Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 42
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
Projektni management v slovenski vojski
Bojan Zevnik, 2011

Found in: ključnih besedah
Keywords: vojaška organizacija, projektni management, informacijski sistem, projekt
Published: 21.09.2017; Views: 2982; Downloads: 132
.pdf Fulltext (926,21 KB)

2.
3.
Projektni management načrtovanja in varovanja protestov
Tina Pahor, 2016

Found in: ključnih besedah
Keywords: projektni management, načrtovanje, projekt, protesti, policija, varovanje
Published: 19.12.2017; Views: 2614; Downloads: 151
.pdf Fulltext (1,45 MB)

4.
Pomen managementa znanja pri vodenju projektov
Maruša Rajovec, 2017

Found in: ključnih besedah
Keywords: projekt, projektno vodenje, management znanja
Published: 24.04.2018; Views: 3053; Downloads: 179
.pdf Fulltext (1,55 MB)

5.
Analiza priprave, snovanja in izvedbe elaborata projekta na primeru letnega projekta izgradnje omrežja baznih postaj
Sebastjan Goričan, 2011

Abstract: V diplomskem delu obravnavam letni projekt izgradnje omrežja baznih postaj mobilnega operaterja Tušmobil, d.o.o. Projekt izgradnje omrežja je sestavljen iz nabora med seboj povezanih aktivnosti na področju planiranja omrežja, pridobivanja ustreznih lokacij za bazne postaje, projektiranja, upravnih postopkov in gradnje objektov. Prav tako pri navedenem projektu sodeluje večje število zaposlenih, zunanjih sodelavcev in zunanjih izvajalskih podjetij. Mobilna telefonija je z vsemi funkcijami, ki jih omogoča, v sodobnem svetu postala del našega vsakdanjega življenja. Za zagotavljanje neprekinjenih storitev je potrebna izgradnja kakovostnega omrežja in sprotno posodabljanje in nadgrajevanje telekomunikacijske opreme in infrastrukture. To seveda pomeni večje investicijske cikle, ki so skladno s planiranjem proračuna in investicij v večini primerov izvedeni v letnih obdobjih. Bazne postaje so del celotnega telekomunikacijskega sistema mobilnega omrežja. Hkrati so tudi telekomunikacijski objekti, ki so postavljeni na področju celotne države in zagotavljajo pokritost posameznega področja s signalom. Za operaterja mobilne telefonije in uporabnike so bazne postaje ključna infrastruktura, ki omogoča neprekinjeno opravljanje telekomunikacijskih storitev. Cilj diplomske naloge je, da na podlagi obravnavanega letnega projekta izgradnje ugotovim, ali bi lahko podjetje in projektni tim s pripravo in uporabo elaborata projekta uspešneje izvedlo letni projekt izgradnje.
Found in: ključnih besedah
Keywords: projekt, menedžment, elaborat, omrežje, bazna postaja, izgradnja, letni plan
Published: 13.07.2018; Views: 2298; Downloads: 148
.pdf Fulltext (5,16 MB)

