Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 19
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
Skrb za umirajočega pacienta v enoti intenzivne terapije
Kaja Pohlin, 2017

Found in: ključnih besedah
Keywords: paliativna oskrba, intenzivna nega, simptomi ob umiranju in duhovna podpora
Published: 15.01.2018; Views: 2275; Downloads: 148
.pdf Fulltext (810,30 KB)

3.
Žensko podjetništvo in podpora podjetnicam v Sloveniji
Ivana Vukosavljević, 2017

Abstract: Čeprav število podjetnic tako v svetu kot v Sloveniji iz dneva v dan raste, so ženske na tem področju v primerjavi s podjetniki še vedno v manjšini. Prav tako se podjetnice na poslovni poti srečujejo z bistveno več ovirami in izzivi kot moški. Ravno zato je treba podjetnicam nuditi čim več podpore in ugodne pogoje za poslovanje, saj bi s tem znatno pripomogli k razvoju gospodarstva in zmanjšali stopnjo brezposelnosti. V diplomskem delu so predstavljene značilnosti in lastnosti podjetnic, primerjava med podjetniki in podjetnicami, ovire in izzivi, s katerimi se podjetnice srečujejo, ter podpore, ki so je deležne. S pomočjo raziskave sem analizirala položaj podjetnic v Sloveniji, njihove razloge za vstop v podjetništvo, kateri so največji izzivi ženskega podjetništva in katere oblike podpore so deležne. Na podlagi raziskave sem nato oblikovala predloge za spodbujanje ženskega podjetništva.
Found in: ključnih besedah
Keywords: podjetništvo, žensko podjetništvo, podjetnica, podpora
Published: 15.02.2018; Views: 2677; Downloads: 218
.pdf Fulltext (1,06 MB)

4.
5.
Žensko podjetništvo v Sloveniji
Renata Humar, 2012

Found in: ključnih besedah
Keywords: podjetništvo, žensko podjetništvo, podpora, ovire, položaj podjetnic, diplomske naloge
Published: 14.06.2018; Views: 1729; Downloads: 123
.pdf Fulltext (718,12 KB)

6.
Optimizacija projektnega pristopa s poudarkom na celoviti informatizaciji projektne pisarne
Katja Sajtl, 2012

Abstract: Ustrezen način poslovanja ter stremenje k izboljševanju in racionalizaciji je za podjetje v današnjem času velikega pomena. Zaradi vedno ostrejših razmer na trgu skuša dosegati vse več podjetij konkurenčno prednost z ustreznim projektnim pristopom. V boju za obstoj na trgu in za doseganje konkurenčne prednosti je bila v podjetju TPV, d. d., vpeljana projektna pisarna ter postavljen projektni pristop, katerega so več let izboljševali. Sedaj ga je potrebno celovito informacijsko podpreti. Za podjetje TPV, d. d., je izvedba projektov znotraj planiranih rokov, stroškov in kakovosti ključnega pomena, zaradi česar bom v okviru magistrske naloge odgovorila na vprašanje, ali je obstoječi način vodenja projektov v podjetju TPV, d. d., skladen z vodenjem projektov, kot ga opredeljuje teorija, ter poiskala ustrezno programsko rešitev za celovito informatizacijo projektnega pristopa.
Found in: ključnih besedah
Keywords: projekt, projektna pisarna, projektno vodenje, programska podpora, projektni pristop, informatizacija, informatizacija projektnega pristopa
Published: 08.08.2018; Views: 1850; Downloads: 104
.pdf Fulltext (1,33 MB)

