Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Forenzika mobilnega telefona na platformi Android in uporaba pridobljenih elektronskih dokazov
Boštjan Kraljič, 2014

Abstract: Forenzična preiskava elektronskih mobilnih naprav postaja vse pogostejša. V magistrskem delu je opisan zakonodajni okvir, znotraj katerega deluje preiskovalec elektronske naprave. Elektronski dokazi, pridobljeni z nedoslednim upoštevanjem veljavne zakonodaje, so na sodišču brez veljave. Pri preiskavi mobilnih naprav z nameščenim operacijskim sistemom Android je zaradi različnih verzij operacijskega sistema in specifičnosti strojne opreme potrebno poskusiti pridobiti podatke z različnimi orodji. Za namene primerjave učinkovitosti smo uporabili različno odprtokodno in komercialno namensko programsko opremo. Podatki o aktivnostih uporabnika se shranjujejo na različne lokacije znotraj mobilne naprave in v oblačnih shrambah podatkov. Opisali smo postopke pridobitve podatkov, podali kritično oceno uporabljene programske opreme in izpostavili prednosti in slabosti uporabe odprtokodne programske opreme.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Android, forenzika, elektronski dokaz
Published: 10.08.2018; Views: 2478; Downloads: 139
.pdf Fulltext (1,70 MB)

3.
Razvoj mobilne aplikacije "Oglasna deska" za operacijski sistem Android
Klemen Demšar, 2016

Abstract: V diplomski nalogi bo predstavljena izdelava mobilne aplikacije za operacijski sistem Android, ki opravlja nalogo oglasne deske. Na strežniku je shranjena podatkovna zbirka, do katere ima mobilna aplikacija dostop preko povezave JDBC. Predvideni uporabniki mobilne aplikacije so študentje, profesorji in referat na visokih šolah. Omenjeni uporabniki lahko koristijo mobilno aplikacijo za objavo in pregled obvestil. Mobilna aplikacija uporabnikom pomaga pri shranjevanju podatkov, prebiranju podatkov iz podatkovne zbirke ter njihovem urejanju. Mobilna aplikacija rešuje problem obveščanja s strani referata in profesorjev o izvedbi predavanj ali izpitov in drugih dogodkov. V diplomski nalogi bodo predstavljeni programski jezik Java, operacijski sistem Android, postopek izdelave mobilne aplikacije in njeno testiranje. Testiranje izdelane mobilne aplikacije je potekalo na emulatorju pametnega mobilnega telefona.
Found in: ključnih besedah
Keywords: mobilna aplikacija, operacijski sistem, Android, podatkovna zbirka, Java, MySQL
Published: 21.08.2018; Views: 3028; Downloads: 135
.pdf Fulltext (1,85 MB)

4.
Implementacija Android mobilne aplikacije z RS232 komunikacijo SensorTalk
Dejan Erjavec, 2015

Abstract: Digitalne komunikacije nas danes spremljajo prav na vsakem koraku. V ozadju razvoja hitrejših in uporabnikom prijaznejših digitalnih komunikacijskih protokolov med elektronskimi napravami počasi zamirajo standardi in tehnologije prenosa podatkov, ki so se uporabljali skoraj 30 let. Vendar kljub razvoju tehnologij še vedno lahko zasledimo uporabo robustnega komunikacijskega protokola serijske komunikacije za potrebe vzdrževanja industrijskih merilnih naprav. Razvoj sodobne mobilne tehnologije, predvsem mobilnih telefonov, predstavlja pomemben del našega vsakdanjega življenja. Zmogljivosti mobilnih naprav lahko že primerjamo z zmogljivostmi klasičnih računalniških sistemov. Z diplomsko nalogo sem skušal raziskati možnosti razvoja mobilnega komunikacijskega sistema med Android pametnimi mobilnimi telefoni in industrijskimi merilnimi napravami kot izboljšavo vzdrževanja merilnih naprav. Na koncu sem predstavil ugotovitve, pridobljene tekom implementacije in testiranja mobilne aplikacije SensorTalk s podporo serijske komunikacije z merilnimi napravami.
Found in: ključnih besedah
Keywords: serijska komunikacija, univerzalno serijsko vodilo, komunikacijski pretvornik, Android, mobilna aplikacija
Published: 21.08.2018; Views: 4617; Downloads: 134
.pdf Fulltext (1,75 MB)

5.
Razvoj mobilne aplikacije za vodenje evidence naročil
Blaž Golob, 2021

Abstract: V diplomski nalogi raziščemo in opišemo razvoj mobilne aplikacije za operacijski sistem Android, ki bo ponudnikom lokalne pridelane hrane omogočala lažje vodenje evidence strank ter produktov. V teoretičnem delu bomo najprej opisali problem, s katerim se soočajo ponudniki. Predstavili bomo obstoječe rešitve, s katerimi že lahko rešimo problem. V zadnjem delu teoretičnega dela bomo opisali tehnologije, ki jih bomo uporabili pri razvoju. V empiričnem delu se bomo posvetili opisu načrtovanja aplikacije in razvoja. Na koncu bomo delovanje rešitve še predstavili.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Android, Kotlin, mobilna aplikacija, upravljanje naročil, programiranje
Published: 29.01.2021; Views: 1886; Downloads: 178
.pdf Fulltext (2,07 MB)

6.
Razvoj mobilne aplikacije za preverjanje znanja učencev osnovnih šol
Janez Bučar, 2023

Abstract: V diplomski nalogi predstavljam rešitev za skupinsko ocenjevanje na terenu ter spodbujanje učencev, da bi reševali matematične ali druge naloge. Učitelji lahko uporabijo postaje na zanimivih lokacijah s poljubno tematiko, skupaj z nalogami za to postajo. Naloge so tematsko povezane z lokacijo in otroci lahko do njih dostopajo preko mobilne aplikacije na svojih pametnih telefonih. Naloge bodo imele tri težavnostne stopnje in bodo odklenjene le, ko otroci dosežejo določeno razdaljo od postaje. Rešitve bodo shranjene v lokalno podatkovno bazo na napravi, rezultati pa bodo vidni na posebnem zaslonu s pregledom vseh rezultatov, kar bo omogočilo učiteljem hiter in preprost pregled rezultatov na koncu ekskurzije. Aplikacija bo izdelana v programskem okolju Android Studio z uporabo MVVM modela in ROOM knjižnice za ORM.
Found in: ključnih besedah
Keywords: zabavno učenje, Android studio, Java, Lokacija, REST
Published: 17.07.2023; Views: 261; Downloads: 48
.pdf Fulltext (2,82 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top