Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 29
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Razvoj spletne aplikacije za spremljanje prihodkov in izdatkov : diplomska naloga
Rok Mlakar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je predstaviti razvoj spletne aplikacije za spremljanje prihodkov in izdatkov. V teoretičnem delu diplomske naloge najprej opišemo problematiko, ki jo s pomočjo aplikacije poskušamo rešiti. Pregledamo tudi obstoječe rešitve za naš problem in jih opišemo. Prav tako predstavimo uporabljene tehnologije pri razvoju aplikacije in zahtevane funkcionalnosti naše aplikacije. V empiričnem delu prikažemo načrtovanje in razvoj spletne aplikacije. Na koncu predstavimo delovanje spletne aplikacije in pregledamo možne dodatne funkcionalnosti, ki bi lahko še izboljšale našo aplikacijo.
Keywords: spletna aplikacija, spremljanje stroškov, React, NodeJS
Published in ReVIS: 16.12.2022; Views: 880; Downloads: 55
.pdf Full text (2,44 MB)

2.
Razvoj spletne in mobilne aplikacije čakalna vrsta z orodjem react native za podjetje Fizioterapija Mužar : diplomska naloga
David Mužar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Aplikacija, ki smo jo izdelali v okviru diplomske naloge, je namenjena lažjemu urejanju, prijavi in pregledu čakalne vrste pacientov Fizioterapije Mužar, prav tako pa omogoča delavcu/ki manj motenj pri delu, saj se lahko pacient namesto telefonskega klica ali obiska v prostorih Fizioterapije Mužar prijavi na terapijo kar preko aplikacije. Predvsem pa je cilj diplomske naloge omogočiti lažje beleženje čakalne vrste in obveščanje pacientov o tem, kdaj pridejo na vrsto, saj to vzame veliko časa. Aplikacija omogoča enostavno naročanje na terapijo brez nepotrebnega fizičnega stika z delavko. Omogoča vpogled naročenega datuma in pacienta tudi obvesti, kdaj pride na vrsto, kar v procesu naročanja v teh časih (covid-19) pripomore k varovanju zdravja vseh udeleženih. Pomembno je tudi, da je aplikacija hitra, poceni za vzdrževanje in kar se da enostavna za uporabo, saj imamo veliko pacientov, ki so starejši od 50 let in so manj vešči uporabe mobilnih naprav in računalnikov.
Keywords: mobilna aplikacija, spletna aplikacija, čakalna vrsta, Fizioterapija Mužar
Published in ReVIS: 28.10.2022; Views: 623; Downloads: 71
.pdf Full text (3,48 MB)

3.
Razvoj spletne aplikacije za beleženje in upravljanje delovnega časa, dežurstev in dopustov : diplomska naloga
Aleksander Podržaj, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavljamo teoretično podlago in sam razvoj dveh aplikacij, ki pomagata podjetju elektronsko beležiti delovni čas. Hkrati pa bo omogočen tudi vnos dežurstev in dopustov. V teoretičnem delu raziščemo podobne rešitve in jih primerjamo med sabo. Nato sledi pregled spletnih tehnologij, za katere smo se odločili. Opišemo njihove prednosti, ki so hkrati tudi razlogi, da smo si jih izbrali. Predstavimo še način, na katerega smo zagotovili varnost uporabnikov, enostavno in hkrati učinkovito uporabniško izkušnjo. V empiričnem delu opišemo strukturo podatkovne baze, nato pa sledimo razvoju in opisujemo delovanje uporabniške in administratorske aplikacije. Predstavimo glavne strani in njihove funkcionalnosti. Pokažemo tudi delce kode, ki omogočajo delovanje posameznih komponent. S pomočjo slik pa pokažemo izgled uporabniškega vmesnika in prilagojeno postavitev elementov glede na velikost zaslona.
Keywords: delovni čas, spletna aplikacija, React, PHP, uporabniška izkušnja, varnost
Published in ReVIS: 25.10.2022; Views: 726; Downloads: 76
.pdf Full text (3,46 MB)

