Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
NAČRTOVANJE RASTI PODJETJA MESARSTVO OBLAK D.O.O.
Nace Oblak, 2017

Abstract: Diplomsko delo opisuje delovanje družinskega podjetja mesnopredelovalne industrije Mesarstvo Oblak d.o.o., ustanovljenega leta 1985 v Žireh. V njem je opisano zlasti poslovanje podjetja po prevzemu Janeza Oblaka ml., ki je podjetje popeljal iz obrtniške dejavnosti v dobro rastoče podjetje. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo in prodajo svežega mesa in mesnih izdelkov. Z načrtovanjem rasti in generično rastjo si obetajo rast in širjenje na območju celotne Slovenije ter tudi na tujih trgih. Prav tako imajo dobre možnosti rasti zaradi diverzifikacije novega izdelka v letu 2016. Podjetje vsa leta beleži rast – ne glede na gospodarske razmere. Občutno rast beleži vse od leta 2010, vrhunec pa v tekočem letu 2015 z 9.000.000 EUR prihodka. Poslovanje podjetja je usmerjeno v oskrbo javnih zavodov in ustanov, trgovskih verig, fizičnih oseb ter grosističnih podjetij. Finančne analize in računovodske projekcije potrjujejo uspešnost generične rasti podjetja. Konkurenčna moč je v mesnopredelovalni panogi zelo velika, saj so vanjo vključena majhna in velika podjetja s to dejavnostjo. Z analizo podjetje dokazuje, da posluje zelo uspešno in da lahko rast pričakuje tudi v prihodnosti. V štirih letih se je namreč prebilo med štiri najmočnejša podjetja v panogi.
Found in: ključnih besedah
Keywords: meso, mesni izdelki, generična rast, družinsko podjetje, uspešna nadaljnja rast
Published: 11.08.2017; Views: 3030; Downloads: 140
.pdf Fulltext (1,44 MB)

2.
Transportno hlajenje v podjetju Hočevar Agro, d. o. o.
Žiga Kočar, 2018

Found in: ključnih besedah
Keywords: meso, mesni izdelki, transportno hlajenje, temperatur, hladilna komora, hlajenje mesa
Published: 15.05.2019; Views: 1638; Downloads: 93
.pdf Fulltext (1,73 MB)

3.
Strategija trženja mesa škotskega goveda
Barbara Skok, 2011

Found in: ključnih besedah
Keywords: škotsko višavsko govedo, strategija trženja, meso, ekološka reja mesa, kakovost
Published: 06.04.2020; Views: 1399; Downloads: 70
.pdf Fulltext (869,18 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top