Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Načrtovanje moderne in učinkovite spletne strani
Pina Jamnikar, 2015

Found in: ključnih besedah
Keywords: spletna stran, optimizacija spletne strani, ključne besede
Published: 05.04.2018; Views: 2727; Downloads: 137
.pdf Fulltext (1,68 MB)

3.
Spletna galerija "galx"
Peter Grilj, 2010

Abstract: Diplomska naloga zajema opis orodij in tehnologij ter razvoj spletne galerije »galx«. Povod za razvoj aplikacije je vedno večja potreba različnih vrst umetnikov po samopredstavitvi na spletu. Namen diplomske naloge je razviti specifični CMS (»Content Management System«) sistem s primarno funkcionalnostjo spletne galerije, ki bo stremela k čim boljšem pokritju uporabniških zahtev in preprostosti uporabe. Kot sekundarne funkcionalnosti pa bo rešitev vsebovala še ostale ključne elemente, ki jih mora vsebovati vsaka predstavitvena stran na spletu: blog, komentarje, povezave, statične strani z dodatnimi informacijami itn. Dodana vrednost te rešitve za uporabnika je možnost enostavnega ustvarjanja in urejanja vsebin ter prilagajanja oblike spletne strani lastnim potrebam. Ciljni uporabniki sistema »galx« so predvsem različni tipi umetniško usmerjenih podjetij ali posameznikov in tisti, ki bi se želeli na spletu predstaviti z zbirkami slik.
Found in: ključnih besedah
Keywords: spletna stran, galerija, slike, komentariji, blog, povezave, teme, iskanje, administracija, CMS sistem
Published: 08.08.2018; Views: 2211; Downloads: 115
.pdf Fulltext (2,06 MB)

4.
Informacijske rešitve za pomoč sladkornim bolnikom in zdravstvenemu osebju
Matjaž Tome, 2013

Abstract: Zadnja leta je v svetu in v R Sloveniji beležiti skokovit porast sladkorne bolezni. Ljudje, oboleli za sladkorno boleznijo, so pod velikim psihološkim pritiskom. Psihološki pritisk se odraža v skrbi po opravljanju vsakodnevnih meritev glukoze v krvi, upoštevanju diete, možnih zdravstvenih zapletih in skrbi po rednem obiskovanju obdobnih zdravniških pregledov. Uporaba pametnih telefonov, računalnikov in sodobnih programskih rešitev omogoča bolniku prijaznejše življenje s sladkorno boleznijo. Hitri razvoj in uporaba sodobnih informacijskih tehnologij omogočajo sladkornemu bolniku učinkoviteje spremljati in nadzorovati sladkorno bolezen. Na drugi strani se tudi zdravstvene ustanove srečujejo z organizacijskimi težavami. Uporaba širokopasovnega omrežja in mobilnega širokopasovnega omrežja omogočata učinkovit pretok podatkov. S takšnim načinom dosežemo on-line zajem podatkov, kar je izrednega pomena v primeru dela zdravstvenih ustanov.
Found in: ključnih besedah
Keywords: mobilna telefonija, pametni telefon, računalnik, informacijske rešitve, spletna stran, sladkorna bolezen
Published: 10.08.2018; Views: 2412; Downloads: 117
.pdf Fulltext (1,72 MB)

5.
6.
Spletna aplikacija za iskanje dogodkov po Sloveniji
Jure Delak, 2016

Abstract: Dogodki se v tem modernem času intenzivno oglašujejo po spletu, zato sem sklenil poiskati spletno stran, ki bi ponujala večje število dogodkov oziroma več kategorij dogodkov, a sem bil nad ugotovitvijo, da primerne spletne strani ni, razočaran. Našel sem nekaj manjših in večjih spletnih strani, ki oglašujejo dogodke, vendar imajo zelo majhno število zbranih dogodkov ali pa jih imajo več, a samo za določene kategorije. Zato sem se odločil, da bom poskušal to težavo rešiti z izdelavo spletne strani, na kateri naj bi bili zbrani vsi dogodki iz Slovenije. Spletna stran bo z uporabo Googlovih zemljevidov prikazovala dogodke, ki bodo na zemljevidu označeni z markerji. Dogodki bodo ločeni po kategorijah, vsako kategorijo pa bo zaradi lažje razpoznavnosti označeval drugačen marker. Vsak, ki bi želel objaviti dogodek, se bo moral registrirati, vpisati podatke o dogodku, in že ga bo lahko objavil.
Found in: ključnih besedah
Keywords: HTML, CSS, JavaScript, JQuery, SQL, AJAX, Jquery, programski jeziki, najdi dogodek, spletna stran, spletno oglaševanje, oblikovanje spletne strani, varnost
Published: 22.08.2018; Views: 2721; Downloads: 146
.pdf Fulltext (1,28 MB)

7.
8.
Prenova celostne grafične podobe podjetja Aida Team d. o. o.
Katarina Albreht, 2022

Found in: ključnih besedah
Keywords: celostna grafična podoba, logotip, spletna stran, marketing
Published: 25.04.2022; Views: 577; Downloads: 42
.pdf Fulltext (4,20 MB)

9.
Prenova celostne grafične podobe blagovne znamke KataLonca
Anja Strojan, 2023

Found in: ključnih besedah
Keywords: diplomske naloge, celostna grafična podoba, logotip, embalaža, spletna stran, naravna kozmetika
Published: 31.10.2023; Views: 101; Downloads: 4
.pdf Fulltext (26,03 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top