Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 67
First pagePrevious page1234567Next pageLast page
1.
Pomen vaj pri enotah nujne medicinske pomoči za posredovanje na množičnih nesrečah
Roman Arh, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: nujna medicinska pomoč, usposabljanje, množične nesreče
Published: 19.02.2016; Views: 4751; Downloads: 166
.pdf Fulltext (601,74 KB)

2.
Zaposlovanje in brezposelnost mladih ter novejši razvoj aktivne politike zaposlovanja na tem področju
Suzana Krivec, 2016

Abstract: Evropske države se spopadajo z reševanjem visoke stopnje brezposelnosti mladih. Stopnja brezposelnosti mladih je skoraj dvakrat višja od brezposelnosti ostalih. Za povečanje stopnje zaposlenosti sprejemajo Evropske države različne ukrepe. Mednje spada tudi aktivna politika zaposlovanja. Ukrepi za zaposlovanje mladih so zbrani v programu Jamstvo za mlade. Glavni cilj programa Jamstvo za mlade je zagotoviti vsaki osebi do 25. leta, da v roku štirih mesecev po končanem šolanju ali v obdobju brezposelnosti prejme ponudbo za zaposlitev, nadaljnje izobraževanje, vajeništvo ali pripravništvo. Slovenija s sprejetim programom zagotavlja, da bo v letih 2014-2015 sledila tej strategiji. To je zaposlitev ali usposabljanje na delovnem mestu, vključitev v formalno izobraževanje ali krajšo obliko institucionalnega ali praktičnega usposabljanja. V magistrskem delu smo analizirali prepoznavnost in uporabnost programa Jamstvo za mlade na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje v območni službi Maribor in delež vključitev in zaposlitev s pomočjo ukrepov aktivne politike zaposlovanja. Analiza rezultatov, kaže, da v večini mladi poznajo ukrepe programa Jamstvo za mlade, vendar slabo spremljajo novosti programa. Mladi iskalci zaposlitve, ki so vključeni v program Jamstvo za mlade v območni službi Maribor, se ne strinjajo, da bodo s pomočjo programa dobili ponudbo ali službo. Prepričani pa so, da bo program povečal število delovnih mest. Največji učinek pri zaposlovanju mladih v okviru programa je bil dosežen s programom Usposabljanje na delovnem mestu in Institucionalno izobraževanje. Program Jamstvo za mlade ne dosega zastavljenih ciljev.
Found in: ključnih besedah
Keywords: mladi, trg dela, brezposelnost, zaposlovanje, aktivna politika zaposlovanja, usposabljanje na delovnem mestu, finančne spodbude, Jamstvo za mlade, Zavod za zaposlovanje, Slovenija, Evropska unija, magistrske naloge
Published: 24.08.2017; Views: 3932; Downloads: 205
.pdf Fulltext (1,52 MB)

3.
Evalvacija usposabljanja slovenskih policistov za nadzor zunanje schengenske meje
Robert Uzar, 2015

Abstract: Evropska unija je sprejela številne ukrepe, da bi zagotovila prosto gibanje na svojem območju in varnost vseh državljanov držav članic. Eden izmed teh ukrepov je bila tudi poostritev kontrole oziroma nadzora zunanjih meja. Nadzor na zunanjih mejah, ki ga opravljajo policisti, se mora opravljati po enotnih standardih, ki naj bi zagotavljali notranjo varnost, nadzor migracij, preprečevanje in odkrivanje čezmejne kriminalitete. Pomembno vlogo pri skupnem upravljanju zunanjih meja ima agencija Frontex, ki izvaja naloge operativnega upravljanja zunanjih meja Evropske unije oz. schengenskih zunanjih meja. Področje, kjer poskuša Frontex poenotiti standarde, je tudi področje usposabljanja, saj določa osnovni učni program za mejne policiste, hkrati pa s pomočjo držav članic načrtuje in izvaja tudi dodatna usposabljanja. Frontex je pripravil Sektorski okvir kvalifikacij, ki vključuje znanja, veščine in kompetence mejnega policista in služi državam članicam pri pripravljanju programov usposabljanj. V nalogi smo opravili formativno in sumativno evalvacijo usposabljanja vodij izmen na mejnih prehodih. Cilje in vsebine programa usposabljanja smo primerjali s priporočili Sektorskega okvira kvalifikacij in z zahtevanimi nalogami na delovnem mestu vodje izmene. V evalvaciji so sodelovali udeleženci programa usposabljanja, njihovi vodje enot, izvajalca usposabljanja in koordinator za sodelovanje s Frontexom na področju usposabljanja. Naš osnovni namen je bil preveriti kakovost programa usposabljanja in predlagati njegovo izboljšavo.
Found in: ključnih besedah
Keywords: evalvacija, usposabljanje, policija, schengenska meja, Frontex
Published: 31.08.2017; Views: 3435; Downloads: 162
.pdf Fulltext (1,51 MB)

4.
5.
Vloga poklicnih gasilcev v nacionalnovarnostnem sistemu Republike Slovenije
Gregor Šebenik, 2010

Found in: ključnih besedah
Keywords: gasilci, profesonalizacija, varovanje, poklicno usposabljanje
Published: 21.09.2017; Views: 3149; Downloads: 141
.pdf Fulltext (1,06 MB)

6.
Visoko šolstvo v Slovenski vojski
Drago Bitenc, 2009

Found in: ključnih besedah
Keywords: Slovenska vojska, vojaško izobraževanje, vojaško šolstvo, vojaško usposabljanje, Evropa, Slovenija
Published: 03.10.2017; Views: 3542; Downloads: 155
.pdf Fulltext (2,60 MB)

7.
8.
Programi usposabljanja za poklic varnostnika pri zasebnem varovanju
Tanja Tihi, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: zasebno varovanje, strokovno usposabljanje, javno pooblastilo
Published: 08.12.2017; Views: 4081; Downloads: 155
.pdf Fulltext (1,19 MB)

9.
10.
Potrebe po kadrih na področju laboratorijske zobne protetike
Franc Rojko, 2016

Found in: ključnih besedah
Keywords: podjetništvo, zobni laboratorij, zobotehnik, kadrovanje, usposabljanje, kompetence, analiza
Published: 29.03.2018; Views: 3521; Downloads: 276
.pdf Fulltext (1,65 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top