Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Rezultati opazovalne študije higiene rok zdravstvenih delavcev v Splošni bolnišnici Jesenice
Dane Agbaba, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: okužbe, higiena rok, zdravstvo
Published: 19.02.2016; Views: 4773; Downloads: 252
.pdf Fulltext (794,52 KB)

2.
3.
Pacientovo razumevanje pomena razkuževanja rok v bolnišnici
Andreja Zupan, 2017

Found in: ključnih besedah
Keywords: okužbe povezane z zdravstvom, razkuževanje rok, zdravstveni delavci
Published: 15.01.2018; Views: 2682; Downloads: 115
.pdf Fulltext (927,82 KB)

4.
Institut zastaranja v obligacijskem pravu
Aleksandra Lovrić, 2012

Found in: ključnih besedah
Keywords: zastaranje, Obligacijski zakonik, zastaralni rok, institut zastaranja
Published: 23.07.2020; Views: 1381; Downloads: 80
.pdf Fulltext (1,14 MB)

5.
Izpopolnjevanje embalaže kot dejavnik za povečanje prodaje živilskih izdelkov
Stanka Žičkar, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: embalaža, živila, izdelki, kupci, rok trajanja
Published: 09.12.2020; Views: 1095; Downloads: 58
.pdf Fulltext (901,98 KB)

6.
Pravna ureditev prestopov nogometnih igralcev
Nik Šabec, 2020

Abstract: Prestopi nogometnih igralcev se dogajajo med prestopnima rokoma, in sicer dvakrat na leto. Pravila, ki urejajo statuse igralcev, načine prestopov in druge povezane dejavnosti s prestopi, na mednarodni ravni določa FIFA, znotraj posameznih držav pa v skladu z njihovimi pravili še nacionalne nogometne zveze. V diplomskem delu so najprej na kratko predstavljeni zgodovina nastanka prestopov ter dve najpomembnejši odločitvi Sodišča EU, poleg tega so splošno predstavljene tudi bistvene značilnosti mednarodnih prestopov nogometnih igralcev. Bolj podrobno pa je prikazano, kako je s prestopi nogometnih igralcev v Republiki Sloveniji in kako je z drugimi instituti, ki pridejo v poštev pri prestopih nogometnih igralcev, kot so npr. posoja igralca, sklenitev pogodbe o profesionalnem igranju nogometa, zastopanje igralca ipd. Opisana so še pravila, ki imajo posreden vpliv na prestope igralcev, predvsem pravila UEFE glede financ in vzgoje mladih nogometašev. V zadnjem poglavju naloge je opisano, katere institucije in na podlagi česa so pristojne za reševanje sporov, ki lahko nastanejo med potekom prestopa. Končni cilj diplomskega dela je narediti opisno kompilacijo bistvenih pravnih pravil iz pravnih aktov, ki urejajo področje prestopov nogometnih igralcev, prav tako pa tudi predstaviti, katere pravne predpostavke in obveznosti mora določen klub izpolniti, da lahko igralec, ki vanj prestopa iz drugega, začne igrati zanj.
Found in: ključnih besedah
Keywords: igralec, pogodba o profesionalnem igranju nogometa, prestopni rok, nadomestilo za prestop, registracija, pravo in šport
Published: 22.06.2021; Views: 988; Downloads: 101
.pdf Fulltext (525,02 KB)

7.
Vloga gradbenega dnevnika in popisa del v gradbeni pogodbi
Nina Podobnik, 2023

Abstract: Gradbena pogodba je zelo kompleksna pogodba, saj gre običajno za velike pogodbene vrednosti, izvajanje del poteka v daljšem časovnem obdobju, pri gradnji pa do nesporazumov in napak, ki se odkrijejo bodisi že med samo gradnjo bodisi šele po zaključku del. Na začetku zaključnega dela smo uporabili deskriptivno, analitično, komparativno in aksiološko metodo. Nato smo v empiričnem delu uporabili aksiološko in induktivno-deduktivno metodo, ključne ugotovitve pa strnili s sintetično metodo. Rezultat magistrskega dela je dognanje, kako pomembno vlogo imata popis del in gradbeni dnevnik v gradbeni pogodbi. Iz tega dognanja sledijo priporočila pogodbenim strankam, kakšne določbe naj gradbena pogodba vsebuje in na kaj naj bodo pri sklepanju gradbenih pogodb posebej pozorne, ter splošno opozorilo na stopnjo doslednosti pri vodenju evidenc. Cilj je s takšnimi priporočili in opozorili podati rešitve, ki bi lahko pripomogle k zmanjšanju števila sporov na tem področju. Ker magistrsko delo zajema tudi priporočila glede ravnanja, ki se navezujejo na ukrepe vlade in na Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19, prav tako pa v njem opozarjamo pogodbene stranke, na kaj je treba biti pozoren pri spremembi roka, ki bo posledica stanja, v katerem smo se znašli zaradi razglasitve epidemije in sprejetja številnih ukrepov, se bistveno razlikuje od dosedanjih raziskav. Dve bistveni ugotovitvi, do katerih pridemo sta, da vodenje gradbenega dnevnika predstavlja ključni dokaz v sporih, enako pa velja tudi za kvalitetno pripravljen popis del. Obe vrsti dokumentacije imata pomembno vlogo pri pogodbenem roku in ceni, na sam predmet pogodbe pa neposredno ne vplivata.
Found in: ključnih besedah
Keywords: bistvena sestavina, rok, cena, popis del, gradbeni dnevnik
Published: 19.09.2023; Views: 131; Downloads: 9
.pdf Fulltext (1,17 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top