Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
Stopnja varnosti uporabe spletnega bančništva na Dolenjskem in v Beli Krajini : diplomska naloga
Tomaž Perko, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Razvoj informacijsko komunikacijske tehnologije v današnji družbi postavlja nove in nove meje, ki nam v veliki meri poenostavijo in olajšajo življenje. Med tako lagodje štejemo tudi spletno bančništvo, ki nam omogoča oddaljen dostop do svojega finančnega premoženja na transakcijskem računu. Vendar razvoj informacijsko komunikacijske tehnologije, tako kot vsaka druga stvar, s seboj prinaša temno plat. Napadalci so se pričeli zavedati, da oddaljen dostop do finančnega premoženja žrtve lahko močno oteži njihovo identifikacijo. Posledično jih je težko odkriti, zaradi česar so s svojim znanjem in psihološkimi spretnostmi pričeli neusmiljen pohod do potencialnih žrtev. Takšni napadi iz dneva v dan naraščajo, česar se zavedajo razvijalci tehničnih rešitev, ponudniki različnih spletnih storitev in uporabniki. Veliko raziskav je pokazalo, da so slednji najbolj kritični pri zagotavljanju varnosti. Tako nam uporabnikovo znanje in posledično vedenje pokaže stopnjo vzpostavljene varnosti.
Keywords: spletno bančništvo, informacijsko varnostna kultura, stopnja varnosti, finančno premoženje, napadalci, žrtve, identifikacija
Published in ReVIS: 10.08.2018; Views: 2906; Downloads: 123
.pdf Full text (2,27 MB)

4.
Spletno bančništvo in njegova uporaba v Posavju : magistrska naloga
Tatjana Jambriško, 2012, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi smo primerjali uporabo spletno bančništvo v Sloveniji z Evropo in Svetom. Na osnovi izvedene spletne ankete med polnoletnimi uporabniki interneta v Posavju pa smo pridobili uvid v uporabo spletnega bančništva v Posavju. Zanimalo nas je predvsem, ali vidiki e-varnosti vpliva na uporabo spletnega bančiništva fizičnih oseb v Posavju, ali je uporabnik spletnega bančništva v Posavju dovolj usposobljen za njegovo varno uporabo in ali je zadovoljen s funkcionalnostjo storitve svoje spletne banke, ali na uporabo spletnega bančništva vplivajo drugi dejavniki digitalnega razkoraka ter ali je spletno bančništvo v Posavju še tržna priložnost.
Keywords: spletno bančništvo, varnost, uporaba, digitalni razkorak, Posavje
Published in ReVIS: 08.08.2018; Views: 3018; Downloads: 110
.pdf Full text (29,84 MB)

5.
6.
Search done in 0.12 sec.
Back to top