6.
Projektni management na ravni slovenskih občin in na izbranem proučevanem primeru
Mateja Kovač Dragar, 2017

Abstract: V današnji razvijajoči se družbi predstavljajo projekti naš vsakdan. Z njimi se srečujemo dnevno, pa naj bo to nakup novega avta, telefona ali izgradnja kanalizacije. Do nedavnega je za celotno državno administracijo, vključno z občinami, veljalo, da birokrati delujejo brezosebno, togo in nasploh neučinkovito.Magistrsko delo predstavlja projektni management, njegovo uvedbo v togo in pasivno administracijo ter uspešnost in učinkovitost njegove uporabe na primeru. Projekt je v magistrskem delu predstavljen kot zaključena celota med seboj povezanih in prepletenih aktivnosti s ciljno usmerjenim procesom. Je kot nekaj enkratnega in neponovljivega, z vedno novimi in neznanimi nalogami, po drugi strani pa je časovno omejen z določeno finančno konstrukcijo. Povezanost med projektom in managementom ponazarja projektni management. S projektom ustvarjamo, z managementom se projekte načrtuje. Načrtovanje zajema organiziranje, tehnike in sredstva za potek projekta, pri čimer je potrebna uporaba znanj, sposobnosti, orodij in metod za postopke projekta, da se lahko izpolnijo zastavljeni cilji. Primer izgradnje vrtca v Smledniku prikazuje, da lahko občine z uporabo projektnega managementa pri izvajanju svojih projektov z natančno usmerjenostjo k uporabnikom in dobrim vodenjem projekta povečajo svojo učinkovitost in uspešnost pri posameznih projektih. Naloge morajo reševati organizirano z uvajanjem novih delovnih metod ter novim načinom vodenja. S priporočili, ki jih navajam ob koncu magistrskega dela, želim občine spodbuditi, da pristopijo k uvajanju in razvoju projektnega managementa v svojih sredinah, saj menim, da je to ena izmed nujnih in potrebnih poti za boljšo in uspešnejšo realizacijo projektov na lokalni ravni.
Found in: ključnih besedah
Keywords: lokalna samouprava, občina, projekt, projektni management
Published: 13.07.2018; Views: 2622; Downloads: 194
.pdf Fulltext (3,33 MB)

7.
Projektno vodenje in pridobivanje sredstev za EU projekte
Janja Kočevar, 2010

Abstract: Ta magistrska naloga prikazuje v prvi vrsti pomen in vlogo projektnega vodenja pri pridobivanju sredstev za Evropske projekte. Istočasno pa nudi bodočim prijaviteljem, kateri želijo s svojimi projekti kandidirati za sredstva EU, celovit vpogled v ta proces. Tako so v prvem delu magistrske naloge predstavljeni osnovni pojmi projektnega vodenja, ki so povzeti iz strokovne literature različnih avtorjev. Temu sledi poglavje o Evropskih sredstvih, s katerimi naj bi zagotavljali dosego ciljev kohezijske politike v EU. V četrtem poglavju so predstavljeni programi Skupnosti in navedeni upravičenci do teh sredstev. V nadaljevanju sledi opis razpisnih postopkov ter način prijave predloga projekta na te razpise. Na kraju so prikazani potrebni formularji za konkreten razpis. V zaključku naloge so navedene ugotovitve, do katerih smo prišli med pripravo tega dela. Kot priloga je podan praktičen primer izpolnjenih obrazcev javnega razpisa »Neposredne spodbude za skupne razvojno-investicijske projekte«.
Found in: ključnih besedah
Keywords: projekt, projektno vodenje, projektna organizacija, projektni procesi, konzorciji, skladi EU, neprovatna sredstva, programi EU
Published: 08.08.2018; Views: 2699; Downloads: 172
.pdf Fulltext (2,46 MB)

8.
Optimizacija projektnega pristopa s poudarkom na celoviti informatizaciji projektne pisarne
Katja Sajtl, 2012

Abstract: Ustrezen način poslovanja ter stremenje k izboljševanju in racionalizaciji je za podjetje v današnjem času velikega pomena. Zaradi vedno ostrejših razmer na trgu skuša dosegati vse več podjetij konkurenčno prednost z ustreznim projektnim pristopom. V boju za obstoj na trgu in za doseganje konkurenčne prednosti je bila v podjetju TPV, d. d., vpeljana projektna pisarna ter postavljen projektni pristop, katerega so več let izboljševali. Sedaj ga je potrebno celovito informacijsko podpreti. Za podjetje TPV, d. d., je izvedba projektov znotraj planiranih rokov, stroškov in kakovosti ključnega pomena, zaradi česar bom v okviru magistrske naloge odgovorila na vprašanje, ali je obstoječi način vodenja projektov v podjetju TPV, d. d., skladen z vodenjem projektov, kot ga opredeljuje teorija, ter poiskala ustrezno programsko rešitev za celovito informatizacijo projektnega pristopa.
Found in: ključnih besedah
Keywords: projekt, projektna pisarna, projektno vodenje, programska podpora, projektni pristop, informatizacija, informatizacija projektnega pristopa
Published: 08.08.2018; Views: 2746; Downloads: 131
.pdf Fulltext (1,33 MB)

9.
10.
Search done in 0 sec.
Back to top