Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zajem podatkov iz proizvodnih strojev prek vmesnikov OPC
Miran Hodnik, 2015

Abstract: Informacijski sistemi za spremljanje proizvodnje morajo temeljiti na realnih procesnih podatkih, ker le tako lahko uporabnikom nudijo zadovoljive informacije. Zajem podatkov iz strojev zato predstavlja enega ključnih izzivov, saj mora čim manj obremenjevati proizvodni proces. V podjetju Krka imamo zelo različne stroje, ki zahtevajo različne pristope. V diplomski nalogi smo poiskali najprimernejšo rešitev za zajem in shranjevanje podatkov iz treh pakirnih linij istega proizvajalca, ki jih je bilo treba vključiti v proizvodni informacijski sistem na enoten način. Pregledali in preučili smo različne možnosti priključitve in uporabljene tehnologije. Narejena je bila analiza obstoječih rešitev glede tehnične primernosti uporabe na naših pakirnih linijah. Izmed tehnično možnih rešitev smo na podlagi ocene o izpolnjevanju različnih kriterijev izbrali in implementirali najprimernejšo: zajem podatkov z dodatnim krmilnikom in OPC-vmesnikom. Na tak način dobimo minimalen nabor podatkov, ki so potrebni za izračun ključnih proizvodnih kazalnikov. Zaradi uporabe dodatnih komponent je delovanje linije neodvisno od sistema za zajem podatkov.
Found in: ključnih besedah
Keywords: informacijski sistem, proizvodni proces, zajem podatkov, pakirna linija, OPC-vmesnik, krmilnik, ključni proizvodni kazalniki
Published: 21.08.2018; Views: 1927; Downloads: 121
.pdf Fulltext (1,79 MB)

2.
Implementacija ECM sistema v tuji javni ustanovi
Jan Ilijanić, 2018

Abstract: V diplomski nalogi bomo spoznali vse temeljne gradnike, koncepte in arhitekture sistemov za upravljanje elektronskih poslovnih vsebin (ECM), med katere spadajo zajem vsebine, upravljanje z vsebino, shranjevanje, dolgotrajna hramba ter dostop do vsebine. Predstavili bomo praktičen primer implementacije ECM sistema v Makedonsko javno družbo za državne ceste, opisali bomo problemsko stanje in področja potrebe po ECM sistemu ter uporabljene programske rešitve. Predstavili bomo rezultate analize poslovnih procesov obdelave vhodne, izhodne in interne pošte v organizaciji ter način implementacije procesov v nov informacijski sistem. Opisali bomo IT infrastrukturo in namestitve strežnikov, na katerih so nameščene aplikacije ECM sistema kakor tudi uporabniške vmesnike in funkcionalnosti implementiranega ECM sistema in podsistemov, upravljanje z uporabniki in dostopnimi pravicami. Prav tako bomo opisali vse izvedene integracije z zunanjimi sistemi, ki jih organizacija potrebuje za izvajanje aktivnosti v ECM sistemu.
Found in: ključnih besedah
Keywords: poslovna vsebina, zajem, elektronska hramba, delovni tok, digitalizacija, ECM sistemi, mDocs, mScan, mSef
Published: 26.10.2018; Views: 1720; Downloads: 2

3.
Računalniško vodeno mikrokovanje po standardu SAE AM2432
Matej Miklavčič, 2016

Found in: ključnih besedah
Keywords: mikrokovanje, procesna kontrola, robotska manipulacija, zajem podatkov, regulacije
Published: 15.05.2019; Views: 1471; Downloads: 103
.pdf Fulltext (7,54 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top