4.
Razvoj spletne aplikacije za upravljanje kuharskih receptov in jedilnikov : diplomska naloga
Tadej Šteharnik, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Zdrava, okusna in polnovredna varovalna prehrana je ključna za čim boljše počutje in varovanje zdravja stanovalcev v domovih za starejše. V delovni proces od sestavljanja jedi do kuhanja so vključeni različni profili zaposlenih. Problem se pojavi pri hitri in učinkoviti izmenjavi informacij. Cilj diplomske naloge je, predstaviti problem in izdelati spletno aplikacijo mojahrana.si, katere namen je načrtovanje jedilnika ter sestavljanje in vodenje kuharskih receptov. Aplikacija bo skrajšala postopek sestavljanja in popravljanja receptov, jedilnikov ter omogočila lažji način komunikacije med zaposlenimi.
Keywords: jedilniki, kuharski recepti, spletna aplikacija, hranilna vrednost, ASP.NET, MVC
Published in ReVIS: 15.07.2022; Views: 864; Downloads: 55
.pdf Full text (4,35 MB)

5.
Razvoj uporabniškega portala za dobavitelja energentov v arhitekturi mikrostoritev : magistrska naloga
Jan Turk, 2022, master's thesis

Abstract: Avtor ne dovoljuje objave na spletni strani oz. v elektronski knjižnici FIŠ zaradi prepovedi organizacije, v sklopu katere je bil pripravljen empirični del naloge.
Keywords: uporabniški portal, mikrostoritev, sistem enotne prijave, spletna aplikacija
Published in ReVIS: 09.05.2022; Views: 1080; Downloads: 0

6.
Razvoj spletne ter mobilne aplikacije za digitalno zbiranje rastlin : Diplomska naloga
Jaka Zupančič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Tehnologija nam omogoča delo od doma, nakupovanje preko spleta in druženje s prijatelji preko družbenih omrežij. Opaziti je mogoče trend, ki kaže na to, da bomo čedalje več vsakodnevnih aktivnosti lahko opravljali od doma. Ker pa je prekomerna izolacija lahko škodljiva, je cilj te diplomske naloge izdelati program, ki bo spodbujal uporabnikovo aktivnost izven doma. Izdelali bomo aplikacijo eHerbarium, ki bo predstavljala herbarij v moderni, digitalni obliki. Uporabniki bodo lahko poskusili dokončati svoj herbarij z lokalnimi cvetlicami in se pri tem hkrati seznanili z njimi. V teoretičnem delu diplomske naloge bo izvedena primerjava naše rešitve z že obstoječimi. Predstavljen bo tudi načrt aplikacije skupaj z vsemi uporabljenimi tehnologijami ter orodji, ki so bila uporabljena pri izdelovanju aplikacij. V praktičnem delu bodo predstavljene posamezne komponente aplikacij, njihovo delovanje ter predstavitev delovanja aplikacij.
Keywords: spletna aplikacija, mobilna aplikacija, Web API, Xamarin, ASP .Net Core, C# (C Sharp), herbarij
Published in ReVIS: 26.10.2020; Views: 2178; Downloads: 219
.pdf Full text (2,66 MB)

7.
Razvoj spletne aplikacije prilagojene za potrebe avtomehanične delavnice : Diplomska naloga
Tadej Blatnik, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V zadnjih letih se premalo širijo spletne aplikacije., ki omogočajo več kompleksnih programskih rešitev. Zato smo izdelali spletno aplikacijo, katere namen je omogočiti stranki več pomembnih rešitev. V tej diplomski nalogi predstavimo problematiko, s katero so se srečevali pri podjetju Avtomehanika Janez Kranjc s.p. Obravnavamo vse možne rešitve obstoječih težav. Naredimo načrt razvoja rešitve za podjetje. Definiramo in opišemo celotno programsko okolje ravno tako opišemo vse tehnologije in orodja, s pomočjo katerih bo spletna aplikacija delovala. Predstavimo postopek izdelave in samo rešitev. Za konec sledi prikaz delovanja spletne aplikacije in opis vseh morebitnih izboljšav. Skozi nalogo predstavimo tudi želje stranke na katerih je slonel razvoj aplikacije. Skozi nalogo lahko vidimo, kar nekaj raznih primerov težav, ki so nas potile in postopek reševanja le teh.
Keywords: spletna, aplikacija, rezervacijski sistemi, informatizacija delovnega procesa, rezervacije
Published in ReVIS: 09.10.2020; Views: 2094; Downloads: 217
.pdf Full text (1,52 MB)

