Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Prenova poslovnih procesov : (primerjava metodoloških pristopov prenove poslovanja organizacij)
Miha Velušček, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Časi, v katerih se nahajamo, so nestabilni. Sile odjemalcev, konkurence ter sprememb so se v zadnjih nekaj desetletjih zelo spremenile, kar je povzročilo veliko zmedo na trgu, kjer poslujejo organizacije. Hud udarec pa jim je zadala še finančna kriza, ki je povzročila propad prenekaterih zadolženih podjetij. Načinov, kako se podjetje odzove na spremembe v okolju, je več. Eden od njih je prenova poslovanja. Obstaja veliko metod prenove poslovanja, v svoji diplomski nalogi se bom osredotočil le na nekatere. Tako bom na grobo opisal ter med sabo primerjal metodo prenove poslovnih procesov, metodo managementa poslovnih procesov, metodo upravljanja z znanjem, metodo celovitega upravljanja s kakovostjo, metodo Kaizen ter metodo 5S.
Keywords: poslovni proces, BPM, BPR, TQM, Kaizen, 5S, upravljanje z znanjem, primerjava metodologij pri prenovi poslovanja
Published in ReVIS: 29.07.2021; Views: 1067; Downloads: 116
.pdf Full text (783,53 KB)

3.
4.
5.
Vloga informacijske tehnologije pri upravljanju z znanjem : magistrska naloga
Helena Šašek, 2012, master's thesis

Abstract: Upravljanje z znanjem je eno najpomembnejših načel, ki jih morajo podjetja raziskati in uporabiti, da si lahko ustvarijo konkurenčno prednost. Kljub zavedanju pomembnosti posameznikovega znanja je potrebna nenehna spodbuda in motivacija, da zaposleni svoje znanje delijo in ga tudi sprejemajo. Z razmahom informacijskih tehnologij se lahko spreminja tudi področje upravljanja z znanjem na področju gradbeništva. Timsko delo, uporaba informacijske tehnologije, interes posameznika ter delitev in uporaba znanja so dejavniki, ki podjetje dvignejo na višjo raven konkurenčnosti.
Keywords: upravljanje z znanjem, informacijska tehnologija, integriran krog znanja, organizacijska kultura
Published in ReVIS: 08.08.2018; Views: 2804; Downloads: 139
.pdf Full text (1,02 MB)

Search done in 1.61 sec.
Back to top