Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Mladoletniška kriminaliteta kot sodobni varnostni in socialni problem
Klavdija Eržen, 2015

Abstract: V magistrskem delu obravnavam mladoletniško kriminaliteto. Po naši kazenski zakonodaji se mladoletnika, ki stori kaznivo dejanje, obravnava drugače kot ostale storilce kaznivih dejanj. Namen vzgojnih ukrepov in tudi kazni za mladoletnike je, da se s pomočjo in varstvom različnih institucij zagotavlja prevzgoja, vzgoja in nadaljni pravilni razvoj mladoletnika in da se tudi razvije odgovornost za postopke in dejanja mladoletnika. Vzgojne ukrepe delimo na zavodske in nezavodske. Različne institucije imajo pri izvajanju ukrepov zelo pomembno funkcijo. Pri samem izvrševanju ukrepov je potrebno ravnati v skladu z zakoni in pravilniki, ki so za to določeni. V teoretičnem delu naloge je opisana splošna ureditev kazenskega prava za mladoletnike v Sloveniji. Opisan je tudi kazenski postopek za mladoletnike, ki storijo različna kazniva dejanja, v nadaljevanju pa so opisani tudi vsi zavodski in nezavodski ukrepi. Opisani so tudi načini za preprečevanje mladoletniške kriminalitete. V nalogi je opisana mednarodna primerjava naše kazenske zakonodaje za mladoletnike s kazensko zakonodajo in ukrepi v Republiki Hrvaški. V empiričnem delu je opisano stanje kriminalitete v Republiki Sloveniji in Republiki Hrvaški. V zaključku so opisane postavljene hipoteze in sklepne misli magistrskega dela.
Found in: ključnih besedah
Keywords: mladioletniška kriminaliteta, mladoletniki, vzgojni ukrepi, kazni, zakoni, pravilniki
Published: 24.08.2017; Views: 2284; Downloads: 133
.pdf Fulltext (1,71 MB)

2.
Pomen in posebnosti vročanja upravnem postopku
Lidija Pospišil, 2012

Found in: ključnih besedah
Keywords: pošta, razvoj pošte, posebni zakoni, ZUP pismo
Published: 26.10.2017; Views: 2003; Downloads: 103
.pdf Fulltext (1020,19 KB)

3.
Odgovornost države za škodo
Ana Cencič, 2015

Found in: ključnih besedah
Keywords: država, Ustava, zakoni, odgovornost, odškodninska odgovornost, odškodnina, obligacijsko pravo, škoda, Evropska unija
Published: 13.12.2017; Views: 3536; Downloads: 284
.pdf Fulltext (790,99 KB)

4.
Pravna ureditev javnih naročil v RS in EU
Nina Iršič, 2009

Found in: ključnih besedah
Keywords: Javna naročila, javno pravo, javno naročilo, postopki, zakoni, javni razpisi
Published: 24.05.2019; Views: 1339; Downloads: 91
.pdf Fulltext (505,58 KB)

5.
Vstopna strategija podjetja Hooray studios na kanadski trg
Tine Jurij Mlakar, 2021

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno podjetje Hooray Studios d.o.o., ki proizvaja unikatne personalizirane knjige za otroke. V delu smo se najprej posvetili vprašanju, katere načine poznamo pri prodoru na tuje trge. Nato smo izvedeli segmentacijo kupcev, opravil Porterjevo analizo konkurenčnosti trga in demografsko opisali kanadski trg ter kakšne prodajne potenciale omogoča preučevanemu podjetju. Opravil smo analizo poslovanja podjetja na podlagi ocene zadovoljstva strank v Kanadi in raziskali kanadsko davčno zakonodajo in pravne postopke pri ustanovitvi podjetja ter jih primerjal z evropskimi standardi. Da bi lahko svoje hipoteze potrdili oziroma ovrgli, smo opravil tudi intervju s predstavnikom podjetja, ki sodeluje pri postopku odpiranja novih trgov. Diplomsko nalogo smo končali z analizo sedanjega transporta knjig iz Velike Britanije v Kanado ter primerjal, za koliko bi se skrajšala dobavna veriga, če bi podjetje ustanovilo hčerinsko podjetje v Kanadi.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Hooray Studios d.o.o., personalizirane knjige, Kanada, davki, pravni zakoni, transport, prodor na tuje trge.
Published: 17.12.2021; Views: 314; Downloads: 18
.pdf Fulltext (1,34 MB)

6.
Search done in 0 sec.
Back to top