Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vpliv evropskih sredstev na strateško načrtovanje razvoja mestne občine Murska Sobota
Robert Bencik, 2013

Found in: ključnih besedah
Keywords: občina, strateško načrtovanje, razvoj
Published: 21.09.2017; Views: 2040; Downloads: 94
.pdf Fulltext (3,42 MB)

2.
3.
Obvladovanje in vrednotenje informacijskih tehnologij v organizaciji z okvirjem COBIT
Peter Voglar, 2014

Abstract: Obvladovanje informacijskih tehnologij (v nadaljevanju IT) v organizaciji predstavlja odgovornost in zavezanost vodstva k sprejemanju odločitev za optimizacijo in nadzor rabe IT virov skozi načrtovanje, nadzor, implementacijo in vrednotenje, z namenom dosega zastavljenih ciljev in to s pomočjo določenih mehanizmov. Celovito obvladovanje IT zagotavlja, da IT predstavlja dodano vrednost organizacije, s čim niţjim tveganjem. Za razumevanje raziskave smo predstavili teoretično ozadje COBIT - ovega celovitega okvirja obvladovanja IT, ki vsebuje domene strateške uskladitve, ustvarjanja vrednosti, upravljanje tveganj, upravljanja virov in merjenje procesov. Na podlagi ocenjenih potreb organizacije smo izbrali osemnajst COBIT-ovih procesov, ki smo jih ocenili po zrelostnem modelu, na podlagi intervjujev. Za vsak proces smo izdelali grafični zrelostni model, ki kaţe trenutno stanje organizacije, povprečje v panogi in cilj organizacije (pomembnost procesa).
Found in: ključnih besedah
Keywords: obvladovanje IT, okvir COBIT, strateško načrtovanje, upravljanje virov, ustvarjanje vrednosti, upravljanje tveganj, merjenje procesov, arhitektura organizacije
Published: 20.08.2018; Views: 1488; Downloads: 97
.pdf Fulltext (1,92 MB)

4.
Zagotavljanje kakovosti v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto
Gregor Sepaher, 2017

Abstract: Temeljni namen magistrske naloge je preučiti, kako ljudske univerze v Sloveniji zagotavljajo kakovost v izobraževanju odraslih. Kakovost je po splošnem prepričanju akademikov in praktikov eno izmed pomembnih področjih za delovanje vsake organizacije. Zaradi relativno širokega pojma kakovosti smo se v nalogi fokusirali predvsem na to, kako organizacije za izobraževanje odraslih opredeljujejo skrb za kakovost, kako oblikujejo vizijo in poslanstvo ter kako poteka strateško načrtovanje. Proučevali smo tudi, katere certifikate in modele kakovosti zasledujejo in ali so le-ti prepoznavni pri njihovem delu in jim nudijo nove priložnosti na trgu izobraževanja odraslih. Osredotočili smo se tudi na samo evalvacijo ter kako rezultate le-te vpeljujejo v nadaljnje izvedbe programov in projektov.
Found in: ključnih besedah
Keywords: kakovost, strateško načrtovanje, evalvacija, certifikati kakovosti, ljudska univerza, izobraževanje odraslih
Published: 24.08.2018; Views: 1839; Downloads: 127
.pdf Fulltext (2,24 MB)

5.
6.
Uravnavanje rasti podjetja Mebor s pomočjo portfelj analize
Simon Mesec, 2021

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo družinsko podjetje Mebor. Podjetje je eden večjih evropskih proizvajalcev žagarskih strojev in deluje na več kot 60 trgih po vsem svetu. Strateške usmeritve podjetja so usmerjenost v visoko stopnjo diferenciacije, razpršenost prodaje na številne trge ter rast prodaje z rednimi in novimi proizvodi. S hitro rastjo se v podjetju pojavljajo težave tako na strateški kot na operativni ravni. Namen diplomskega dela je pripraviti predlog strategije, ki bo omogočila strateško uravnavanje rasti podjetja. V diplomskem delu preverjamo vprašanja, ali lahko Mebor s podrobnejšim spremljanjem segmentov trga in portfelja proizvodov bolje načrtuje rast ter jo usmeri v izboljšanje strateške pozicije podjetja na trgu. Poudarek je na analizi portfelja proizvodov ter analizi tržne slike. S povezavo ugotovitev pridobivamo jasno sliko o ustreznosti trenutnih strategij podjetja. Izdelan predlog strategije bo pomagal izboljšati strategijo rasti na ravni podjetja. Prav tako bo pomagal usmeriti rast na prioritetne strateške poslovne enote za izboljšanje tržne pozicije podjetja.
Found in: ključnih besedah
Keywords: rast podjetja, analize portfelja, tržne strategije, strateško načrtovanje, tržna pozicija
Published: 26.10.2021; Views: 300; Downloads: 18
.pdf Fulltext (1,88 MB)

7.
Vpliv covid-19 na strateški razvoj turizma v Sloveniji
Katja Rupnik, 2021

Found in: ključnih besedah
Keywords: epidemije, covid-19, strateško načrtovanje, turizem, diplomsko delo
Published: 04.11.2021; Views: 280; Downloads: 26
.pdf Fulltext (566,15 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top