trg primeren in dovolj velik za uvoz še dodatne blagovne znamke v športnem svetu oblačil. V finančni projekciji poslovanja podjetja predpostavljamo, da bo podjetje že v prvem letu svojega poslovanja beležilo dobiček v višini 4.502 EU
Found in: ključnih besedah
Keywords: poslovni načrt, športna blagovna znamka, investicija, zagon podjetja, finančni načrt
Published: 21.11.2021; Views: 810; Downloads: 56
.pdf Fulltext (2,96 MB)

10.
Poslovni načrt spletne trgovine Eyforya.si
Tinkara Božič, 2023

Abstract: Tema diplomskega dela je priprava poslovnega načrta za ustanovitev novega podjetja, ki ponuja spletno prodajo unikatnih oblačil lastne blagovne znamke. Dodana vrednost blagovne znamke je ročna poslikava jaken z motivi, izdelanimi po lastnem dizajnu. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega dela, v katerem smo proučili panogo in trg na katerega vstopamo, strategijo oglaševanja in finančna sredstva, potrebna za zagon podjetja. Drugi, empirični del, pa predstavlja praktično predstavitev pridobljenega znanja. Analiza poslovne ideje je pokazala, da je izbrana poslovna ideja zanimiva, tržno privlačna ter izvedljiva in obstaja veliko možnosti za razvoj blagovne znamke v prihodnosti, zato ima smisel ustanovitev takega podjetja.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Poslovni načrt, novo podjetje, spletna prodaja unikatnih oblačil in obutve, analiza trga, načrt trženja, finančni načrt.
Published: 26.09.2023; Views: 198; Downloads: 18
.pdf Fulltext (1,64 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top