8.
Spletna aplikacija, ki ilustrira komunikaciji UDP in TCP : Diplomska naloga
Žika Jeram, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Za razumevanje in razlaganje delovanja protokolov transportne plasti v računalniških omrežjih obstaja več različnih načinov. Opisi protokolov so dostopni v različni strokovni literaturi, na spletu pa obstaja mnogo strani, ki se na različne načine lotevajo obravnavanja te teme. V tej diplomski nalogi bom predstavil spletno aplikacijo, ki ilustrira delovanje protokolov UDP in TCP, uporabljalo pa se jo bo lahko tudi v učne namene. V prvem delu diplomske naloge najprej povzemam razvoj referenčnih modelov računalniških omrežij in opisujem transportno plast, v nadaljevanju pa podrobno predstavim delovanje obeh protokolov. Drugi del naloge vsebuje potek razvoja in testiranja spletne aplikacije, izdelan pa je tudi kratek uporabniški priročnik, za lažjo uporabo same aplikacije.
Keywords: računalniška omrežja, transportna plast, protokol UDP, protokol TCP, spletna aplikacija
Published in ReVIS: 01.10.2020; Views: 1925; Downloads: 153
.pdf Full text (3,10 MB)

9.
Razvoj prototipnega sistema za celovito upravljanje kmetijskih objektov na osnovi interneta stvari : Magistrska naloga
Igor Čarman, 2020, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi smo razvili in izdelali prototip za celovito upravljanje objektov na kmetiji s pomočjo interneta stvari. To smo storili s pomočjo miniračunalnika, ki vsebuje operacijski sistem Linux. Miniračunalnik je dovolj zmogljiv, da lahko na njem izdelamo rešitve za različna področja interneta stvari z lastnim oblakom. Strojna oprema temelji na miniračunalniku Raspberry 4 in pa RF 8.44 MHz brezžični povezavi temperaturnih senzorjev in stikal, ki komunicirajo med seboj preko protokola RS-232. Opravili smo študijo primera, ki obravnava bistvene značilnosti tako privatnega kot javnega oblaka, njune prednosti in omejitve. Naredili smo spletni portal, ki uporablja označevalni jezik HTML5. Ta omogoča vektorske izrise, ki so temelj za prikaz različnih gradbenih objektov. Portal je podprt z relacijsko bazo SQL, kar omogoča, da je celotna aplikacija prilagodljiva za različno velike objekte, kot npr. industrijske hale, stanovanjske hiše in podobno. Povezovalni jezik med HTLM5, CSS in bazo SQL je programski jezik Python.
Keywords: internet stvari, Python, SQL, spletna aplikacija, HTML5
Published in ReVIS: 07.09.2020; Views: 1969; Downloads: 142
.pdf Full text (1,95 MB)

10.
Razvoj spletne aplikacije za spremljanje statistike in prikazovanje grafik pri prenosih v živo : Diplomska naloga
Dejan Čurk, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je raziskati in najti najboljšo možnost za prikaz trenutnih podatkov športne tekme s pomočjo programske opreme med prenosom v živo produkcijske ekipe naše šole. Po pregledu obstoječih rešitev smo ugotovili, da ni ustrezne opcije za naše potrebe, zato smo se odločili za razvoj lastne spletne aplikacije. Po raziskavi razvojnih orodij in tehnologij smo pričeli z razčlenjevanjem zaporednega toka podatkov. Podatke smo pretvorili v uporabne celote in jih uporabili za prikaz grafik, ki so vsebovale najpomembnejše informacije v prenosu za gledalce košarkarske tekme. S tem smo uspeli popestriti prenos za naše gledalce in dvignili njegovo kakovost. Ko smo rešili vsa tehnična vprašanja razvoja, smo morali pripraviti še načrt uporabniškega vmesnika spletne aplikacije, ki omogoča operaterjem učinkovit pregled nad vsemi aspekti košarkarske tekme in hiter vklop prikaza grafik v prenos. Multimedijska ekipa je spletno aplikacijo sprejela zelo dobro, saj ji omogoča boljše in učinkovitejše delo z manj napakami. Izpolnili smo vse zastavljene cilje.
Keywords: spletna aplikacija, prenos v živo, izris grafik, načrtovanje vmesnika, razvoj aplikacije
Published in ReVIS: 30.06.2020; Views: 1923; Downloads: 0

Search done in 0.3 sec.
Back to top