7.
Razvoj modela za podporo odločanja na področju duševnega zdravja
Daniel Kovačevič Rudolf, 2014

Abstract: V magistrski nalogi razpravljamo o tekstovnem rudarjenju, ki je proces podatkovnega rudarjenja, razvitega kot znanstveni pristop iz strojnega učenja in statistike. V nalogi obravnavamo raziskovalni problem pridobivanja uporabnega znanja iz nestrukturiranih besedilnih virov za namen področja diagnostike na področju medicine, natančneje na področju duševnega zdravja. V nalogi najprej opišemo področje rudarjenja nad besedili, t. i. tekstovno rudarjenje, in nekaj poglavitnih metod, predstavimo domeno diagnostike in izzive na področju duševnega zdravja in na podlagi metodologije, ki smo jo v ta namen razvili, pripravimo model nad pridobljenimi podatki iz besedilnih virov, kar je namenjeno podpori odločanju v medicini. Magistrska naloga raziskuje, ali je pridobivanje informacij iz besedilnih virov s pomoĉjo tekstovnega rudarjenja primerno kot orodje za pomoč pri diagnostiki v medicini.
Found in: ključnih besedah
Keywords: podatkovno rudarjenje, tekstovno rudarjenje, diagnoza, podpora pri odločanju
Published: 10.08.2018; Views: 2163; Downloads: 106
.pdf Fulltext (2,19 MB)

8.
Informacijska podpora managementu znanja
Danijela Matešić, 2015

Abstract: Management znanja je pomemben dejavnik pri konkurenčnosti organizacije. Organizacije morajo omogočiti zaposlenim dostop do informacij in podatkov, ki jih v določenem trenutku potrebujejo. Z izjemno hitrim razvojem informacijsko-komunikacijskih tehnologij se razvijajo tudi nova informacijska orodja, ki podpirajo management znanja. Od organizacije je odvisno, na kakšen način bodo to podporo izkoristile ter katera orodja bodo pri tem uporabljale. V magistrski nalogi smo ugotavljali, kakšno je stanje v najuspešnejših slovenskih organizacijah na področju managementa znanja in ali organizacije podpirajo razvoj in pridobivanje novega znanja pri zaposlenih. Zanimalo nas je tudi, ali uporabljajo orodja informacijsko-komunikacijske tehnologije, namenjena podpori managementu znanja. Ugotavljali smo tudi, kakšno je stanje v vzgojno-izobraževalnih ustanovah in koliko časa namenijo izobraževanju in usposabljanju lastnih kadrov.
Found in: ključnih besedah
Keywords: znanje, management znanja, učeča se organizacija, informacijsko-komunikacijske tehnologije, informacijsko-komunikacijska podpora managementu znanja, sistemi za podporo managementu znanja
Published: 20.08.2018; Views: 1854; Downloads: 113
.pdf Fulltext (1,21 MB)

9.
Informacijska podpora državnih organov pri postopkih s tujci v Republiki Sloveniji
Aleš Medvešček, 2015

Abstract: Največji razlogi za priseljevanje tujcev na območje Republike Slovenije so ugodne gospodarske razmere s povečanim povpraševanjem po delovni sili, vstop Slovenije v Evropsko unijo in združevanje družin z že tukaj živečimi ekonomskimi migranti. O tem, ali izpolnjujejo pogoje za pridobitev dovoljenj rezidenta ali delavca, odločajo upravni organi na podlagi zakona in z ustrezno informacijsko podporo zbirajo, hranijo, obdelujejo in uporabljajo podatke v obliki podatkovnih baz. Največji sklop državnih podatkovnih baz za informacijsko podporo različnim državnim organom je CRP (centralni register prebivalstva). V diplomski nalogi smo raziskali informacijsko podporo upravnih organov v Sloveniji, najpogostejše upravne postopke, uporabo vzpostavljenih zbirk podatkov v postopkih s tujci in ali imajo zagotovljeno zadostno informacijsko podporo. Analizirali smo ugotovitve upravnih in drugih organov o stanju na področju izmenjave podatkov iz uradnih evidenc ter navedli predloge za izboljšave in preprečevanje zlorab. Opisali smo najpogostejše primere zlorab tujcev v postopkih pridobivanja delovnih dovoljenj in dovoljenj za prebivanje v RS.
Found in: ključnih besedah
Keywords: IT podpora, register, evidence, centralni register prebivalstva, priseljenci
Published: 21.08.2018; Views: 1650; Downloads: 95
.pdf Fulltext (753,82 KB)

10.
Alimony and child maintenance in divorce of spouses
Ayhan Arisoy, 2018

Found in: ključnih besedah
Keywords: preživnine, vzdrževani člani, skrbništvo, socialna podpora, družinsko pravo, civilno pravo
Published: 03.04.2019; Views: 1283; Downloads: 96
.pdf Fulltext (665,85 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top