Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Bonitetne informacije kot podpora gospodarstva
Irena Kitel, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: bonitetna informacija, AJPES, poslovni subjekt, računovodski izkazi, bilanca stanja
Published: 05.09.2017; Views: 2008; Downloads: 100
.pdf Fulltext (1,19 MB)

2.
Možnosti informacijske etike
Dušan Stošič, 2010

Found in: ključnih besedah
Keywords: etika, informacijska družba, internet, informacija
Published: 21.09.2017; Views: 2157; Downloads: 102
.pdf Fulltext (906,32 KB)

3.
Project Sunshine
Matej Barbo, 2011

Abstract: Sunshine kot hibrid, »mash-up« med Wikipedijo, Facebookom in Amadeusom predstavlja most med razvitim in nerazvitim svetom. Cilj projekta Sunshine je vzpostavitev odprte, demokratične in participativne tehnične infrastrukture za telediagnostiko bolezni. Sunshine temelji na centralnem strežniškem sistemu v oblaku (platforma), ki hrani informacije o pacientih v odprtem electronic health record (EHR) formatu HL7.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Project Sunshine, platforma, malarija, informacijski sistemi, informacija
Published: 08.08.2018; Views: 1715; Downloads: 79
.pdf Fulltext (11,79 MB)

4.
Pregled informacijske tehnologije na Upravni enoti Novo mesto
Davor Oberč, 2014

Abstract: Upravna enota Novo mesto (UE NM) je ena izmed 58 upravnih enot v Republiki Sloveniji (RS). Je del sistema izvršilne oblasti RS, ki pri svojem delu odloča o upravnih stvareh iz državne pristojnosti na prvi stopnji na podlagi: ustave, zakonov, podzakonskih predpisov in drugih aktov. UE Novo mesto je ena večjih UE v RS. Obsega večji del jugovzhodne Slovenije in Dolenjske z regionalnim središčem Novo mesto. Na območju, ki obsega 760,1 km², v 338 naseljih živi okoli 63 500 prebivalcev (po podatkih Statističnega urada RS). Da delo poteka nemoteno in brez večjih zapletov, mora biti informacijska tehnologija primerna in zanesljiva ter vzdrževana, zaposleni pa se morajo za delo z različnimi programi udeleževati tudi določenih izobraževanj, da pridobijo potrebno znanje za nemoteno delo.
Found in: ključnih besedah
Keywords: informacija, informacijska tehnologija, zaščita, varnost, zasebnost, elektronsko poslovanje
Published: 20.08.2018; Views: 2094; Downloads: 98
.pdf Fulltext (1,26 MB)

5.
Zdravstvo v digitalni dobi
Marjan Matešić, 2017

Abstract: Zavarovanje informacij v današnjem času postaja vse bolj zahtevnejše delo. Zaradi vrednosti informacij so le-te postale tarče različnih in številnih posameznikov in skupin. V zdravstvu se pogosto srečujemo z občutljivimi osebnimi podatki, ki so ozko povezani s posameznikom. V nalogi se osredotočamo na izzive zavarovanja zdravstvenih informacij, ki so se pojavili z uvedbo različnih sodobno informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Skozi nalogo poskušamo ugotoviti, kako zavarovane so zdravstvene informacije, katere so nove tehnologije, ki so se uvedle v zdravstvo, katere so prednosti in pomanjkljivosti teh tehnologij, kako se na pravni podlagi regulira zavarovanje zdravstvenih informacij, možna tveganja in grožnje ter tehnike zavarovanja zdravstvenih informacij.
Found in: ključnih besedah
Keywords: zdravstvo, zavarovanje, informacija, občutljivi osebni podatki, elektronski zdravstveni zapis, aplikacije mHealth, napadi na zdravstvene informacije
Published: 24.08.2018; Views: 2032; Downloads: 113
.pdf Fulltext (1,50 MB)

6.
Družbena omrežja kot vir informacij
Jan Ramovš, 2018

Abstract: Družbena omrežja so v današnjem času zelo pomembna, uporabljamo jih za različne namene, vsako pa ima svoje prednosti in slabosti. Družbena omrežja so s pomočjo računalnika ali mobilne naprave dostopna vsem uporabnikom, potrebna je zgolj internetna povezava. Zaradi enostavnega dostopa lahko na družbenih omrežjih v zelo kratkem času najdemo veliko informacij, ki pa niso nujno verodostojne. Pojavlja se porast lažnih novic zaradi manipulacije in izkoriščanja. Skozi diplomsko nalogo bom predstavil družbena omrežja in njihov vpliv kot vir informacij na nas. Dotaknil se bom tudi lažnih novic in njihove prisotnosti v Sloveniji, kako in zakaj se širijo, kako lahko prepoznamo lažne novice ter podal nekaj primerov lažnih novic v Sloveniji.
Found in: ključnih besedah
Keywords: družbena omrežja, informacija, vir informacij, Facebook, Twitter, lažne informacije
Published: 07.11.2018; Views: 2502; Downloads: 274
.pdf Fulltext (1,21 MB)

7.
8.
Search done in 0 sec.
Back to top